Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

9.3.2011

You become what you believe – not what you wish or want, but what you truly believe

Postaukseni ovat olleet lähinnä reissuun liittyviä viime aikoina. Niitä on luvassa vielä lisää toisen viikon verran, mutta uskokaa pois kyllä ne liikuntapuolen asiat kovasti mielessä pyörivät.


Minulla on ensi viikonloppuna personal training lopputentti sekä loppunäytöt ja harjoitusasiakkaan loppuraportin esittely. Pakkasin tenttikirjat matkalle lähtiessä laukkuun ja oikeasti en olisi uskonut, että saan luettua näin hyvin. Jo koneessa tulomatkalla 10,5 h lennon aikana sain opeteltua tosi paljon asioita.


Altaalla lukeminen onnistuu myös, kirja kulkee mukana aina rantsukassissa. Jätin tarkoituksella hömppäkirjat kotiin, hikari kun olen (pakko aina voittaa kaikessa ja saada hyvät numerot!). Lihaksisto tulee jo korvista ulos, ja näen unta leveän selkälihaksen ja muiden lihasten latinankielisistä nimistä ja lähtö- ja kiinnityskohdista. Hieronnassa mietin mitä lihasta nyt hierotaan ja mistä se lähtee. Mitä se on latinaksi? Mikä on sen päätehtävä…?


Matkalla tulee pohdittua myös asioita jotenkin eri näkökulmasta, kun on poissa omista tutuista kuvioista. Etenkin psyykkistä puolta on tullut pohdittua nyt kun itsekin mässään ja joka päivä ajattelen, että huomenna en herkuttele enää. Mutta ei voi mitään, lomalla ollaan ja kiusauksia on koko ajan. Minulla on huono itsekuri. Kyllä olen joka päivä syönyt herkkuja, drinkkejä tai muuten vain ylensyönyt. Sorrun itse näihin lentäviin lauseisiin ”Kyllähän minä tiedän ettei pitäisi…” tai ”Syön terveellisesti sitten kotona…”

Tästä päästäänkin siihen psyykkisen valmennuksen puoleen. Tuntuu, että vielä nykyäänkin ihmisillä on personal trainingista se käsitys, että treenari on vain piiskaaja ja ohjelman laatija, tyyppi joka on salilla ja katsoo että teet liikkeet oikein. Ehkä joskus näin on ollutkin, mutta nykyään personal training on paljon muutakin. Se on kokonaisvaltaista valmennusta, jossa huomioidaan ihminen kokonaisuutena. Asiakas on muutakin kuin fyysisten ominaisuuksiensa summa. Ihmiskäsitys on valmentamisen tärkein ennakko-oletus ja lähtökohta. Ihminen on ajatteleva ja tunteva yksilö ja kaikilla on eri elämäntilanne. Se on otettava huomioon. Niin fyysinen puoli, kuin henkinen puolikin tai sosiaalinen ympäristö on otettava huomioon. Psyykkinen valmennus koostuu jokaisesta vuorovaikutustilanteesta. Ja psyykkinen ja kehollinen puoli kuuluvat aina yhteen. Pelkästään toiseen ei voi vaikuttaa. 

Lause ”You become what you believe – not what you wish or want, but what you truly believe”, joka on blogin otsikossakin, kuvastaa minua. Olet sitä mitä ajattelet, ennemmin tai myöhemmin. 

P.S. Olen mä täällä lomaillutkin enkä koko ajan istu kirja kädessä :) Kohtuus kaikessa, myös lomailu/opiskelu -asioissa. 

2 kommenttia:

  1. PT:n ammatissa olen kyllä huomannut olevani välillä treinerin sijaan todellakin psykologi, elämäntaidonvalmentaja ja ties mitä muuta. Mutta kuten sanoit, ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja pitäisikin oppia näkemään pintaa syvemmälle.

    Tsemppiä tenttiin ja tulevalle hyvälle uralle!

    VastaaPoista