Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

20.10.2014

Töpselinokka syö kasviksia ja minä syön töpselinokan?


Hyvää alkavaa viikkoa! Postauksesta piti tulla lyhyehköreseptin omainen postausmutta ajatukset lähti karkailemaan tätä kirjoittaessajoten nyt sitä tekstiä sitten tulee

Mä opin pitämään vihersmootheista vasta vähän aikaa sittenEhkä vuosi sitten? Vihersmoothiesta on niin helppo tehdä pahanmakuista ja sitten se ei uppoa kyllä helposti kenellekäänEi mulle ainakaan jos se on pahaaMuistan miten ekan kerran ostin vihersmoothien jostainMaistoin ja heitin ensimmäiseen roskiinOlen harvoin maistanut hyvää vihersmoothia (vaikka kasviksista olen tykännytkin) ja jotkin "detox smoothiet" ovat myös päätyneet roskapönttöönEn yleensä syö mitäänmikä maistuu pahalleTerveelliset ruuat pitää pystyä valmistamaan myös niinettä ne ovat herkullisiaMuuten siitä ei jää pysyvää osaa elämään. Aiemmassa postauksessa kirjoittelin miksi vihersmoothieita kannattaa tehdä! Tai miksi niistä kannattaa alkaa tykkäämään?

Miten näistä saa sitten maistuvia? Tarpeeksi joukkoon hyvälaatuista suolaa (itse käytän smootheissa Kalaharin suolaa) ja luomusitruunaa! Laitan yhden teelusikallisen suolaa ja puolen tai kokonaisen sitruunan mehunJa iso nippu korianteria aina tekee smoothiesta maistuvanSilloin smoothie uppoaa täysin vihreänä ja maistuu hyvältäAikaisemmin ratkaisin ongelman lisäämällä pinaattia tai lehtikaalia marjaisen smoothien joukkoonSiitä on hyvä vaikka aloittaaSmoothiestamissä on vähän jotain vihreääKannattaa myös muistaaettä ei pidä pyörittää juomaa blenderissä liian kauaaSiitä tulee lämmintäja silloin se ei maistu niin hyvälleVoit laittaa joukkoon myös muutaman jääpalan välttääksesi liian lämpenemisen! 
Itselle tulee syötyä kyllä helposti päivän aikana kasviksia vähintään se 500g ja siihen päälle vielä marjoja 100-200gMonelle ei tuleViikonloppuna messuilla yksi puolituttu mies kysyi multaettä syönkö muka oikeasti kasviksia joka päiväSyönJa olin vähän ihmeissäni kysymyksestäMutta aloin miettiä

että moni ei syöJa aika monessa valmiissa ravintolan annoksessa ei välttämättä ole mitään vihreääMenneellä viikolla söin eräänä iltana SävelessäHakaniemessäja annosta tilatessani kysyin onko siinä mitään vihreääEi ollutMutta lisäsivät kun pyysin.

Jos kasviksia ei kasaannu lautaselle päivän aikana paljonniin suosittelen tekemään vihersmoothien silloin tällöin! Se on hyvä keino varmistaa itselleen vihreiden kasvisten ja niiden terveysvaikutusten saantiJa voitte kiinnittää muutenkin huomiota siihenpaljonko kasviksia päivän aikana syötteJa sitten ehkä hieman lisätä niitä vähitellen lautaselleJoko leivän päälleMunakkaaseenTehdä salaattia tai kasviksia ruuan kanssa tai tuollaisen terveellisen vihersmoothien! 

Motivaationa naisilla on helppoa aina käyttää ikääntymisen ehkäisyäkun lisää kasviksia ruokavalioon! Iho tulee paremmaksi ja ruuansulatuskin toimii paremminKyllä kasvot kertovat syötkö liikaa sokeriavai sen sijaan tarpeeksi kasviksia ja juot riittävästi vettä! Kyllä se vaan niin onettä terveelliset elämäntavat pitävät nuorekkaan näköisenä ja voit paljon paremmin! Kyllä sen näkee omastakin naamasta heti kun on tullut syötyä karkkia tai jos on syönyt terveellisesti ja oikein.

Messuilla kiertäessä tuli ehkä seurattua vähän ihmisiä sivusilmälläToiset olivat hyvinkin terveystietoisiaja sitten oli niitä "hyi hitto tää maistuu ihan heinäpaalilta" kävijöitäMä luokittelen itseni varmaan siihen lokeroonjoka tykkää syödä "heinäpaalilta" maistuvia ruokiaMakunystyrät ovat tottuneet terveelliseen ruokaan ja oppineet (melkein kokonaan) pois sieltä sokeristen houkutusten paristaKaikkeen voi opetella ja vähitellen tehdä pieniä muutoksiaJa vihersmootheistakin voi oppia tykkäämään!
 
Teille mun tosin taitaa turhaa olla paasaamassa tästä aiheesta? Mutta ajattelin kuitenkin kirjoittaa tästä kun tänään tein smoothieta. Ja samalla aloin pohtia aika monen suhtautumista ja asennetta terveelliseen ruokaanMun syöminen kai jonkun mielestä on ihan friikkiä ja liian terveellistä (muistakaa etten laita tänne blogiin jokaista syömääni jäätelöä tai ravintolaillallista - niitäkin nimittäin on)Mutta kuitenkin mäkin oon vielä niin tottunut tekemään sen marjasmoothienettä tän vihersmoothien tekeminen ei vieläkään tuu ihan selkärangasta. Vaikka olenkin tyyppi joka tarjoaa vierailleen "taas niitä v***tun avokaadoleipiä".Oikeasti yksi miespuolinen tuttava tokaisi tuon avocadoleipäläpän mun eteisen lamppukiskoa asentaessaan! Sen jälkeen leivät ovat aina olleet kavereiden kesken "niitä avocadoleipiä" :D Ja on täällä remonttimiehetkin kiroilleetettä mikä hitto täällä haisee kun olen keittänyt kukkakaalia ruuan kanssaHeille ei ruoka maistunut vaikka tarjosin! Lapsen suusta kuulen vähän väliä noita "yök mitä toi on"mutta ehkä omalla esimerkilläni vähitellen pystyn ujuttamaan niitä myös hänen arkeensa ja osaksi omaa elämää :) Niin että hänestä ei kasva sellainen "töpselinokka syö kasviksia ja minä syön töpselinokan" tyylinen mies!

Niin hassulta kuin se kuulostaakinniin munkin pitää vähän potkia itseäni joka kertaettä ryhdyn vihersmoothia tekemään. Mutta kun se on valmisniin on se nykyään vain niin hyvää!
  

Tän päivän smoothie oli vähän kevennetympiSiinä ei ollut avocadoajoka tekee smoothien rakenteesta paksumman ja kermaisen pehmeänAvocadoa laitan yhteen annokseen yleensä 1/4 verran.


Maanantain vihersmoothie

1/2 nippua korianteria
1/4 kurkku
2 isoa lehtikaalin lehteä (revi ruoto pois keskeltä)
kourallinen baby pinaattia
noin 2 dl vettä (kylmää!!)
1 tl Kalaharin suolaa
1/2 sitruunan mehu


Mitenkäs siellä? 
Kumpaan kategoriaan sinä kuulut: syötkö mieluummin heinäpaalilta maistuvaa ruokaa vai töpselinokan :-D 

6 kommenttia:

 1. Vihersmoothieta en ole koskaan maistanut saatikka tehnyt. Joisin ja söisin kyllä uskoisin vaikka maistuisi heinältä. Mitä mieltä olet noista viherjauheista joita kovasti mainostetaan. Ajattelin jotain jauhetta testata..tietäisi vaan mitä. Ehkä jotain kotimaista valmistetta. Joissakin on ikävä kyllä steviaa makeutusaineena ja se vähän mietityttää.

  VastaaPoista
 2. Viherjauheet on myös ihan hyvä lisä. Itse jotenkin mieluummin käytän oikeaa ruokaa. Useimmat vehnänorasjauheet tulevat toiselta puolen maapalloa.. Terranovan life Drink jauhetta olen käyttänyt, mutta siinä on kaikkea muutakin. Yleensä käytän erilaisia superfoodeja vain kerran tai pari smoothien joukossa per viikko. Ei kannata käyttää mitään mikä mietityttää. Mua mietitytti superfoodit jossain vaiheessa paljon, ja lopetin kaikkien käytön kokonaan. Nyt käytän taas niitä, mutta tosi vähän. Kohtuus kaikessa..

  VastaaPoista
 3. Minulle reseptin aineksista syntyisi veden pois jättäen hyvä salaatti. Miksi turhaan surrauttaa soseeksi :)

  VastaaPoista
 4. Se on totta, hyvä salaatti näistä tulisikin!

  Toisinaan kuitenkin vatsahappojen tuotanto saattaa olla heikkoa ja ravinto ei imeydy. Kun lehdet laitetaan blenderiin ja niiden soluseinämät rikkoutuvat, ravintoaineet imeytyvät paremmin. Smoothien etuna on juuri tämä ja se myös parantaa ruuansulatusta. Kaikilla tosiaan salaatti ja siitä saatavat ravinteet eivät imeydy kovin hyvin, joten tällä voi varmistaa ainakin sen :)

  Mutta makuasioita. Jos vihreä smoothie ei uppoa niin sitten vain kasviksia muuten :) Ja smoothie on kiireisen hyvä vaihtoehto, salaatin syöminen kestää pidempään ;)

  Mulla menee niin salaatteja kuin smoothejakin!

  VastaaPoista
 5. Moi!
  Olen aloittanut elämäntaparemontin jo viime elokuussa ja kasvisten määrä on tietenkin lisääntynyt hurjasti. Samalla ovat lisääntyneet myös ilmavaivat. Syön omat kasvikseni ihan kokonaisessa muodossa ja pyrin rauhoittamaan ruokailun niin että saan rauhassa pureskella evääni. Voisiko tällainen smoothie muoto helpottaa ilman kerääntymistä vatsaan?

  T: Maija

  VastaaPoista
 6. Moi! Se saattaa helpottaa ja kannattaa ehkä ottaa käyttöön laadukas ruuansulatusentsyymi! Hedelmiä kannattaa vältää yhdessä kasvisten kanssa myös!

  VastaaPoista