Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

8.8.2014

Ajatuksia arkeen palaamisesta ja downshiftaamisesta ja "downshiftaamisesta"


Viime viikon torstaina käynnistyi taas pienen tauon jälkeen puistotunnit ja oli ihan mahtava päästä vetämään tuntia. Tunnin lopussa mulle vaan kävi kiva pieni accident. Tehtiin vatsoja ja maton olin unohtanut autoon. Menin nurtsille ja yhtäkkiä alkoi selkä polttaa. Olin valinnut juuri sen paikan mikä oli täynnä muurahaisia.. Aivan järkyttävän tulessa koko selkä. Ei auttanut kun vettä kaataa selän päälle.. Siitä oli viime viikolla Instassakin kuvaa! Muistoksi tästä episodista selkään jäi 41 puremajälkeä. Note to myself: katso missä treenaat!

Tiistaina taas avattiin kausi Aleksanterin Teatterin aamutuntien suhteenja oli hauskaa vetää sisällä treeniä pitkästä aikaaUlkotunneilla en käytä musiikkiakoska se ei mun mielestä luontoon soviSisätunneilla taas pitkästä aikaa sain itsekin siitä virtaa niin paljonettä tuli vedettyä samalla oma treeni kun innostuin niin paljon! Yleensä en tunneilla treenaa itseNyt oli aika vähän porukkaa ja vakkarityyppien jutuissa ei korjattavaaja oma fiilis korkealla joten annoin mennäMutta kyllä tää kropassa tuntuuViikon tuntien vetämisen jälkeen olo on aivan erilainenEtureidet ja lantio kaipaavat ihan eri tavalla huoltoa kuin lomallaja oon yrittänyt venytellä paljon aina kun muistanJa olin mä jumissa ennen lomaaHuh huh miten Seijakin ihmetteli miten tönköt jalat ja tukkoinen lantio mulla oli keväälläEi ehdi palautua kun koko ajan vetää tuntejaTämän työn miinuspuoliJa nyt viikon jälkeen sen jo huomaamiten kovaa kyytiä kroppa saa. Pitää huoltaa vain hyvin!

Kesäloman jälkeen on mahtavan levännyt oloEnsimmäinen kesä vuosiinettä oon voinut tehdä ihan kaikkea kivaa vaanEi ole tarvinnut tyhjentää mitään omakotitaloa ja hoitaa eroon liittyviä asioita ja muuttojatai järjestää hautajaisia tai muuttaa putkiremontin alta pois ja remontoida uutta kotia. Surullisten ja ikävien asioiden tilalla on ollut huoletonta kesätekemistäNyt on saanut vain olla ja tehdä normaaleja kesälomajuttuja! Ihan uutta mulleHelsingissäkään en ole viidentoista vuoden asumisen aikana näin paljon kesää viettänyt varmaan koskaanTää on ollut aivan ihanaa! Ollaan oltu lapsen kanssa Kumpulassa uimassa ja kierretty kaiken maailman museot ja huvipuistot ja uimarannat! Oon nähnyt paljon ystäviä ja viettänyt myös omaa aikaaLukenut kirjaakin pitkästä aikaa! Ja samalla pudottanut koko ajan painoa! Ei voi muuta kuin olla äärettömän kiitollinen tästä lomasta! Voi sanoa että on ollut todella huoleton kesä.


Omat treenit kulkee hyvin ja ruuissa oon pysynytmutta viiniä on tullut kesän aikana vähän lomalla juotua viikonloppuisinOn ollut Pori Jazzia ja Tallinnan reissua ja häitä ja sitä ja tätäAlkoholin jätin täysin ja kokonaan poiskun aloitin dieettaamisen (ei sillä että olisin jotenkin hulluna aiemmin ryypiskellyt heh) ja paino tippuikin hienosti kuusi kiloa reilussa parissa kuukaudessaNyt viinin juonti viikonloppuisin on taas unohdettua tavaraaja alkoholihan ei sovi painonpudotuksen tai treenaamisen kanssa sitten ollenkaanEtenkään tän mun kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa se ei sovi yhtään! Alkoholi hidastaa kilpirauhasen toimintaaja kun kilpirauhasen toiminta hidastuu niin aineenvaihdunta ei toimi! Ylipäätään painonpudotuksessa alkoholi on haitallistaJa tottakai terveydelle äärimmäisen haitallista ihan muutenkinja siitä olen aiemmin paljon kirjoittanutkinNomun paino onkin jumittanut koko kolmen viikon kesäloman ajanMinkäänlaista notkahdusta siihen ei ole tullut suuntaan tai toiseenNyt olisi kiva taas päästä vauhtiin dieettailun kanssa ja saada pari kiloa tästä tiristettyäViinin juominen lomalla oli tietoinen valinta ja hyvältähän se maistuiMutta nyt siis takaisin arkeenJa siis tyytyväinen mä tällä hetkellä olen kyllä itseenimutta vähän vois vielä lähteäAamulenkit siis jatkuu ja juhlat on nyt juhlittu.

Nyt loman jälkeen puhkun taas intoa työntekoon ja loman aikana on tullut myös mietittyä toimistotyön ja (liikunta-alan) yrittäjyyden plussia ja miinuksiaKuten aiemmin tässä totesin niin on ollut aikaa myös ajatuksilleKesä on erittäin hiljaista aikaa liikunta-alan yrittäjilleYrittäjä ei tunne palkallista kesälomaa tai lomaltapaluurahojaOmalla esimerkilläni olen kannustanut monia vaihtamaan alaa ja kouluttautumaan uudelleenNyt puolitoista vuotta tätä hommaa kokopäivätoimisena yrittäjänä tehtyänivoin sanoa että ei tämä helppoa oleHirveästi saa tehdä töitä niin asiakkaiden hankkimiseksi kuin sitten kaikkien töiden hoitamiseksiOn suunnitteluamarkkinointia ja viestintäätalouspuolen juttuja ja juoksevat asiat kuten meilit ja puhelut ja siihen päälle vielä matkat ja asiakkaat ja kurssit ja tunnit. Työpäivät venyvät parhaaseen sesonkiaikaan  helposti 14 tuntisiksi! Mutta silloin pitää painaa töitä kun niitä on! Muutaman kollegan kanssa olenkin jutellut kesän aikana ja moni tekee paluuta "oikeisiin töihin"ja vielä suurempi osa on jollain muulla taholla töissäJoko liikunta-alalla tai toimistoduuneissa.Toimistoduunin hyvät puolet lomien ja säännöllisen tulon lisäksi ovat työyhteisö ja kollegatYksityisyrittäjän arki on aika yksinäistävaikka paljon ihmisiä päivän aikana tapaisikinVielä jos olet sinkkueikä kotona ole ketään aikuista jonka kanssa asioita jakaaon homma vielä yksinäisempääTavallisessa työyhteisössä työkavereiden ja lähellä työskentelevien ystävien kanssa vietetyt (kiireettömät) lounaat saattavat monella olla viikon aikana ainoa kontakti oikeisiin ihmissuhteisiin kavereiden kanssa puhelimessa puhumisen lisäksiOma kevät meni usein autossa tai salin pukkarissa eväitä nauttiessa kiireen keskelläEi tietoakaan sosiaalisista kontakteista lounaallaSairaslomat ovat myös tavallisen duunin plussatItse en saikulla ole ollut oikeastaan vuoden 2010 jälkeenja on mulla kyllä aiemminkin ollut kova työmoraali enkä turhaan ole jäänyt kotiin sairastamaanTavalliseen duuniin voi myös mennä julkisilla ja lukea vaikka samallaYrittäjän arkeen kuuluu erilaista suhailua paikasta toiseen autolla joka on toimistotuoliakin epäergonomisempi istuin.

Mä olen ollut siitä onnekas töiden suhteenettä töitä on ollut ja paljonToki olen tehnyt valtavasti työtä sen eteenSain luotua hyvää verkostoa kun aloitin oman yrityksen toisen työn ohella kaksi vuotta ennen kuin täysipäiväisesti aloitin 2013 alussaTein sitä ennen kahta duuniaNyt teen yhtä duunia oikeastaan yötä päivääKyllä näin kesäloman jälkeen välillä käy mielessäettä toimistoduuniin olisi hyvä lähteä vaihteeksi "downshiftaamaan"Mullekin kesän aikana niin moni sanonutettä on kateellinen mun duunistaSiitäettä saan tehdä duunia ulkona tai siitä että mulla on niin paljon vapaa-aikaa kesälläTai että voin keskellä päivää hoitaa jonkun asian. Mutta silloin unohtuu vaikkapa seettä mun työt ei suinkaan lopu klo 17Olen myös iltoja töissä ja omia harrastuksia ei voi enää harrastaa (tai voisi mutta en halua perheen vuoksi)Tanssitunneilla kävisin kovin mielellänimutta se ei ole tällä hetkellä mahdollista. Ja myöskään rahaa ei tule silloin kun töitä ei ole.

Kolikolla on aina kääntöpuolensaItse en osannut aikaisemmin arvostaa niitä kaikkia etuja ja plussia mitä tavallisessa työssä onNyt osaanJa osaan myös arvostaa ihan joka alan yrittäjääjoka valtavan työmäärän lisäksi kokee jatkuvan henkisen paineen siitä onko niitä töitä seuraavassa kuussa vai eiTottakai yrittäjyys on ihanaa ja siinä on oma vapautensamutta moni ei vain puhu ääneen siitä kääntöpuolesta. Silloin siellä toimistossa kun hatuttaa istua sisälläniin koittakaa ajatella positiivisesti mitä kaikkea hyvää teidän työssä kuitenkin on! Jokaisessa työssä on omat hyvät puolensa! Kaikkea ei voi saada?

Vai onko se niinettä ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella? Ja mikä sitä downshiftaamista sitten oikeastaan onkaan? Vaikka hienointa on kyllä oikeasti tehdä sitä mitä RAKASTAA TEHDÄ!

Vielä loppuun pakko todetaettä tarkoitus ei ollut kirjoittaa mitän valitusvuodatustavaan ehkä herättää ajatuksia ja keskustelua aiheesta! Jokainen työ on omalla tavallaan raskastaja etenkin levänneenä loman jälkeen moni varmasti kauhulla odottaa tulevaa syksyä ja talvea ja kaikkia haasteita? Rankkaa työputkea ja talven pimeyttäNiistä selviää vain positiivisella asenteella ja hyvällä mielellä! Ja pitää osata kuunnella itseään ja muistaa myös levätä ja palautua!  Tällaisia asioita ajattelin täällä julkisesti pohdiskella :) 


Hyvää viikonloppua kaikille ja nautitaan nyt näistä ihanista kesäpäivistä ja auringosta! Ja hei osallistukaahan taas arvontaan!

Hugs
Hanna


P.SElokuun alku on arvontojen juhlaa nyt blogissaja seuraavaksi saan arpoa teille mun ihanille lukijoille kaksi 50 euron lahjakorttia! Käy kommentoimassa Gazoksen Facebook sivuilla kuvaa ja kerro vastauksesi kumpi on parempi toppi vai legginsitja jätä sen jälkeen tähän postaukseen kommentti ja meiliosoitteesi ja osallistut arvontaan! Suoritan arvonnan sunnuntaina! Uusista treenikuteista saa aina potkua sporttailuun!

JA VIELÄ HUOM! EILISEN UKKOSEN PILAAMAN TUNNIN UUSINTA ON TÄNÄÄN KLO 18 KAIVARISSA! Lainakuulat saatte normaalisti varttia ennen autolta Kaivohuoneen edestä!

15 kommenttia:

 1. Yrittäjänä ja yrittäjän vaimona tiedän, mistä puhut.

  Ja arvonnasta: legginsit houkuttelevat noista enemmän. pikkuliten@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Moi Poppis!

  Yrittäjyys on aina yrittämistä mutta palkitsevaa ehdotomasti <3 Ja elämäntapahan se on kaikesta rankkuudestaan huolimatta!

  Kiitos osallistumisesta! Sulla on hyvät mahikset lahjakorttiin jos tätä vauhtia tulee vastauksia :-D

  VastaaPoista
 3. Olet todella yritteliäs ja rohkeasti lähdet uusiin haasteisiin ja vielä yksin. Arvostan tätä rohkeutta sinussa! Minusta ei olisi tähän. Tsemppiä sinulle ja kanssasisarillesi.
  Ja arvonta: legginsit olisi mun mieleen.

  VastaaPoista
 4. Arvontaan vastaus; leggarit on mun mieleen:) moccamaster@windowslive.com

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. toppi omaan makuun enemmän. riitta.makarainen@gmail.com

  -R

  VastaaPoista
 7. Leggarit hyvät, toppi vielä parempi! teija(piste)lento(at)elisanet(piste)fi

  VastaaPoista
 8. Hyviä ajatuksia, tsemppiä syksyn ja talven haasteisiin! Arvontaan mukaan, legginsit oli enemmän mieleeni.

  emvm@suomi24.fi

  VastaaPoista
 9. Legginsit ovat sopivan räväkät!
  trancedancelance( at)hotmail.com

  VastaaPoista
 10. legginsit on mun mieleen!

  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
 11. toppi puhuttelee enemmän :).

  Hyvää viikonlopun jatkoa! mariestrange(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Energistä elokuuta, Hanna, ja kiitos jälleen ajatuksia herättävästä kirjoituksesta!

  Gazoksen kuvassa enemmän miellyttävät leggarit.
  tepelto ( at ) gmail.com

  VastaaPoista
 13. Arvontaan kommentti: toppi, Nebbian vaatteet muutenkin näyttävät tosi kivoilta :)

  Ihanaa elokuuta toivotellen :)

  katja.kesti @ gmail.com

  VastaaPoista
 14. Kävin tykkäämässä ja leggareista pidän :)
  Kiitos taas painavasta asiasta!

  VastaaPoista
 15. Arvontaan kommentilla leggarit :)

  VastaaPoista