Sports Lady®

Sports Lady®

2.3.2012

Syö särkeä se kasvattaa järkeä




Bongasin Lasipalatsin Maatilatorilta tänään särki -säilykettä. Oli muuten erinomaisen hyvää ja ihan uusi tuttavuus: savustettu särki säilykkeenä. Hyvä lounaseväs. 


Aamupala tänään meni eilisen kaavan mukaan: munakas ashwagandhalla ja macalla kookosöljyssä paistettuna sekä seesaminsiemen/mantelijauho/basilika -keksi ja mustikoita kookosmaidolla. Baarilla join kahvin mantelimaidolla ja yhden raakasuklaan. Lounaaksi oli särkeä, salaattia, pinaattia, pari porkkanaa ja pala raakasuklaata (argh olen ihan suklaa-addiktoitunut). Suklaata tuskin luolamiehet söivät, mutta olen kuullut että se on paleossa ihan sallittua, pienissä määrin tottakai. Välipalaksi söin seesaminsiemen/mantelijauho/basilika keksin jonka päällä oli pähkinävoita.. Illalliseksi olisi luvassa taas nieriää (ostettiin kokonainen kala eilen) ja salaattia & kasviksia. 


Pahoittelen, jos blogi on mennyt liikaa ruoka-asioihin, mutta varsinkin tästä paleo -syystä ne nyt kiinnostavat. Ja työn puolesta tottakai. Valkkasin tänään CocoVi Bar'n salaattiin juustoa ja pidettiin vähän juusto tastingia baarilla (oli pakko maistaa ihan minipalaset jokaista kolmea juustoa, sitä ei lasketa sortumiseksi, se oli must). Lähitulevaisuudessa meidän ihanat salaatit saa herkullisen juuston kera. 
Tällaisiakaan herkkuja luolamiehillä tai -naisilla ei ollut, mutta aineet näissä lienevät salittuja paleon kantilta?
Töistä lähtiessä tein Ruohonjuuresta pari heräteostosta. Gojit oli kotoa ihan loppu ja Toma esitteli juuri tänään niin hyviä tiibetiläisiä goji -marjoja että oli pakko ostaa niitä. Olivat niin hyviä, että raaskiiko niitä edes pakuriteen joukkoon laittaa mausteeksi kun olivat niin ihania syötäviä sellaisenaan. Fiilispohjalta mukaan tarttui myös xylitol appelsiini raakasuklaa. Sitten wasabi/vehnänoras/kaali chipsejä ja peanut butteria ja pari luomupatukkaa. 


Huvikseni (entisenä rasvapelkoisena) laskeskelin eilisten syömisten makroravinteita ja 50% päivän energiasta tuli rasvoista, 31 % protskuja ja 19% hiilaria. Energiaa eiliselle tuli n. 1600 kcal. Tämän päivän prossat: P-28%, H-14%, R-58% ja energiaa n. 1300 kcal. 


Kyllä tämä aikamoista opettelua on. Kiitos teidän loistavista kommenteista, niistäkin opin koko ajan jotain uutta. Vinkkejä ja neuvoja otan kiitollisena vastaan! Enemmän pitäisi käyttää aikaa kyllä asioihin perehtymiseen, mutta vähitellen niitä sitten oppii, kantapään kauttakin varmaan... Niin kuin elämässä yleensäkin. 


Tällä viikolla (taas kerran) on tapahtunut niin mielettömiä ja kivoja juttuja. Äsken töistä lähtiessä oli kyllä aivan super happy fiilis! Kyllä on elämä mallillaan ja ihania asioita elämässä. Ihana työ ja ihania ihmisiä. Ja nyt tulee ihana viikonloppu! Eipä olisi joskus uskonut että elämä voi olla näin ihanaa!

3 kommenttia:

  1. Hui miten pieniä kalorimääriä, laihdutatko? Luulisi, että aikuisella naisella on jo pelkkä perusaineenvaihdunta 1300-1500 kaloria.

    VastaaPoista
  2. Moi Polenka,

    En varsinaisesti laihduta, mutta ei se painon putoaminen pahaksikaan olisi, kun kiloja on tullut hieman ehkä liikaakin vuoden aikana :)

    Ja kaloreita en tule laskemaan, tein tuon laskelman ihan mielenkiinnosta...

    VastaaPoista
  3. Goji muuten kuuluu koisokasveihin, joka on vähän "harmaalla alueella". Perusterveet ihmiset voivat syödä koisokasveja yleensä aika huoletta, mutta jos on jotain kroonista sairautta (etenkin autoimmuunitautia), niin koisokasvien jättämistä pois ruokavaliosta kannattaa kokeilla.

    Eli kokonaan ilman esimerkiksi kuukausi, sitten alkaa taas syömään pienissä määrissä kuulostellen omaa kehoa ja sen reaktiota. Jos mitään epämiellyttävää ei huomaa, niin luultavasti keho sietää niitä ihan hyvin. Jos taas tulee jotain epämiellyttäviä oireita, kannattaa luonnollisesti vähentää niiden käyttöä.

    VastaaPoista