Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

6.2.2014

Itsetehty kvinoa-proteiinileipä ja päivän lounas


Miten moni tykkää leivästä? Mä tykkään! Ja paljon! Leivän kanssa on vähän sama kuin karkinSitä voisi syödä vaikka kuinka kun siihen ryhtyyJa kun leipää ryhtyy syömään niin kohta sitä on jo karkkipussikin kädessä? HmmHelposti voi käydä niin kun höttöleivän ties mitkä ainesosat (gluteeni) laukaisevat monella tällaisen reaktionEli en juurikaan syö leipää ja kotiin sitä en osta ellei tule illallisvieraita.

Päätin ratkaista nyt asian (=että saan syödä leipää) niinettä vihdon myös leivon leivän itseSitten tietää mitä siinä onEi lisäaineitaEi gluteeniaAinoastaan niitä aineksia mitä päätän leipään laittaaMyös protskuaOon aina ollut ruuanlaiton lisäksi kova leipomaan niin sämpylöitä kuin kakkujakinja nyt opetellaan sitten tekemään leipä proteiinijauhoista ja kvinoa- sekä kookosjauhoistaNäiden lisäksi taikinaan tuli psylliumiamunan valkuaisia sekä turkkijugurttialeivinjauhettasoodaahimalajan ruususuolaaMulla on kaapissa myös kaurajauhoja ja seuraavaan leipään laitan niitä ehdottomastiQvinoajauhot vaan eilen Ruohonjuuressa kuulosti niin eksoottiseltaettä ajattelin kokeilla mitä tästä tulee niiden kanssa. Leivästä tuli tosi hyväämutta luulen että vielä parempaa tulee kaurajauhojen kanssa (syystä että tykkään muutenkin kaurasta enemmän kuin kvinoasta)! Koostumus ainakin oli ihanaja vielä sen jäähdyttyäkin leipä oli pehmeää eikä mennyt sellaiseksi kovaksi klöntiksi mitä kuvittelin!

Tämän leivän leipominen oli sinänsä helppoaettä ensin yhdistin kuivat aineet ja sitten sekoitin niihin munanvalkuaiset ja jugurtinEi vaivaamistaei nostattamistaSuoraan uuniinKäytin silikonivuokaa ja siitä leipä irtosi kuin unelmaNiin kuin huomaatteSitä ei ole tarvinnut väkisin kisoa vuoasta irti. Ja haluan mennä ostamaan myös "oikean" leipävuoan! Suosituksia?

Lounaaksi oli sitten lehtikaalichipsejä ja salaattia sekä seesamilohta ja tätä herkullista uunituoretta leipää!

tuo sininen pussi on leipomiseen tarkoitettua heraproteiinia Ruohonjuuresta (löysin sen eilen ekaa kertaa!)

2 kommenttia:

 1. Tämä leipä kuulostaa kiinnostavalta, kun opettelen vähähiilihydraattisempaan elämään! Olisikohan tarkempaa reseptiä saatavilla?

  VastaaPoista
 2. 1 1/2 dl kvinoajauhoja
  6 rkl kookosjauhoja
  2 rkl psylliumjauhetta
  8 rkl maustamatonta heraproteiinijauhetta
  2 tl leivinjauhetta
  1/2 ruokasoodaa
  1 tl suolaa
  8 munanvalkuaista
  reilu desi maustamatonta jugurttia

  Sekoita kuivat aineet ja sitten lisää loput aineet joukkoon! Kaada silikonivuokaan ja paista noin 35 min 175 asteessa (säilytä leipä jääkaapissa)

  Mä pakastin siitä puolet!

  VastaaPoista