Leivän tekeminen kuin meditaatiota
Kävin tädillä kylässä eilen. Hän on aloittanut uuden harrastuksen: leivän leipomisen. Tähän herkkuun tulee ainoastaan luomuruisjauhoa, vettä, suolaa ja öljyä. Taivaallisen hyvää eikä taatusti mitään ylimääräistä. Ei lisäaineita.
Leivän tekeminen on aikaa ja kärsivällisyyttä vaativa ja samalla erittäin meditatiivista. Juuren tekemiseen aikaa menee pari viikkoa ja itse taikinan tekemiseen pari päivää. Kiirettä ei siis tämän herkun loihtimisessa voi pitää. Kyllä tekee mieli itsekin kokeilla!
Onko teillä kokemuksia juureen tehdyn leivän tekemisestä?
Siskoni on harrastanut tuota samaa myös. Kannattaa pyytää tuolta tätiltä juuri, niin ei tarvitse tehdä sitä itse. Juuri on sitä parempi, mitä enemmän sitä on käytetty!
VastaaPoistaItse oon siirtynyt viljattomalle (vähähiilariselle) jo aikoja sitten, joten leivät on jäänyt vähemmälle. Mutta tuollaista leipää voisin kyllä viipaleen ottaa!! :)