Sports Lady®

Sports Lady®

23.11.2015

Maidotonta pikaruokaa arkeen



Jatketaan edelleen pikaruoka -teemalla. Kiireisen arkeen sopivat hyvin gogreen -tuoteperheen valmisjutut. Moni myös välttää maitotuotteita ja gluteenia näinä päivinä, joten kokosin muutaman vinkin kuinka myös tällaista ruokavaliota noudattava voi tehdä nopean ruuan, ilman maitoa vaikka. Ja varoituksena, positiivisena sellaisena ehkä, nyt tulee monta vaihtoehtoa mistä valita :) Sain kesällä jo testattavaksi gogreenin tuotteita ja niistä olen kokeillut tehdä vaikka mitä ihanaa. Nuo ateriakastikkeet ovat todella näppääriä. Ruoanlaittoon ei todella mene kauan aikaa, jos käytät näitä. 





Pika intialainen - gogreen Indian Masala

1 pkt broilerin suikaleita
1 Indian Masala ateriakastike
riisiä

Paista paketillinen broilerinsuikaleita ja lisää joukkoon kastike. Anna kiehahtaa ja hauduta hetki. Tarjoile riisin kanssa. Tästä ei ruoanlaitto juuri nopeudu. Jokainen ateriakastike toimii näin, ja lopussa voit halutessasi lisätä hieman suolaa. Tykkäsin kaikista.

Pika meksikolainen - gogreen Mexican chili

1 pkt gogreen mustapapuja/chorizoa
1 pkt gogreen Mexican chili -ateriakastiketta

Sekoita pannulla pavut/paloiteltu makkara ja kastike. Kiehauta ja hauduta hetki. Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa. Voit tarjoilla kastikkeen vaikka riisin tai nachojen kanssa. 

Sitten keittopuolta, minne moni tykkää usein lorauttaa vähän kermaa mausteeksi. Koska itse en käytä maitotuotteita, vältän myös kermaa keitoissa. Gogreenillä on kaurapohjainen "ruokakerma", joka sopii hyvin ruoanlaittoon. Se ei klimppiydy tai menen oudon näköiseksi ruuassa, kuten jotkut kasvispohjaiset "kermat".




Intialainen linssikeitto

Ainekset (4 annosta)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 tl currya
2 rkl garam masalaa
1 laatikollinen baby pinaattia
1 prk GoGreen valmiita punaisia linssejä (voit käyttää myös kuivia linssejä, laittaa niitä noin kolme desiä)
1,5 litraa kasvislientä
1 prk tomaattimurskaa 
1 dl GoGreen Ruoka (kaurapohjainen "ruokakerma")
1/2 sitruunan mehu 
öljyä, raastettua tuoretta inkivääriä, mango chutneyta (suolaa ja pippuria maun mukaan)

Valmistus (15 min)
1. Kuori sipuli ja valkosipuli, pilko ne ja tiristä öljyssä. Lisää curry, garam masala ja pinaatti. Kypsytä minuutti.
2. Lisää linssit ja kasvisliemi. Sekoita tomaattimurska, kerma, sitruunamehu ja raastettua inkivääriä liemeen. Mausta mango chutneylla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

3. Keitä kannen alla n. 10-15 minuuttia.


Strawberry Dream

Ainekset (yhdelle)
150g jäisiä mansikoita
2,5 dl gluteenitonta kaurajuomaa
1 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
luonnon vaniljaa (joko jauheena tai tippoina)
(protskujauhetta)
1 rkl chia-siemeniä

Laita ainekset blenderiin ja anna sekoittua tasaiseksi. Usein laitan smoothien joukkoon myös maustamatonta protskujauhetta tai Solgarin Whey to Go vaniljaprotskua, mutta sen voi jättää hyvin pois. Kun lisäät protskua vähän smoothieen, pitää se kylläisenä pidempään. 




Tiedättekin, että mun ehdoton suosikkiaamiainen on tuorepuuro, jonka teen usein chiasiemenistä ja gluteenittomista kaurahiutaleista. Jos laitan puuroon protskua, yritän valita vähän kevyemmän "maidottoman maidon" kaurahiutaleille ja chialle kaveriksi. Jotkin siemenpohjaiset maidottomat maidot kun sisältävät aika paljon energiaa. Mutta viime aikoina se protsku onkin jäänyt laittamatta ja olen ihastunut noihin gogreenin juomiin. Suosikkeja niistä tuorepuurossa ovat pistaasimaito ja hasselpähkinä riisijuoma. Kevyempiä ne kuitenkin ovat kuin tosi hevit kookosmaidot vaikka purkeissa. Eli näillä saa kuitenkin kevyempää ja todella maistuvaa herkkua loihdittua. Ja silloin et usein tarvitse puuroon mitään maustetta (esim. vaniljaa) kun puuro itsessään maistuu juoman ansiosta niin hyvälle. Tää on yksi ehdoton lemppari, ja vielä nopea sellainen. 

Pähkinäinen Pika Overnight oats

Ainekset (yhdelle)
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl chiasiemeniä
2,5 dl gogreen pistaasimaitojuomaa tai hasselpähkinä riisijuomaa

Muuta ei puuro kaipaa. Laita ainekset jääkaappiin yön yli. Aamulla mausta suolalla ja lisää marjat tai hedelmät puurolle kaveriksi. Voit tehdä kerralla vaikka 3 kertaisen satsin. Puuro säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa. 


Postaus on toteutettu yhteistyössä Blogiringin ja gogreen'n kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti