Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

17.11.2015

Tällä hetkellä ilostuttaa..Marraskuu on taas hyvässä vauhdissa. Pimein ja synkin aika vuodesta. Miten sitä jaksaa tän pimeyden.. Joka vuosi samat ongelmat :) Mitä vanhemmaksi tulee, sen ankeammaksi talvi muuttuu. Tai heh, ei nyt ankeammaksi, mutta pimeyden kestäminen muuttuu haasteellisemmaksi. 


Tällä hetkellä mua ilostuttaa ja piristää muutama juttu. Ajattelin jakaa ne teille. Ne on tosi pieniä ja yksinkertaisia, mutta hyvään fiilikseen ei paljon tarvita. Silloin kun väsyttää tai harmittaa, yksi mun lempijutuista on lähteä metsään. Ottaa kuvia pienistä asioista ja yksityiskohdista, katsella luonnon värejä ja kontrasteja. Hengittää raitista ilmaa. Toinen juttu on se kylmä järvi ja sauna. Kolmas juttu on ulkoilu ylipäätään. Vaikka olisi kiireinen päivä, yritän edes jossain välissä päästä vähän ulos näkemään päivänvaloa.
Nämä pienet jutut tekevät mut onnelliseksi. Ennen saatoin hakea onnellisuutta vaatekaupasta tai ostamalla uudet kengät. Viime vuosina olen ratkaissut "terapian tarpeen" ilman shoppailuterapiaa, nauttimalla luonnosta. Menemällä metsään tai hyppäämällä järveen. Myös luonnollinen, puhdas, ruoka auttaa jaksamaan. Useiden kahvikuppien sijaan kannattaa mieluummin kiinnittää huomio ravinnon laatuun ja puhtauteen. Ottaa vaikka töihin mukaan vihersmoothie. Niistäkin saa ihan hyvänmakuisia, kun laittaa joukkoon vaikka ananasta tai mangoa. Tehdä vaikka isompi satsi ja ilostuttaa myös työkaveria sillä. Ja stressiin, työstressiin, unettomuuteen auttaa se että oikeasti nukkuu. Jos päästää itsensä liian yliväsyneeksi, nukkumalla liian vähän, siitä ei hyvää seuraa. Sitä ei itse edes huomaa miten vähillä unilla voi selvitä, mutta kun nukkuu tarpeeksi, niin voikin huomata että se yöllä heräily loppuu ja stressikin helpottaa. Väsyneenä asiat tuntuvat aika ylitsepääsemättömille joskus. Tänä syksynä päätin panostaa vielä lisää unen määrään ja yhtäjaksoista unta tulee nykyään 8-10 tuntia, toisin kuten viime talvena vaikka. Silloin saatoin vetää kuukausia 6-7 tunnin yöunilla.  Se on liian vähän. Kenelle tahansa. Hyvinvointiaan pystyy parantamaan pienillä jutuilla, jotka eivät edes maksa mitään. Ja meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omaan jaksamiseemme. Jotain on osattava jättää pois. Liika on aina liikaa. Niin hyvässä kuin pahassakin. Ja kyllä se aurinkokin sieltä enemmin tai myöhemmin tulee esiin. Tänään sain hetken nauttia auringonsäteistä. Seisoin sillalla ja katselin joelle, otin ne muutamat iltapäivän säteet varastoon itselleni. Viime viikolla sovittiin mun tiistain Pilates -ryhmän kanssa, että jokainen tuo seuraavalla tunnilla kynttilän tunnille. Tänään siis tehdään harjoitus kynttilöiden loisteessa. Pieneillä asioilla saa piristystä pimeään päivään. 


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti