Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

18.1.2017

Keskiviikon treenivinkkejä


Keskiviikkoa ihanat! 

Venyttelyä, sitä on tullut tehtyä tällä viikolla taas. Oon niin koukussa siihen tunteeseen minkä kehonhuolto antaa. Kyllä kaukana takana ovat ne ajat kun jalat tuntuivat lyijyn raskaille ja aineenvaihdunta ei toiminut. Venyttely on vaan niin ihmeellinen juttu. Kaikista parasta se on viikonloppuisin aamulla kun on aikaa. Aamumehun jälkeen on ihana aloittaa aamu tunnin venyttelysetillä. Ensimmäinen vinkki onkin siis venyttely. Tai jälleen muistutus siitä. Venyttely ja nukkuminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Ja PT-asiakaiden kanssa pidetään myös ihan pelkkiä kertoja, jolloin paneudutaan venyttelyyn. 

Venyttelyn lisäksi liikkuvuutta ja elastisuutta kehoon saa oman kehon painolla tehtävällä treenillä. Perinteinen etunojapunnerrus ja kiinalainen punnerrus (alempi kuva) ovatkin vakioliikkeitä myös myös mun (kahvakuula)tunneilla. Kun lapatuki on hallussa, sujuu punnerrukset tuntilaisilta loistavasti. Toinen vinkki on treenata enemmän oman kehon painolla, jolloin saat liikkuvuusaspektia treeniin enemmän.

Suorin jaloin rohkaisen punnertamaan aina sen vuoksi, että silloin töihin pääsee koko keho. Myös jalat ja keskivartalo. Keskivartalon osuutta korostan aina kaikissa liikkeissä. Jos kotitreeneissä teet punnerruksia, punnerra vaikka ihan pari punnerrusta suorin jaloin. Siitä se lähtee vähitellen. Ja punnerruksissa myös tempoa vaihtelemalla (kolmas vinkki) saat vaihtelua treeniin. Välillä tee oikein hitaasti, välillä supernopealla tempolla. Voit myös pysäyttää liikkeen ala-asentoon muutamaksi sekunniksi. Silläkin saa heti vaihtelua ja uutta ärsykettä treeniin. 
Kiinalainen punnerrus on yksi mun lemppari ojentajliikkeistä. Sen lisäksi, että ojentajat pääsee kunnolla töihin, tekee töitä myös jalat ja core. Alkuasento on joogasta tuttu alaspäin katsova koira, mutta kädet ovat kolmion mallisessa asennossa sormenpäät toisiaan vasten jolloin kyynärpäitä koukistaessa kyynärpäät aukeavat hieman sivulle. Pidä pää rentona käsien välissä. Toista 6-10 kertaa ja mene niin alas kuin pääset. Tähän voit yhdistää erilaisia ojentajadippejä kahvakuulan kanssa, niitäkin eri tempolla tehden. 

Aamupäivä meni töissä ja kohta vielä takaisin töihin asiakkaita ohjaamaan. Eilisen Pilates tunnin jäljiltä on itselläkin hyvä olo. Tämän viikon vältän vielä kaikkea "omaa liikuntaa" ja treenejä, palaudutaan nyt siitä influenssasta vielä. Ohjaukset on onneksi viime vuosina järkevöityneet sillä tavalla, että raskaita lihaskuntotunteja viikossa on vain muutama. Loput ovat kehonhuoltoa, dynaamisen venyttelyn tunteja ja Pilatesta. 
Loppuun vielä kuvia tän aamun treeneistä. Suloinen Stella-koira on aina mukana menossa, erityisesti kylkimakuulla tehtävät liikkeet ovat sen mieleen. Silloin on hyvä tulla kainaloon ja samalla "osallistua" treeniin nuolaisemalla välillä kättä tai käsipainoa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti