Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

8.3.2012

Liiku ergonomisemmin

Minulla on ollut testissä parin viikon verran MBT-kengät, jotka sain itselleni sponssisopparin merkeissä. Liikun paljon ja olen paljon jalkojeni päällä. Siitä saa olla iloinen, että on seisomatyö. Uudet lenkkarit ovat olleet jalassani tällä ja viime viikolla CocoVi Bar'n tiskin takana ja tuskin maltan odottaa että tulee kevät ja pääsen ulkoilemaan kengissä. Ja kyllä eron huomaa jaloissa onko jaloissa ollut converset vai nämä. 


Kenkäni ovat malliltaan "Mahuta Black" ja MBT-kenkiä löytyy laaja valikoima muitakin malleja. Minun kenkäni ovat sitä sporttisempaa mallia ja ne ovat jalassa kevyet. Värejä löytyy muitakin, esim. pinkki ja keltainen pohja... Ilmanvaihto näissä kengissä on hyvä, erikoispohjallisen vuoksi. 


Salille nämä eivät käy. Itseä himottaa hankkia seuraavaksi mustat nilkkurit, jotka ovat ihan norminilkkurien näköiset (MBT:n Jennyllä oli nämä jalassa CocoVi urheilijatiimipäivässä kun he kävivät esittelemässä meille kenkiä). 


MBT perustuu siihen, että kengät jalassa saat liikkumiseen oikeanlaisen rullaavan liikeradan ja luonnollisen epätasapainon. MBT kengissä on "puolipyöreä" pohja ja se simuloi luonnollista kävelyä - kävelyä pehmeällä maastolla haastaen tasapainoaistia ja aktivoiden sekä vartaloa tukevia että alaraajojen lihaksia. Tämän toiminnallisuuden kautta MBT vähentää kuormitusta alaraajojen nivelissä ja selässä ja parantaa ryhtiä niin kävellessä kuin paikallaan seistessäkin. 


Sanotaan, että MBT kengillä voi olla positiivinen vaikutus seistessä tasapainoon, alaselkään ja lihasaktiivisuuteen. Kävellessä taas ryhtiin, alaselkään ja lihasaktiivisuuteen. 


Yksi merkittävä juttu mihin kiinnitin huomiota jos tulee matkustettua.. Koska kengät lisäävät lihasaktivaatiota ja parantavat verenkiertoa, niiden avulla voi helpottaa matkustamisen sivuvaikutuksia kuten turvotusta ja lihassärkyä. Nämä ovat aivan loistokaverit varmasti kaupunkilomalle, missä tulee käveltyä paljon. 


MBT kengät ovat nykyään siroja, muistan joskus nähneeni suuret järkäleet ja ulkonäön vuoksi ei houkuttanut niitä koskaan hankkia. Mutta nämä ovat kyllä ihan toista maata jo. Malleja on aina siisteistä kaupunkikelpoisista kengistä aina sporttikenkiin. Sports Lady tykkää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti