Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

7.10.2014

Terveellisiä reseptejä

Jaan teille muutaman reseptin viime viikolta. Ensimmäinen annos syntyi siltä, mitä kaapista löytyi. Rapuja ja seitiä mulla on aina kaapissa pahan päivän varalle, eli saa helposti tehtyä terveellisen ruuan vaikka kaapissa ei mitään olisikaan. Myös chili, inkivääri ja valkosipuli tuoreina kuuluvat perusjuttuihin. Ravut ovat muutenkin kevyttä syötävää! Niissä on paljon proteiiniamutta vain vähän energiaa (66kcal/100g)! Kaikki annokset sopivat painonpudottajalle myösmutta fetamunakkaasta jättävät dieettaajat rasvaisen fetan suosiolla pois!


Tuliset ravut

Pala tuoretta inkivääriä
Tuoretta chiliä maun mukaan
4 valkosipulinkynttä

Paloittele mausteet ja kuullota pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon ravut ja halutessasi vähän hyvälaatuista suolaa. Älä paista kovin kauaa, ettei ravuista tule sitkeitä. Annostele salaatin päälle :)


Toinen resepti oli viime viikon Hesarissa, mutta pinaatti/feta piirakan sijaan tein suht samasta täytteestä munakkaan. Ja toisena päivänä tein täytteistä vain salaatin.

Fetamunakas / salaatti

1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
Rasiallinen tuoretta pinaattia
100g fetaa (hyvää "täysrasvaista" fetaa)
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja

1 muna
2 valkuaista

Kuullota pilkottua sipulia oliiviöljyssä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon paloitellut valkosipulinkynnet. Lisää vielä tomaatit ja pinaatti.

Paista toisella pannulla munakas toiselta puolen ja lisää päälle täyte sekä murennettu feta. Käännä munakas kaksinkerroin. Tämä ei ollut mikään kevytversiomutta kevyemmän saat jättämällä fetan pois!


Bataattiranskalaiset ja katkarapusoosi

Salaatin seuraksi tein yhtenä päivänä bataattiranskalaisia ja katkaraputäytettä, jota yleensä syön uuniperunan kanssa.

200g bataattia
1 rkl oliiviöljyä
hyvälaatuista suolaa

noin 100g pakastekatkarapuja (isoja tai keskikokoisia)
2 rkl maitorahkaa
loraus sitruunan mehua
hyvälaatuista suolaa
mustapippuria

salaattia
tomaattia
paprikaa
porkkanasuikaleita
hyvälaatuista suolaa
1 rkl MCT-öljyä

Paloittele bataatti lohkoiksi ja kieritä kulhossa, jossa on suola ja oliiviöljy. Paista noin puoli tuntia 200 asteessa. Tai paista ajallisesti riippuen miten suuria/pieniä lohkoja teet!

Sulata ja huuhtele ravut. Sekoita maitorahkan ja mausteiden kanssa. Asettele lautaselle salaatin (sekoita salaattiainekset MCT-öljyn ja suolan kanssa kulhossa!) kanssa. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti