Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

7.3.2012

Kätevän emännän luomukala eväsversiot

Sain Ruohonjuuren uutuus kalatuotteita testiin. Eilen söin illalliseksi pippurimakrillia, siitä oli pakko aloittaa, mums. Makrillifilettä oli 74% sisällöstä, kylmäpuristettua auringonkukkaöljyä 24% ja merisuolaa. Loistava eväs salaatin/vihannesten kanssa. Energiaa on reippaasti. 100g:ssa 418 kcal ja kalaa oli 140g 200g pakkauksessa. Rasvaa 100g:ssa 28,8 ja protskua 17,6g. 


Tänään vedin aamupalaksi tonnikalaa ja oih nam miten hyvää. On vissi ero suurtuotetuilla normikaupan kalatölkeillä ja näillä. Tonnikala naamariin ja kuulatuntia pitämään :) Tänään oli siis kunnon luolanainen -aamupala... "Kätevän emännän" parhaat kaverit on kyllä nämä kalasäilykkeet. Kaupassakäynti oli taas jotenkin unohtunut ja jääkaapissa loisti lähinnä valo. Loistavasti menee myös käsilaukkuun ja osassa purkeista ei tarvitse säilyketölkin avaajaa. 


Lounaaksi niin ikään tuli maisteltua kolmatta säilykettä, sardiinia luomu - sitrus oliiviöljyssä. Ihanaa!


Näitä siis Ruohonjuuressa myytävänä tästä hetkestä lähtien!

4 kommenttia:

 1. Hei!
  Korjauksena vain, että kyse ei ole kalan osalta luomukalasta vaan säilykkeen muut ainekset ovat luomua. Tähän liittyen kysyisin, että eikö sinua pelota raskasmetallien kuten elohopean kertyminen elimistöön kun nyt syöt jopa kolme kertaa päivässä kalaa. Kalan syöntiä ei nuorille hedelmällisessä iässä oleville naisille suositella noin runsaissa määrin, vaikka kala sinäänsä on terveellistä.

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Ihan totta, ehkä huonosti ilmaisin itseäni tässä. Öljyt ovat luomua, kalat eivät.

  En ole huolissani raskasmetaleista, sillä en muista koska viimeksi olen syönyt tölkistä jotain (paitsi nyt kookosmaitoa ja näitä kaloja). Saatan satunnaisesti hätävaraksi ostaa säilykkeitä, mutta näin paljon ei ikinä niitä tule normisti syötyä.

  VastaaPoista
 3. Hei! Heti alkuun kiitos ihanasta blogista! Joka päivä tulee luettua mitä uutta ja kivaa olet kirjoitellut. Noudatan itsekin paleota mutten ihan niin tiukasti: käytän luomumaitoa aamukahvissani ja silloin tällöin tulee herkuteltua muullakin kuin raakasuklaalla :) haluaisinkin kysyä että minkä merkkistä kookosmaitoa käytät? Mun bionan kookosmaitoa on kyllä niin ähmettynyttä siinä tölkissä etten ainakaan kahviin tai marjojen päälle sitä pysty kaatamaan .... Kaunista kevättä sulle! T: S

  VastaaPoista
 4. Moi S! Mulla on ollut sitä Bionan kookosmaitoa myös, olen kaatanut sen ensin kulhoon ja sekoittanut ja sitten lasipulloon. Jotain light kookosmaitoa ostin myös ja se oli hyvää ja sekoittui mainiosti. Seuraavaksi ajattelin kokeilla Santa Marian kookosmaitoa, sitä joku kehui. Tai sitten katson vähän mikä on Ruohonjuuren valikoima, tähän mennessä olen ostanut noita ihan vaan ruokakaupasta. Ihanaa kevättä myös ja kiitos viestistä :)

  VastaaPoista