Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

6.11.2015

Unten mailta


*yhteistyössä Familon & I love me

I love me -messuilla kävin uniasentoanalyysissa Familonin osastolla. Messuilla lanseerattiin Familonin uusi, ergonominen Familon Ergo -tuotesarja Tuotteiden tarkoituksena on tukea kehon luonnollista nukkumisasentoa. Toimintaterapeutti katsoi osastolla asentoni, ja mulle valittiin tämä tyyny. Asennon lisäksi huomioon otettiin vasta löytynyt kaularangan pullistuma ja kuluma. Ergo niska-tyynyssä on paksummat sivustat ja ne tukevat kylkiasennossa niskaa ja pitävät kaularangan suorassa. Keskiosan madallus taas on selällään nukkumista varten. Tyyny on tarkoitettu niille, jotka nukkuvat selällään/kyljellään. Se on myös säädettävissä sopivaksi oman hartialeveyden mukaan. Paketissa tuli vielä mukana tyynyyn sopiva tyynyliina. 50x70 erikoiskokoista tyynyliinaa ei olisi kaapista löytynyt. 

Minkä takia sitten oikea nukkumisasento on tärkeä? Jos sinulla on vääränlainen tyyny tai huono sänky, joudut mahdollisesti jännittämään lihaksia koko yön jos sopivaa asentoa ei löydy. Oikeanlainen tyyny mahdollistaa paremman nukkuma-asennon ja aamulla olet levänneempi ja palautuneempi. Oikeanlaisesta tyynystä on apua myös nukahtamiseen tai siihen kuinka yön aikana heräilet kesken unien. Jos yhtäjaksoinen uni jää lyhyeksi, jokainen tietää millainen olo aamulla on. 

Ne, jotka teistä ovat lukeneet blogia pidempään, muistatte ehkä miten aloin panostaa uniergonomiaan jo neljä vuotta sitten. Aikaisemmin olin sitä mieltä, että mitä vähemmän unta sen tehokkaampaa. Nykyään nukun yössä 8-10 tuntia. Nukkuminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin :D 

2 kommenttia:

  1. Ihana sun uudet hiukset!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Tää oli vielä tällainen spontaani kuva :D Mutta tykkään kyllä itsekin, luonnollisesti saatiin se vaalea katoamaan :) Ihanaa viikonloppua sulle!

      Poista