Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

14.11.2015

Tätä treeniä kannattaa kokeilla


Sitten treenivinkkiä. Tämän treenin heitin hatusta eräänä päivänä, ja se osoittautui tosi kivaksi ja rankaksi. Toi pallon päällä polvillaan seisominen on tosi jees juttu. Vasta sen jälkeen olen saanut uuden ulottuvuuden salilla treenaamiseen. Tuntuu turhalta tehdä yhtää mitään ilman palloa tai tasapainolautaa. Pallon kanssa treenaaminen kehitti myös Pilateksen kanssa. Vai päinvastoin. En tiedä kumpi oli ensin, pallo vai Pilates jonka myötä tajusin keskivartalon hallinnan. Varmaan Method Putkisto :D Joka tapauksessa opin kai käyttämään syviä lihaksia Method Putkisto ohjaajakoulutuksessa ja niitä olen pystynyt hyödyntämään omassa treenissä mm. pallon kanssa. Kun on huolella treenattu kehon eri kerrokset läpi ennen pallon päälle menemistä, ja opeteltu tuntemaan ja tunnistamaan ne, on pallon päällä oleminen helppoa. Kokeilkaa! 

Omat opit ovat menneet sen verran hyvin perille, että myös asiakkaat pystyvät tekemään näitä treenejä. Hyödynnän tätä syvien lihasten hallintaa kaikessa mitä opetan. Myös tunneilla. On se sitten kuulaa tai lihaskuntoa, Pilatesta tai syvävenyttelyä. Ja omien treenattavien kanssa hyödynnän sitä kaikessa myös. Esimerkiksi tää ihana nainen on ihan mielettömässä kunnossa nykyään! Aloitettiin treenit alkuvuodesta. Kaikenlainen kestävyys ja syvien lihasten hallinta on kasvanut aivan huimasti. Tässä oli Susannan terveiset mulle syyslomalta kotoa Suomesta, kun olin reissussa ja meidän treeneissä oli tauko :) Proud of you Susanna! Love my work! Miten mahtavaa on nähdä ihmisten kehitys ja edistyminen!No sitten se treeni! 

Tee liikkeet (jokaista liikettä 20) putkeen, ilman palautuksia. Reippaalla tempolla. Kierroksia on yhteensä neljä ja pidä palautus jokaisen kierroksen välissä. Juo vettä treenin aikana. Lämmittele ennen treeniä ja jäähdyttele/venyttele sen jälkeen. 

1) Kyykky ja pystypunnerrus (voit tehdä tämän mieluusti myös bosun tai tasapainolaudan päällä)2) Penkkipunnerrus käsipainoilla pallon päällä maaten (pää ja yläselkä ovat pallon päällä tukevasti, polvet koukussa, jalat lattiaa vasten ja nosta lantio ylhäälle)

3) Polvien koukistus ja ojennus pallon kanssa selinmakuulla


4) Hauiskääntö taljassa pallon päällä polviseisonnassa (tee joko suoralla kahvalla molemmin käsin tai yhdellä kädellä)5) Kulmasoutu tangon kanssa 20 kg (tämäkin toimii bosun/tasapainolaudan päällä)6) Etuheilautus 16kg kahvakuula. Vuorottelin tätä heilautusta pallon päällä ja maassa tehden. Pallon päällä en käyttänyt ihan tuota 16kg kuulaa ;) Pallon päällä tein heilautuksen sivuilta ("kauppakassi" - mun tuntilaiset ainakin tietää mikä liike se on)

7) Ojentajapunnerrus taljassa pallon päällä polviseisonnassa (joko kaksin käsin suoralla kahvalla tai yhdellä kädellä)8) Lantion nosto lisäpainon kanssa (10-20kg)9) Jalan nosto pallon päällä (pumppaa suora jalka 20 kertaa ylös ja vaihda toinen puoli)Kun teet liikkeet putkeen, reippalla tempolla, voin luvata että hiki valuu. Jo toisen kierroksen jälkeen. Pallon voi tottakai jättää liikkeistä pois, mutta toisaalta kannattaa reippaasti vain harjoitella sen kanssa. Ja välillä mokata itsensä. Pudota sieltä ja könytä pallon päällä. Pallon päällä on pakko tehdä töitä joka sekunti keskivartalolla. Mikään paikka ei pääse lintsaamaan. Kyllä mäkin hyydyn siellä lopulta jossain vaiheessa. Hauskinta on se, että väsyminen ei tunnu missään heti, kun se tapahtuu kehon sisällä. Sitä ei vain pysy pallolla enää millään. Ei kai sitä oikein osaa selittää. Ja kun oikein pahasti itsensä väsyttää, on kehon sisäinen lihaskipu jotain aivan kauheaa :D Sen sain aikaiseksi viime kesän lopussa, kun vedettiin pallon päällä pari-kolme tuntia kollegan kanssa. Viimeksi sellainen tuska on vartalossa ollut parikymppisenä Thai Boxing treenien jälkeen :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti