Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

29.10.2014

Method Putkisto näytöt - kolme päivää KisakalliossaHuh mitkä kolme päivää takana Kisakalliossa! Method Putkisto Pilateksen ja Method Putkiston ensimmäiset näytöt on suoritettu. Ensimmäisen osalta hieman jännitti sillä se oli ensimmäinen ohjausMethod Putkiston osalta taas olin tyytyväinen tämän hetkiseen osaamiseenOlin harjoitellut kuitenkin pari kuukautta tätä varten! Kiitos siitä kaikille harjoitusasiakkailleni! Sunnuntaina aamulla mä heräsin kävelylleennen kuin ajoin Kisakallioon yhdeksäksiViikonloppuna eläimet on liikenteessäkun ihmisiä ei kävelyteillä liikuEn tiedä kumpi on pelottavampaaKävellä kuuden jälkeen ihmisten ilmoillamissä liikkuu humalaisia baarista palaajiavai metsässä missä eläimet ovat valloittaneet kävelytietkinEnsin iso rusakko pelästytti mutSen jälkeen törmäsin isoon kettuunjoka tuijotti minua seisoen keskellä tietäHievahtamattaPupuja loikki siellä täälläja linnut eivät vaivautuneet siirtymään kävelytieltä mihinkäänLopulta puskasta lentävä kymmenien sorsien parvi pelästytti mut ihan kunnollaJa syke nousi varmasti tosi korkealle! Ei tarvinnut kuitenkaan lähettää viestiä opettajille Kisakallioonetten pääse paikalle kun kettu puri jalkaan. Maanantaina mulla oli taas lepo enkä tehnyt aamukävelyäTiistaina raahauduin aamukävelylle lähes väkisinOlin aivan lopussa kahden päivän näyttöjen jälkeenMutta se teki hyvääHeräsin kävelyllä ja päivä lähti aivan uudella tavalla käyntiin kuin jos olisin torkuttanut!

Sunnnuntaiaamuna auto starttasi hyvissä ajoin ennen kasia ja ajoin LohjalleSiellä sitten arvuuteltiin ja jännitettiin kenet saadaan ohjattavaksiKisakalliossa oli paljon tanssijoitaja toivoin niin paljon että pääsisimme ohjaamaan heitä! Ja päästiin! Saatiin ohjattavaksi vakiotanssin nuorten Suomen mestaritIhan mahtavaa!! Tunti piti suunnitella sen mukaanMethod Putkisto pilates eroaa Pilateksesta juuri siinäettä menetelmässä keskitytään yksilöön ja harjoitteet sekä liikejatkumot valitaan aina suhteessa käyttäjäänNyt piti miettiä ihan kunnollamiten tämän tason urheilijat selviytyisivät liikkeistäMitä heille pitää teettää jotta siitä on omaan lajiin hyötyä?

Hanna ohjaa ja keskittyminen huipussaan
Meidät jaettiin kahteen ryhmään ja meidän ryhmä sai tehtäväksi ohjata tämän ensimmäisen tunninMahtavaa!! Aikaa suunnitella tunti ja järjestää tila oli alle tuntiTehtäväjako ja kaikki sujui aivan loistavastiOltiin jo monta kuukautta sitten päätetty meidän kurssilaisten kanssaettä ei panikoidutaPidetään hauskaa ja otetaan ilo irti tilanteestaOli tosi kiva kuulla se myös meidän kurssin "ulkopuolisilta" osallistujiltajoita meidän ryhmässä oli kaksiHe olivat edellisiltä vuosikursseilta ja suorittamassa omia näyttöjäänMun mielestä on ihan ok panikoitua kotonamutta kavereihin en ikinä sitä haluaisi tartuttaaJa tänään meninkin hyvällä asenteellaKisakallioon ajoi "ei panikoitunut Hanna" ja mulla oli mahtava fiilis vaikka olin oikeasti kyllä vähän panikoitunut tämän lajin suhteen! Ja miten hienoa oli kuullaettä meidän ryhmä ei turhia jännittänyt vaan veti homman hyvällä fiiliksellä läpi. Seuraavana päivänä oli myös ihana saada kollegoilta kiitosta että mun "jees me tehdään se" asenne tarttui myös heihin!Ohjaukset meni hyvinTottakai olisi paremminkin voinut mennäkun jokainen on niin kriittinen itselleenMyös tuomaristo oli vaativa ja kriittinenja meitä keskeytettiin vähän väliäVaadittiin enemmänTarkennusta ohjaukseenNiin kauanettä se tuli oikeinHiillostettiinOlin tyytyväinen omaan osuuteeni Pilateksen osalta ja samalla kuitenkin hieman pettynytAnnoin kaikkenimutta en ollut niin hyvä kuin halusin olla! Aloitin tunnin ja kerroin mitä Pilates onMitä Method Putkisto Pilates onMitkä ovat sen tavoitteet ja tuloksetJa sitten ohjaajakollegat ohjasivat vuorotellen kukin liikkeetMinä lopetin tunnin ohjaamalla viimeisen liikkeen ja kertomalla vielä lopuksimitä hyötyä on harjoittelustaHyvä fiilis kuitenkin ja lopuksi ohjattavien palaute oli niin upeaaHienoin kiitos oli heidän näytettyään tanssiasennon oli seettä asentoon oli helpompi asettua ja pysyä siinäJuuri silloin oltiin päästy asian ytimeenSiirtää MP Pilateksen harjoittelun tuoma hyöty lajiinTai siirtää harjoittelun hyöty normaaliin liikkumiseenryhtiinfysiikkaan ja estetiikkaan


