Sports Lady®

Sports Lady®

9.1.2012

Detox day 1

Supermarja -smoothie, tykkäsin


Päätin nyt kuitenkin kokeilla Detoxia CocoVin paketin ohjeilla. Aikaisemmin en ole sitä kokeillut. Tietysti tämä tuli vähän "yllättäen" enkä ollut varannut tarvittavia aineksi kaappiin, mutta hyvin pääsin kuitenkin alkuun. Teille jotka tämän aloitatte, lukekaa ohje hyvin, hankkikaa tarvittavat ainekset ja aloittakaa sitten. Oma ensimmäinen päivä meni harjoittelun piikkiin.
Herättyäni 
- join ison kupillisen vettä:
kuumaa vettä johon olisi pitänyt sekoittaa puolikkaan sitruunan mehu (sitruunaa ei ollut, ei liene katastrofi, mutta se olisi auttanut imeyttämään näitä paremmin), 1 tl camu camu -jauhetta ja 1/2 tl MSM-jauhetta, annetaan jäähtyä ja nautitaan rauhassa)
- kupillinen vettä johon oli sekoitettu 2 tl vehnänoras -jauhetta ja 2 rkl aloe veraa (nämä olisi pitänyt sotkea vihannesmehuun, jota minulla ei ollut vielä joten sotkin ne veteen)
Vihannesmehu on hankittu tänään Ruohonjuuresta, samoin sitruunat... Huomenna löytyy :)


Sitten kävin aamulenkillä, tunnin kävely.


Aamiaiseksi tein 2 munan munakkaan, jonne tuli ashwagandhaa, nokkosta ja vähän kaakaonibsejä (paistoin kookosöljyssä). Aamiaisen yhteydessä 2 spiruliinatablettia. Munakokkeliin olisi voinut laittaa paljon erilaisia vihanneksia ja yrttejä. Niitäkään ei ollut. Ollaan oltu koko ajan poissa kotoa...
Huomisaamun munakkaaseen on nyt vihanneksia, hankittu.


Sitten töitä ja töitä...


Välipalaksi vähän goji -marjoja ja kokonaisia kaakaopapuja (aivan loistava yhdistelmä muuten, en ollut aiemmin kokeillut, nam nam aina oppii jotain uutta!).


Lisää töitä...


Lounaaksi kalaa ja salaattia ja ihan vähän raejuustoa (maitotuotteita pitäisi suurissa määrissä välttää, joten vähän ehkä voi ottaa...?).


Töitä...


Iltapäivällä 2 spiruliinatablettia sekä Super-marja -smoothie:
2 dl mustikoita
2 rkl goji marjoja
1 tl acai jauhetta
1 rkl raakakaakaojauhetta
vehnänorasjauhetta
chia siemeniä
1 rkl kookosöljyä
hamppuproteiinijauhetta
vettä
Unohdin ottaa spiruliinat, olin töissä ja tein smoothien siellä...


Tässä välissä kävin salilla tekemässä jalkatreenin ja treeni kyllä kulki erinomaisesti.


Sitten 30mn ennen päivällistä olisi pitänyt taas sekoittaa kupilliseen lämmintä vettä 1 tl camu camu -jauhetta, 1 tl MSM-jauhetta ja 1/2 sitruunan mehu. Ja ennen päivällistä oisi pitänyt ottaa luomuomenaviinietikkaa, mutta unohdin työntouhussa ottaa senkin...
Omenaviinietikka oli hankittu, mutta nämä unohtuivat silti. Työt pyörivät mielessä ja teen asialistaa palaveriin. Omenaviinietikka jäi ottamatta, muut otin päivällisen jälkeen..


Päivälliseksi söin keitettyä broileria, täysjyvämakaronia (olisi pitänyt olla varmaankin riisiä tai quinoaa ohjeen mukaan mutta niitä ei ollut ja energiaa on treenin jälkeen saatava, joten...), sekä vihanneksia. Tämä töissä edelleen, meillä oli myöhäinen iltapalaveri vielä 8 jälkeen... 
Quinoaa ostin myös tänään, kuten täysjyväriisiäkin. Ruohonjuuresta molemmat.


Paltsussa join kupillisen pakuriteetä ja otin yhden raakasuklaan...


Kotona töiden jälkeen illalla makailin tunnin hyvinvointipussissa 60 minuuttia ja 60 astetta. En tiedä johtuuko se pussista ja siellä hikoilusta vai mistä, mutta naamani on totaalisen räjähtänyt. Leuka on niin täynnä epäpuhtauksia, joten tälle pitää nopeasti tehdä jotain. Ennen pussin käyttöönottoa ei ollut mitään ongelmia ihon kanssa. Tosin ihokin voi alkaa reagoida jälkikäteen kaikkeen stressiin mitä minulla on viimeisen puolen vuoden aikana ollut... No pussista en luovu, ja nyt vain Janinalle aika hyvään kasvohoitoon!


Illalla join detox -teetä ja söin maustamatonta rahkaa (ai ai.. maitotuotetta... olisi pitänyt olla soijajugurttia, mutta vierastan soijaa sen vaarojen takia) jonne lisäsin marja-aronia -jauhetta. 


Vettä olen juonut myös pitkin päivää, olen aina juonut vettä tosi paljon. Mukana kulkee käsilaukussa lasinen lifefactoryn pulloni. Kaikki eväät tein edellisenä iltana valmiiksi ja smoothien sain tehtyä baarilla. Senkin olisi voinut ottaa lasipullossa mukaan, jos tällaista hienoa mahdollisuutta ei työpaikalla olisi.


Aluksi ajattelin että tässä on kauhea vaiva, mutta ohjeet kunnolla luettuani huomasin että ei siinä sen suurempi vaiva ole eväiden osalta kuin muutenkaan dieetillä. Muistamisen vaiva on pahin ehkä.. Mukaan on aina otettava eväät ja ennakoitava asiat. Lähinnä eniten huolestuttaa miten jaksan treenata, jos en jaksa niin lopetan tämän kesken. Tiistaina olisi tarkoitus mennä salille, keskiviikkona minulla on 2 asiakkaan kahvakuulatunnit ja perjantai ja lauantai ovat salipäiviä. Aamulenkkejä aion tehdä tiistaina, torstaina, lauantaina ja sunnuntaina. Ja kun joku alkaa seuraavaksi ihmetellä kuinka minulla on tähän aikaa, on vastaus se että lapsi on tämän viikon poissa. Lapsen kanssa tällaista urheilu- ja ruokien kanssasäätämismäärää ei ikinä voisi tehdä :) Ja saattaa olla että jäävät myös kotihommatkin vähän vähemmälle, jos aion vielä nukkua, tehdä töitä ja kirjoittaa. Unihygienian ja kaiken muun ovat keksineet varmasti sellaiset henkilöt, joilla ei lapsia ole. Työt ja koti ja lapsi on hoidettava ja sitten hoidettava myös omat jutut. Loppuvat väkisinkin tunnit päivästä kesken...


Nyt pitäisi välttää seuraavia aineita:
- alkoholia, nikotiinia ja kofeiinia ja muita nautintoaineita (paitsi raakasuklaa on sallittua, jee!)
- hiilihapollisia juomia
- ketsuppia, sinappia...
- sokeria ja keinotekoisia makeutusaineita
- lisäaineita ja pitkälle jalostettuja elintarvikkeita
- punaista lihaa. Vähennä myös muun eläinproteiinin käyttöä ja lisää vastaavasti merilevien sekä kasvisproteiininlähteiden käyttöä
- suuria määriä maitotuotteita
- paistettuja ruokia
- juomista ruuan kanssa


Kaikista pahin on kahvi, sitten tulen kaipaamaan keinotekoisesti makeutettua heraprotskuani ja palautusjuomaa. Ilman näitä jos selviän viikon niin hyvä, kidutusta... Vaniljan makuinen heraprotskuni suorastaan huutaa kaapista. Muuten en oikeastaan jää kaipaamaan mitään. Itse asiassa syön jo niin puhdasta ruokaa ja paljon superfoodeja, joten muutoksena tässä on maitotuotteiden poisjättäminen sekä kahvi ja makeutusaineet. Hyvä uusi juttu tänään oli kanan keittäminen, se oli helppoa ja hyvää ja vaivatonta. Toinen hyvä juttu oli goji/kaakaopapu -välipala. 


Ja nyt kello on kohta puolenyön, mitä sanoo tästä Biosignature -valmentajani Anne? Unihygienia kunniaan ja kone olisi jo pitänyt olla kiinni. Tämä lipsahdus on kyllä omaa laatuaan, olen melko kuuliaisesti noudattanut nukkumaanmenoaikoja ja muita ohjeita unihygieniaan liittyen. Huomenna on mentävä ajoissa nukkumaan tai olen aivan loppu torstaihin mennessä.


Feels good toistaiseksi. Katsotaan miten Detox projektini etenee.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä, pitäisi itsekin jotakin tämäntapaista säätää... Sellainen tuli mieleen, että camucamua ei ehkä kannata laittaa kuumaan veteen, koska C-vitamiini tuhoutuu tosi nopeasti kuumassa. Aika outoa, että sitä suositellaan käytettävän noin?

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä tähän mennessä ollut positiivinen yllätys. Tykkään.

    Mietin samaa tuon camu camun suhteen, toisaalta lämpimään veteen nuo liukenevat paremmin. Olen laittanut sitä veden joukkoon normaalisti muuten, ja kylmässä vedessä menee klönteiksi. Ehkä siksi, pitänee kysyä Detox ohjelman suunnittelijattarelta.

    VastaaPoista