Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

23.4.2011

Treenattavani Suvi

Haluan esitelllä asiakkaani Suvin teille. Suvi otti minuun yhteyttä aivan opiskeluni alussa ja aloitimme yhteistyön. Hän oli ensimmäinen asiakas, joka lähestyi minua personal trainingiin koskevassa asiassa. 


Ensin treffasimme ja tein Suville alkukartoituksen, jonka pohjalta lähdin tekemään hänelle harjoitusohjelmaa, hänen omien toiveidensa ja tavoitteidensa pohjalta. Suville tehtiin 12 viikon kausiohjelma, kuntosaliohjelma ja pakettiin sisältyi ravinto-ohjauspuoli sekä 6 yhteistä treenikertaa. Teimme alussa myös kuntotestauksen ja kehonkoostumusmittauksen hänelle. Suvi on ollut kyllä ihana valmennettava. Molemmat olemme oppineet tämän yhteistyön aikana mielettömästi. Ja kaikki on mennyt tosi hyvin.


Kiitos Suville siitä, että uskalsi luottaa minuun ja lähteä vasta aloittelevan treenarin "koekaniiniksi". Olen hänestä tosi ylpeä, Suvi treenasi tosi ahkerasti ja malttoi myös ottaa rauhallisesti. Tuloksia alkoi näkyä jo piankin. Ja sitten nämä Suvin vastaukset. Kiitos kaunis Suville vielä palautteestakin! Eilen olimme yhdessä lenkillä. Juoksimme tunnin verran vesisateessa ja ihan huippua oli!

Tunnin lenkillä perjantaina
Suvi vastasi muutamaan kysymykseen ja julkaisen nämä hänen luvallaan.  


1. Mikä sai sinut ottamaan Personal Trainerin?
Olin jo pidemmän aikaa miettinyt, että haluan vaihtelevuutta treeniin ja että se olisi kropalle kokonaisvaltaista. Salitreeni kiinnosti, mutta sinne meno oli aina kynnys koska laitteet ei olleet tuttuja. Halusin yksilöllistä valmennusta ja ajattelin että personal trainer olisi siihen vaihtoehto. 
Vuoden alussa bongasin SportsLadyn blogin, jonka energisyys ja positiivisuus tulvi ihan ruudun toisellekin puolelle ja ajattelin kysyä Hannalta vinkkejä pt:n etsimiseen ja sitten sovittiinkin jo tapaaminen. Aluksi tavattiin, Hanna teki alkukartoituksen ja keskusteltiin tavoitteistani, jonka mukaan hän lähti tekemään minulle ohjelmaa.

2. Miltä 3 kk valmennus on tuntunut ja mitä olet oppinut?
Olin ennen himojumppaaja ja ihmettelin miksi en saanut kunnollisia tuloksia. Myös aika-ajoin tuli totaalinen väsymys eikä jumppaaminen kiinnostanut. 
Hanna neuvoi mulle aivan uuden tavan urheilla, jossa isoksi osaksi tuli peruskunnon nosto sopivilla sykkeillä, salitreeni, kehonhuolto ja lepo. Jumpat jossa sykkeet kohosivat pilviin, jäivät harvakseltaan raskaille treeniviikoille. 
Kuukauden Hannan tekemän ohjelman jälkeen en voinut uskoa sitä energian määrää ja väsymys urheillessa oli poissa. Tähän auttoi lisäksi ruokavalio neuvonta ja yhdeksi tärkeimmäksi nostan palauttavan aterian treenin jälkeen, oli kello kuinka paljon tahansa! ;) Olen myös oppinyt, että maltillinen painonpudotus on tehokkainta ja PYSYVÄÄ.
Hannan kanssa yhteiset treenikerrat ovat olleet todella hyviä, ja joka kerta se on tuonut uutta buustia jatkamaan treenaamista kun on oppinut uutta ja toinen on tsempannut vieressä.

3. Kuinka sinulle asetetut tavoitteet mielestäsi toteutuivat? 
Koen että lihaskuntoni on kehittynyt huomattavasti, kun vertaan jaksamista 3kk sitten (silloin pelkän treenikassin kantaminen oli tuskaa, nyt käyn treenien jälkeen kaupassa, ja sekään ei tuota ongelmia;). Myös yleinen jaksaminen on noussut esim. raskaassa työssäni, jossa kroppa saattaa joutua koville. Painon pudotus oli myös tavoitteenani ja sekin on tippunut kiitettävästi, vaikka mielummin katson peilikuvaa ja laitan vanhoja farkkuja jalkaan, jotka taas mahtuvat jalkaan.

4. Risuja ja ruusuja Hannalle :)
Hanna on ymmärtäväinen ja osaa tsempata ihanan positiivisesti, oli kyseessä sitten repsahdus tai väsymys töiden takia. Hän on neuvonut kuuntelemaan omaa kehoa ja tekemään sen mukaan päätökset. Se on kiva huomata kun on tullut sähköposti tai tekstiviesti Hannalta ja hän on kyselee miten treenit ovat sujuneet ja neuvonut aina tarpeen vaatiessa. Hannasta todella huomaa että hän tekee tätä työtä intohimolla ja en voisi olla tyytyväisempi omaan personal traineriin! :)


6 kommenttia:

 1. Allekirjotan täysin Suvin kommentin "bongasin SportsLadyn blogin, jonka energisyys ja positiivisuus tulvi ihan ruudun toisellekin puolelle". Näin se menee!

  Olen usein pohtinut oman pt:n hankkimista, haluaisin kädestä pitäen opastuksen kuntosalin laitteisiin ja oman ohjelman sinne. Joo, olen käynyt salilla, mutta lähes tulkoon aina samoissa laitteissa.. jotenkin sitä on arka koittamaan uusia laitteita, on pelko siitä, ettei tee liikkeitä oikein.

  Sitä vuodesta toiseen kulkee ryhmäliikuntatunneilla, mutta kuntosalilla saisi enemmän kroppaan muutoksia, verrattuna BodyPumpiin. Ei BodyPump varmaan huono vaihtoehto ole, mutta vaihtelu myös virkistäisi.

  Jos asuisin Helsingissä tai edes siinä liepeillä, en epäilisi hetkeäkään tehdä kuin Suvi teki. Blogin perusteella minun olisi helppo pyytää sinua Hanna pt:ksi.

  VastaaPoista
 2. Voih, tästä tuli kiva! :)

  Mun mittauksilla lenkistä muuten tuli abaut 7km, mittasitko sä? ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus :) Mahtava kuulla että ootte molemmat saaneet paljon positiivista irti!

  VastaaPoista
 4. @Helga: ja sitten kun koko paketti suunnitellaan järkeväksi kokonaisuudeksi, niin ne on valmiiksi suunniteltu ja aikaakin jo järjestetty treeniä varten.

  @Punaniska: kyllä, ihan huippua!

  @Suppu: suunnilleen 7km, vauhtikin oli sitä luokkaa. Nyt onkin jo vähän paremmat lenkkikelit, oltiin me aika reippaita :)

  VastaaPoista
 5. Ihan mielenkiinnolla haluaisin tietää millaisella hintahaitarilla liikkuu PT:n palkaaminen? vähän niinkun Suvilla :)

  T:Anna

  VastaaPoista
 6. Moi Anna! Hinta riippuu ihan siitä mitä halutaan. Vaihtelee tosi paljon sen mukaan paljonko kk:ssa esim on tapaamisia. Suvi aloitti mulla "harjoitusasiakkaana" kun vielä opiskelin pt:ksi.

  VastaaPoista