Eikä siinä vielä kaikkiOhjasimme ruokailun jälkeen saman tunnin uudelleen toiselle kohderyhmälleTavallaan hyväVoit ottaa opiksesi ensimmäisestä tunnista ja sen palautteestaTavallaan huonoOlet jo antanut kaikkesi ja luuletettä näyttö oli jo tässäVäsyneenä laitat parastasi uudelleenPyrit vielä parempaanEhkä parannatehkä etVoi ollaettä vähän jo naurattaa ja väsyttääTämän toisen tunnin perään jouduimme vielä antamaan henkilökohtaiset näytötNäyttämään jonkin liikkeen ilman ohjausta ja sen jälkeen ohjaamaan sen sanallisestiMinä aloitin nekinOlisin ehkä mieluummin ollut viimeisenä vuorossatai vaikka toisena tai kolmantenaHatusta vedin tämän tehtävänkun en ollut lukenut ohjeita kunnollaOnneksi. Tälläkin tehtävällä olisin saanut stressattua itseni aivan äärirajoille kotona! Tavoitellen täydellisyyttä ja parasta mahdollista ohjaustani!Sitten koitti maanantai ja Method Putkisto näyttöAamupäivällä meillä oli henkilökohtaiset fyysiset näytötja vedimme kukin vuorotellen kolmessa minuutissa viisi alkulämmittelyliikettäSe oli jotenkin hassu tilanneTehdä tämä näyttö kavereille (ja tottakai meidän "tuomaristolle")Iltapäivällä aloitettiin varsinaiset näytetunnitMeidän ryhmän vuoro oli viimeisenäTätä varten olin treenannut harjoitusasiakkaideni kanssa "salaa" pari kuukauttaOlin sisäistänyt metodin omasta mielestäniOlin varma siitämitä olin menossa tekemäänOtin riskillä uusia juttujasillä kyseessä oli kuitenkin opetustilanneMeillä olin neljän hengen ryhmä. Suunnittelimme tunnin rakenteen alle tunnissa ruokailun jälkeen ja oma fiilis oli hyvä ja luottavainen.

Kun sitten tunti alkoioli rauhallinen fiilisKun oma vuoroni tuli tein parhaaniMutta opettajat hiillostivatJa keskeyttivätJalkaa ei saa "tuoda" kohti lattiaa vaan se pitää "laskea"Ei saa "suoristaa" vaan pitää "ojentaa"Jokainen väärä verbi korjattiin ja ohajus keskeytettiinEn panikoitunutvaikka tottahan siinä oma ajatus katkeaa kun keskeytetään! Nappasin siitä kuitenkin takaisin kiinni ainaOtin opikseni ja jatkoin kun niin tapahtuiJa mielestäni suoriuduin tosi hyvinja olin parhaimmillani tähän astiMeidän ryhmä suoritui muutenkin tosi hyvin ja oltiinkin mietitty kaikki tosi tarkkaanHienoin palaute opettajilta oli seettä nyt tuntui kuin he olisivat olleet "oikeiden" Method Putkisto ohjaajien tunnilla ja meidän tunti oli sellainen missä olisi oikeasti mielellään tehnyt sen läpiJa tuntilaiset olivat aivan todella tyytyväisiä ja samaa mieltä. Olin tyytyväinen itseeni,  mutta tämän kolmannen koulutuspäivän jälkeen ymmärsin mitä kaikkea olisin voinut tehdä eri tavalla näytöissä! Enkä malta odottaa että pääsen siirtämään sitä opittua nyt käytäntöön! Ja meillä oli aivan valtavan hyvä ryhmä ja taitavat ohjaajat siinä!

Mielettömän opettavaiset kolme päivääToisen näytön jälkeen olin aivan katki kun ajoin kotiin. En tehnyt koko iltana muuta kuin katsoin telkkaria ja olinNollasinOlin fyysisesti ja henkisesti aivan lopussa. Teen kaiken aina niin sydämellä,  että välillä se uuvuttaa. Kolmantena koulutuspäivänä meillä oli rytmiikkaaja oli hienoa miten Marja otti huomioon meidän kahden päivän puristuksenPäivä oli rakennettu mun mielestä juuri niin,  että kaikkien väsymys huomioitiin ja sitä ei vaan "jyrätty läpi". Kyllä tästä menee varmasti tämä viikko toipuessaSe lataus ja odotukset mitä tähän koulutusrupeamaan oli laitettu osaltani, oli jotenkin aivan valtavaa. Suoraan kolmen päivän putkesta menin hakemaan lapsen ja kodin kautta lähdettiin koulun Halloween juhlaanOlin lupautunut sinne järkkäriksiParasta nollausta mitä kuvitella saattaa! Saada viettää ilta lapsien kanssa, ja katsoa sitä iloa mitä tämä vanhempien voimin järjestetty ihana juhla sai aikaiseksiSähköpostit ja työt ovat saaneet siis alkuviikon odottaa ja huomenna siirryn taas työmoodiin takaisinJa onneksi pääsin heti tänään vetämään Method Putkistoa mun ryhmälleTein vähän muutoksia ja kokeilin uusia juttuja! Nyt oli paljon uutta ja opittuajota siirtää käytäntöönSeuraavat MP koulutukset tammikuussa ja sitten vuorossa taas lisää näyttöjä! Nyt niitä MP Pilateksenkin ilmaistunteja tulee, jotta pääsen aloittamaan harjoittelun myös sen lajin puolelta! Stay tuned!

1 kommentti:

  1. http://m.youtube.com/watch?v=C36WSOx6Ta4
    Etsin iyengerjooga vinkkejä venyttelyyn ja törmäsin tähän. Tulit heti mieleen, oletko kokeillut tämän tyyppistä? Et ole aikoihin tehnyt mtn trx:llä?

    VastaaPoista