Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

12.2.2014

Hyötyliikuntaa ja alkuviikon höpinöitä


Kuulumisia en varsinaisesti ole tänne hetkeen postaillutkaanTunneilla on ollut hyvä meiniki ja hyvin porukkaaAlkuviikon päivät (ja koko alkuvuosi) ovat täyttyneet töistä ja tänään on sitten vähän kevyempi päiväMaanantai-iltana oli hyvät treenit molempien Kuntoremontti -ryhmien kanssaja tän päivän tunneille olin suunnitellut ihan uutta sarjaa! Jotain sen tyylistä mitä mulla ei ollut aiemmin ollutMahtava meininki! 

Niin kuin oon aiemmin kirjoittanutkinniin joudun ajamaan autolla usein töihin (huom joudun). Pari vuotta sitten olin pitkään ilman autoa ja oli mitta täynnä sitä pakollista hyötyliikuntaaPyörällä mentiin pitkät matkat päiväkodille ja joka duuniinja talvella kiskoin lasta ja kauppakassia pulkassa ja pakkasessaSen jälkeen oonkin sitten iloisesti autoillut joka paikkaan ja mielelläni! Viime päivinä olen kuitenkin mennyt kävellen + julkisilla aina kun mahdollistaSunnuntaina mä kävelin tädiltä kotiin ja aikaa meni 90 minuuttia. Maanantaina lähdin aamulla autolla töihin (aamun asiakkaalle olisi kestänyt muuten liian kauan julkisilla ja sieltä piti taas mennä tuntia pitämään kuulien kera)mutta päivällä kävin kotona syömässäJätin auton kotiin ja jatkoin kävellenTunnin käveltyäni hyppäsin ratikkaan ja menin asiakkaalle lopun matkaa julkisilla! Keskustan tapaamisesta kävelin RuoholahteenJa sieltä kotiin illalla julkisilla ja kävellen. Eilen niin ikään autoilin aamun tunnille ja asiakkaillemutta sitten iltapäivällä kävelin taas OulunkyläänTällaisella kelillä ei motivaatio riitä "vain" kävelylle lähtemiseenSiinä pitää olla jokin pointtiEn saa millään motivoitua itseäni kiertämään ulkoilureittejä (jos keli on tällainen) ja nyt taas tuntuu olevan pitkästä aikaa motivaatiota siihen hyötyliikuntaan! Jes!

Sen lisäksi että "istuminen tappaa" niin autoilu on myös kallistaPolttoaineeseen ja parkkimaksuihin menee yllättävän paljon kuukaudessaeikä ole haitaksi niistä vähän nipistää jos saa vielä liikuntaa? Mähän siis kävelisin joka paikkaan jos asuisin keskustassaja muutenkin jos ei tarvitsisi aina autolla roudata jotain tavaraaNouskaa pysäkkiä tai paria tai kolmeakin aikaisemmin pois ja kävelkää! Se tekee hyvää!


Päivittäinen kävely on parasta liikuntaa painonhallintaan. Jos tavoitteena on pitää kilot kurissa, ei pidä treenata liikaa (moni alkaa painoa pudottaessaan tehdä liikaa ja liian kovia treenejä). Käveleminen on osoittautunut lukuisissa tutkimuksissa mainioksi painonhallinnan apukeinoksi, sillä kaloreita palaa runsaasti, mutta nälkä ei ylly sellaiseksi, että lenkin jälkeen tulisi syötyä enemmän.


Moni tietääkin, että päivän mittaan pitäisi kävellä vähintään 10 000 askelta. Se riittääkin hyvin, jos tavoitteena on terveyden ylläpitäminen. Painon pudottaminen kävelemällä vaatii hieman enemmän. Jokainen askel on plussaa. 12 000 askeleella päivässä ylläpidät painoa ja 16 000 askeleella taas pudotat sitä! 16 000 askelta vaatii sen tunnin kävelylenkin lisäksi vielä puolisen tuntia hyötykävelyä (jätä auto kotiin tai nouse bussista aiemmin)! Toki painonhallinnassa lihaskuntotreenillä on olennainen osa ja sitä ei sovi unohtaa (mutta nyt siis puhutaan kävelystä)
Lihaskuntotreeniä pitää jokaisen painoaan pudottavan mieluusti tehdä!


Tällä viikolla mun "treeniohjelmassa" kuulan lisäksi hyötykävelyä ja tänään taas Method PutkistoaJa muuten sitten kaikkea mukavaa! Aktivoiduin varaamaan pariin näytökseen liput kun lähdin tiistaiaamun tuntia pitämästä teatteriltaAleksanterin Teatterille ostin liput Double -tanssiesitykseen ja "Kaikki äitinikaikki tyttäreni" esitykseenJa hierojan sain pitkästä aikaa varattua itselleniSitä mä odotan! I really need that! Oon viimeksi ollut (apua) hierottavana viime syksynä lokakuussa hups! Ja sitten on keväälle suunnitteilla jos jonkinmoista tyttöjen reissua niin Pariisiin kuin Tallinnaankin.

Hyvällä fiiliksellä mennään tätäkin viikkoaOli niin mukava viikonloppuettä siitä tuli virtaa tähänkin viikkoon taas ja paljonKiitos Katjalle kivasta 90's bile seurasta ja tädille kivasta sunnuntaista ja Birgitalle sunnuntai-illastaIhanien ihmisten seura se vaan on parasta. Ja tuon valon lisääntymisenkin jo huomaa! Tulee ihan eri tavalla virtaa! Kyllä mulle joulukuu ja tammikuu on vaan kaikkein pahimmat! 


Sitten muutama muistutusluonteinen asia! 

Uudet Kuntoremonttiryhmät alkavat maaliskuussaLisää infoa löydät täältä. Mahtuu vielä!

Ravintovalmennuksia teen tasaiseen tahtiin koko ajan (tapahtuu meilitse ja puhelimitse)eli jos tässä vaiheessa alkuvuotta alkaa 5/2 dieetit tai muut kyllästyttää niin laita meiliä ja katsotaan ruokapuoli kuntoon! 

Personal Training puolelle mahtuu taas pari asiakasta ja vaihtoehtoja sen suhteen on useitaEtsitään se sinulle sopivin vaihtoehtoMyös tässä löytyy kertatreenivaihtoehtojoten sinun ei tarvitse sitoutua pitkiin ajanjaksoihin kerralla!  

Tunneille mahtuu vielä myös ja voit tulla myös kertamaksullaEi tarvitse sitoutua kausimaksuihin tai kymppikorttiinkaan.

Tulossa myös pian Superfood Smoothie iltaa ja siitä lisää tietoa piakkoin.


minttuinen välipala eilen


Pirteää viikkoa kaikille!

Xo
Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti