Sports Lady®

Sports Lady®

2.8.2014

Koti/ulkotreeni - just squat

Tässä tulee jalkaosastoa. Jatkoa edelliseen treeniin tehtäväksi. Näitä treenejä tulee myös neljä ja tänä on niistä nyt toinen. Liikepareittain mennään jälleen. Tee ensimmäinen liikepari 2-3 kertaa ja siirry sitten seuraavaan.


Liikepari 1 - yhden jalan kyykky tuettuna ja sumokyykystä hyppy ylös

Yhden jalan kyykky tuettuna

Ota kädellä/käsillä tukea pöydästä tai vaikka puusta. Laskeudu mahdollisimman alas, niin että pääset vielä ylös. Tee ensin toinen jalka ja sitten toinen.

1-6 toistoa / jalka


Sumokyykystä hyppy

Suoraan edellisestä liikkeestä siirry tähän. Kyykkää syvälle alas niin, että jalkaterät osoittavat ulos päin. Leveä asento! Katso, että polvet ja jalkaterät ovat saman suuntaisesti. Pysäytä ala-asentoon 4-6 sekunniksi. Hyppää korkealle ja ojenna myös kädet.

6-12 toistoa


Liikepari 2 - sivukyykky ja askelkyykky taakse

Sivukyykky

Kyykkää sivulle selkä suorana. Sormet osoittavat maata kohti. Pysähdy ala-asentoon kolmeksi sekunniksi. Ponnista ulommalla jalalla takaisin ylös ja kyykkää toiselle puolelle. Pidä jälleen alhaalla kolme sekuntia.

1-6 toistoa


Askelkyykky taakse

Kyykkää vuorotellen taakse ja pidä ala-asennossa pari sekuntia taukoa.

6-12 toistoa


Liikepari 3 - romanialainen maastaveto ja hyppy laatikon päälle

Romanialainen maastaveto

Ojenna vasen jalka taakse ja kurota vasemmalla kädellä kohti oikean jalan varpaita. Pysäytä ala-asentoon kolmeksi sekunniksi. Tee ensin toinen jalka ja sitten toinen. Etsi epätasainen alusta tai laita tyyny tukijalan alle.

1-6 toistoa


Laatikkohyppy

Hyppää tasajalkaa jonkin korokkeen päälle tai kivelle tai sohvalle. Laskeudu tasajalkaa alas.

6-12 kertaa2 kommenttia:

 1. Heippa!
  Tämä oli ihan mahtava treeni! Sumokyykky-hyppy-pidolla sai kyllä melkoisen poltteen aikaiseksi!
  Roomalainen maastaveto tuntui haastavalta, miten se tehdään puhtaasti? Tukijalan polvessa tuki? Taivutus mahdollisimman suoraksi vai mahdollisimman alas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä tukijalka suorana ja vie toinen jalka suoraan taakse. Vatsassa oltava hyvä tuki! Joo tää on loisto treeni, tulee pakarat todella kipeeksi :)

   Poista