Sports Lady®

Sports Lady®

16.3.2012

Nukkumisrauha tuli taloon

Olen aikaisemmin kirjoittanut nukkumisesta apuna painonhallinnassa unihygieniasta ja nukkumisergonomiasta muutamaankin kertaan. Minulla on Tempurin tyynyn ja peiton lisäksi ollut ilo testata Tempur patjaa. Sain 90 leveän 7 cm paksun sijauspatjan käyttööni ja toiselle puolelle sänkyä ostin toisen samanlaisen. Tämän perheen unet ovat parantuneet kyllä paljon patjojen jälkeen. 


Vanha sänky on helppo uudistaa Tempur petarilla. Vanhankin sängyn on kuitenkin oltava sen verran uusi, että peruspatja ei ole kuopalla. Periaatteessa kaikki patjamallit, joissa on vähintään 7 cm Tempur Materiaalia toimivat, koska ne muovautuvat yksilöllisesti sopiviksi jokaiselle ja antavat hyvän tuen. Itse olen tykännyt patjasta aivan mielettömästi. "Patjan viskoelastisuus ja lämpötilan tunnistavat ominaisuudet takaavat ihanteellisen paineen helpotuksen, joka mahdollistaa rauhallisemman unen sekä lievittää niska- ja selkäongelmia.", sanoo Tempurin esite. Ihan totta, kyllä näin on. Tosin niska ja selkäongelmiin saan myös Jereltä apua :) 
Minä olen tottunut nukkumaan tosi hiljaa ja paikallani enkä paljoakaan pyöri, mutta lapseni onkin sitten toinen juttu. Toki olen saanut helpotusta itselleni siihen, että nukun paremmin kun en hae oikeaa asentoa niin paljon. Tempur patjalla asentoa tulee vaihdettua yössä monta kertaa vähemmän. Mutta suurin hyöty meidän perheessä varmasti patjasta on se, että superliikkuvainen lapseni joka pyörii myös unissaan ihan hulluna, tuntuu jopa nukkuvan paikoillaan. Ja silloinhan äitikin nukkuu paremmin kun en koko ajan herää siirtämään häntä sopivaan asentoon kun pikkutyyppi makaa vieressäni poikittain. Lapsen mielestä patja oli ensin kova ja ällöttävä ja sitten hankin toiselle puolelle samanlaisen. Ajattelin, että tämä sitten tukee loistavasti sitä että pikkukaveri nukkuisi omassa sängyssään. Siihen oltiin alettu vähitellen harjoitella... Mutta kun Tempur tuli taloon, alkoi lapsi viihtyä entistä paremmin vieressäni. Mutta mikäs siinä, molemmat nukumme nyt hyvin. Tyynyni olen saanut sentään pitää, sitäkin lapsi itselleen vähän vonkasi kun on niin kivan mallinen. Tyyny oli muuten yökylässä viime viikonloppuna mukana. Suuren maailman tyyliin siis mentiin :)
Huonoja patjoja on keholle kahdenlaisia: liian pehmeä tai liian kova. Kovalla patjalla nukuttaessa patjan ja kehon väliin jäävä tukematon tila aiheuttaa kehossa jännityksiä ja ohjaa kehon virheasentoon. Liian pehmeällä patjalla lantio painuu liikaa patjan sisään, jolloin selkäranka taipuu kaarelle. Patjan ei siis tarvitse olla kova antaakseen tukea. Jousto-ominaisuudet ja tukeva materiaali ovat tärkeämpiä. Vanha patjani oli liian pehmeä. Tempuriin tottuminen kävi hyvin, eikä minkäänlaista kolotusta tullut mihinkään vaikka siitäkin ehkä hieman varoiteltiin. Keholla kestää tottua oikeaanlaiseen asentoon kuitenkin hetki, jos ranka on ollut pitkään väärässä asennossa. 


Mutta täydet pisteet kyllä Tempur saa ja erityiskiitos Pasille loistavan hyvästä ja asiantuntevasta palvelusta. Kyllä me nykyään nukutaan oikein loistavasti. Sen pimennysverhon aion vielä makkariin hommata niin sitten alkaa unisetti olla täydellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti