Sports Lady®

Sports Lady®

30.11.2011

Kuntoprojekti jatkuu. Neljäs viikko ja dieetti

My tuesday lunch: salaattia, broileria, guacamolea, hamppuöljyä
Neljäs viikko... Mitä olen saanut tähän mennessä aikaan? Olen aloittanut taas joogatunnit. Olen käynyt pari kertaa osteopaatilla ja seuraava aika on taas varattuna. Olen kiinnittänyt huomiota levon määrään ja yrittänyt saada unta enemmän. Olen venytellyt ennen salitreeniä ja sen jälkeen.


Olen kiinnittänyt huomiota myös "koneella roikkumiseeni" iltaisin. Maanantaina olin vasta ennen yhdeksää kotona. Sormet syhysivät päästä kirjoittamaan juttua illasta, mutta en alkanut. Siinä olisi ilta taas vierähtänyt puoleen yöhön. Sen sijaan tein iltapalan ja treenikassia purkaessa/pakatessa ja kotia järkätessä katselin Täydelliset Naiset. Okei, pakko oli tehdä vähän pakurijauheella maustettua suklaata (kookosöljyä 1 dl, kaakaojauhetta 0,5 dl, macaa 0,25dl ja lucumaa 0,25 dl, vähän suolaa, ripaus steviaa ja 1 tl pakurijauhetta). Aikaa muuten suklaan tekemiseen meni yhden mainoskatkon verran, jos sitäkään. Ja tätä voi siis nauttia ihan vähän dietilläkin. Kookosöljy vain tehostaa rasva-aineenvaihduntaa. Ja kuten tästä huomaa, en ole tyyppiä joka istuu sohvalla tv:tä katsellen. Teen koko ajan jotain. Siksi olisi tärkeää joskus levätäkin.


Eilen aamulla oli tarkoitus mennä aamulenkille. En mennyt koska väsytti. Hyvä minä! Nyt on ollut todella loistava olo. Tein salitreenin illalla. Tiistaina sama juttu. Olin töistä puoli 10 maissa kotona ja teki mieli avata vielä tv. En avannut, menin nukkumaan. Teki kyllä niin mieli katsoa hetki hömppää. Ja aamulla olin taas kiitollinen että menin nukkumaan. On tämä vaikeaa, mutta pikkuhiljaa :)


Tämän viikon teemana on siis "kone kiinni aikaisin" ja dieetin aloitin myös. Tarkoitus olisi päästä viime syksyn kuntoon, rasvat olivat silloin 19 tuntumassa ja muutama kilo pitäisi nyt taas karistaa. Tällä kertaa homma menee vähän eri tavalla. Eli vähähiilarisella ruokavaliolla mennään. Aamiaisen ja iltapalan olen heittänyt ihan uusiksi, katsotaan mitä siitä tulee. Sain Annelta vinkin "meat & nuts" -aamiaisesta. Reippaasti olen vedellyt 100g broileria ja 25g manteleita parina aamuna. Hiilarit on päivässä n. 60g luokkaa. Kalorit on n. 1400 tietämissä ja siitä sitten tiputtelen niitä vähän loppua kohti. 


Viimeksi dietatessani korvasin makeanhimon Pepsi Maxilla (miten olen sitäkin voinut joskus juoda...). Tällä dietillä makeanhimoon auttavat itsetehty raakasuklaa (kookosöljyyn) sekä yön yli haudutettu pakuritee (pari pussia Clipperin lakritsiteetä, vähän goji-marjoja, pala inkivääriä silputtuna, 1 rkl pakurijauhetta annetaan liota keitetyssä vedessä termarissa yön yli. Aamulla juoma siivilöidään ja kiehautetaan uudellen. Nam!). 


Ihanaa päivää. Tää ottaa nyt fillarin ja pyöräilee Pasilaan pitämään kuulatunnin. Tuuli antaa muuten kivan vastuksen pyöräilyyn :) 

7 kommenttia:

  1. Apua miten sulla on aikaa kaikkeen äitinä. :D Itsellä 10kk ikäinen tyttö, nyt vielä helppoa käydä iltaisin treenaamassa 4krt/vko, mutta ensi vuonna kun paluu töihin niin miten sitä raaskii mennä treenaamaan kun näkee sitten parina kertana viikossa lasta vaan 1,30h :( Aivan kamalaa!

    VastaaPoista
  2. Hei Hanna,

    Kuulostaa todella hyvältä, tuo suuntaus downshiftaukseen. :)
    Itsellä on aivan samanlainen suorittamisen tarve. Koko ajan on tehtävä jotain. Tämä tulee parhaiten eislle siinä, kun kuljen työmatkat bussilla ja silloinkin on kudottava, pelattava, tsekattava meilejä, luettava tai tehtävä jotain, ei voi vain istua. Kotona sama juttu, kun päivän jälkeen tulee kotiin töistä ja harrastuksista, on käytävä läpi sähköpostit, Facebook, blogeja ja uutisia, oma blogi on jäänyt vähän huonolle tolalle, mutta HeiaHeia.com ja Treenipäiväkirja päivittyvät nopeasti.

    Televisiota meillä ei ole ollut kuuteen vuoteen, mutta se aika menee helposti kotihommissa, kutoessa, lehtiä tai kirjaa lukiessa ja leffoja katsellessa. Nukkumaan ei pääse millään ja se olisi kaiken elämän a&o.

    Mutta mistä luopua,kun harrastukset on kivoja, työt on tehtävä ja kotonakin on pidettävä paikat järjestyksessä ja tehtävä ruokaa? Seurailenpa sinun esimerkkiä ja toivon sieltä saavani jotain omaankin "rauhoittumiseen". :)

    Ihania herkkuja dieetille, pitää itsekin testata. Toivottavasti onni on myötä arvonnassasi, että pääsee testaamaan raakasuklaata.

    VastaaPoista
  3. @anonyymi: kyllä sitä ehtii kun suunnittelee asiat etukäteen. Kaikkea ei tosin ehdi, olen mm. luopunut lakanoiden silittämisestä :) Treenin voi tehdä vaikka 20min:ssa olohuoneen matolla kahvakuulan kanssa tai pyöräillä lapsen kanssa jolloin saa loistavaa hyötyliikuntaa. Tai sitten voi treenata aamulla.. sitä harrastan usein. Kaikki päiväni eivät toki voi olla tällaisia töiden puolesta, lapselle kuitenkin pyhitän niin paljon ajastani kuin mahdollista. Pitkiä työpäiviä teen silloin tällöin, en aina.

    VastaaPoista
  4. Moi Nora! Kiva kuulla, että kirjoitus herätti ajatuksia. Voin sanoa tällaisena työmyyränä ja puuhastelijana että on se uni vaan hieno juttu. Olen ollut tällä viikolla kuin eri ihminen :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymille alkuun: miksi teit lapsia jos meinaat elää eläämääsi, niin että joku muu ne hoitaa?

    Jos velkojen takia tai korkean elintason takia on pakko mennä töihin ja olla erossa rakkaintaan ei voi muuta sanoa, kun otan osaa.

    Lapset ei sitä isona arvosta vaikka rehkit kuinka turpa ruvella jos sulla ei ole niille aikaa, kun ovat pieniä.

    Ihan oma kohtaisesta kokemuksesta puhun. Enkä pahalla vaan hyvällä ja rakkaudella. Ja kiitollisuudesta, että itse näen rakkaitani paljon.

    VastaaPoista
  6. Hei Hanna!

    Oletko suurinpiirtein millaiseksi arvioinut keskimääräisen kalorinkulutuksesi päivässä kun nyt dietillä syöt vain n. 1400 kaloria? Kiitos, että jaksat pitää bloqia kaiken kiireen keskellä!

    VastaaPoista
  7. Moikka! Tuossa eilisessä postauksessa varmasti tulikin sulle tähän vastaus :) Ajattelin kirjoitella sen niin, että muillekin tulee se tiedoksi samalla!

    VastaaPoista