Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

12.6.2012

Kuinka saat upean ihon

Kävin eilen Senses'n Ninnin aivan ihanassa kasvohoidossa! Käyn silloin tällöin nauttimassa tällaisesta ihanuudesta joka kirkastaa ja puhdistaa ihon! Ja onhan hoito ihan älyttömän ihana ja rentouttavakin! Todella suuri merkitys kuitenkin ihon kuntoon on sillä mitä pistät suuhusi! Sitä ei edes monasti mieti kuinka tärkeä osa vitamiineilla ja oikealla ravitsemuksella on ihon kuntoon! Tyypillisesti huono iho ei johdu mistään tietystä ruoastamutta syömällä oikein se pysyy kunnossa.


Sanotaan että suklaasta tulee huono iho ja finnejäNäin varmasti onkin jos syö fazerin sinistäjossa on sokeria ja ties mitäRaakasuklaata taasen voi syödä hyvällä omallatunnollaSiitä ei iho huonone - päin vastoin! Mulle tulee tavallisesta suklaasta finnejä kyllämutta ei raakasuklaasta! 


Iho voi hyvin kun syöt monipuolisesti ja terveellisestiTerveellinen ruokavalio takaa tarvittavien vitamiinien saanninjolloin keho pystyy paremmin torjumaan tulehduksia myös iholla.


Sports Ladyn vinkit kauniiseen ihoon

  1. Juo riittävästi vettä (nestehukka aiheuttaa väsyneen näköisen ihon)
  2. Syö paljon kasviksia ja marjoja ja hedelmiä (sisältävät runsaasti nesteitä)
  3. Juo luomuvihannesmehuja
  4. Vähennä kofeiinituotteiden käyttöä (pois kaikki epäterveelliset energiajuomat ja kahvin tilalle teetä)
  5. Lopeta tupakointi
  6. Rajoita alkoholin käyttöä (alkoholi kuivattaa ihoa ja voi aiheuttaa tai pahentaa erilaisia iho-ongelmia kuten nokkosihottumaa)
  7. A- ja C-vitamiinit sekä sinkki tekevät iholle hyvää
  8. Muista kunnollinen puhdistus ja kuorinta ja hyvät voiteet
  9. Suojaa iho auringolta
Näitä vitamiineja iho tarvitsee

Jos haluat saada hyväkuntoisen ihon sinun on syytä kiinnittää huomiota tiettyjen vitamiinien ja mineraalien saantiinIholle erityisen tärkeitä ovat A- ja C-vitamiinit ja sinkkiA-vitamiinin puute kuivattaa ihoaParhaita A-vitamiinin lähteitä ovat kaikki oranssin väriset kasvikset kuten porkkana ja eläinkunnantuotteista maksavoi ja maitorasvat.
C-vitamiini osallistuu sidekudoksen muodostukseen ja verenmuodostukseen ja vaikuttaa myös ikenien ja ihon hyvinvointiin ja haavojen paranemiseenMä syön paljon kasviksia ja marjoja ja lisäksi tulee käytettyä C-vitamiinivalmistetta ja CocoVin Camu CamuaHyviä C-vitamiinin lähteitä ovat sitrushedelmätpaprika ja marjatKurkku/selleri -luomumehu on myös suosikki!

Sinkki on välttämätöntä ihmisilleSen puute voi aiheuttaa iho-oireita ja hiustenlähtöäSinkkiä saa hyvin lihasta ja kalasta ja myös viljoista (viljoista se ei imeydy niin hyvin)Ja sitten syön Solgarin sinkkiä myös purkista.

Suojaa iho auringolta

Aurinko tunnetusti vanhentaa ja itse suojaan ihon auringoltaPäivittäisessä käytössä on ollut jo pitkään Jane Iredalen mineraalipuuterijoka ei tuki ihohuokosia joten sitä voi huitaista lisää kasvoille lenkillekin lähtiessä (suojakerroin 20)Koska minulle tulee myös näköjään maksaläiskiä kasvoihin (yksi pieninsellainen ilmaantunut)alan käyttää myös 40 tai 50 suojakerrointa kasvoissa maksaläiskän kohdalleJa lisäksi myös nenän alle joka on kuulemma paikka johon pigmenttiin taipuvainen voi saada mukavan tumman värin! Ja se näyttääkin sitten viiksiltä seJa sellaisia ei kiitos minulle! Ja sanomattakin on selvää että aurinkoa ottaessa aina käytä aurinkovoidetta (mä käytän aina suojakerrointa 30 - myös Suomen auringossa)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti