Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

8.1.2017

Keho kertoo mitä se tarvitsee - 9 luonnollista vinkkiä flunssan selättämiseenHyvää sunnuntai-iltaa kaikille! Ajattelin kirjoitella flunssa-aiheesta, se kun tuntuu nyt olevan kovin ajankohtainen. Ja kiitos kaikille ihanista kommenteista vuoden ensimmäiseen postaukseen niin facessa kuin blogissakin. Lukukertoja se keräsi parissa päivässä 5000. Wow, ihan mahtava aloitus blogille vuonna 2017. Kiitos kaikille <3

Sitten itse aiheeseen. Onko teillä jotain mieliruokia mitä tykkäätte syödä kun tauti iskee? Flunssaisena ei tee mieli oikein syödä ja vain jotkut tietyt jutut maistuvat. Omat juttuni, mitä kipeänä tykkään nauttia ovat varmaankin terveellisimmästä päästä. Kipeänä itselle maistuu parhaiten raakaruoka kuten tuorepuurot, smoothiet, raakamehut ja erilaiset shotit kurkumasta, inkivääristä, hunajasta.. Ruoka ei ehkä samaan malliin kuin arkena, mutta jotain on hyvä syödä kuitenkin. Keho kertoo mitä se tarvitsee.

  • juo paljon vettä päivän aikana, vesi puhdistaa!
  • nauti lämmintä teetä (Clipperin hedelmä detox tee on oma lemppari)
  • aloita aamu vihermehulla tai porkkanamehulla, jossa paljon luomulaatuista inkivääriä (ja käytä muutenkin luomulaatuisia kasviksia)
  • syö terveellisesti sen sijaan, että herkuttelisit sokeripitoisilla herkuilla (tiedän, ne ovat hyviä mutta sokeri lisää kehon tulehdustilaa eikä edesauta parantumista) ja jätä myös maitotuotteet pois jos niitä käytät (maito lisää ylähengitysteiden limaisuutta ja kehon tulehdustilaa!)
  • nuku ja lepää niin paljon kuin mahdollista
  • nauti laadukasta, luomulaatuista hunajaa (hunaja on luonnon oma antibiootti, joka ehkäisee mikrobien kasvua ja tulehtumista vähentäviä ominaisuuksia) Itse blendaan hunajan kylmiin shotteihin sen sijaan, että laittaisin sen kiehuvan kuuman teen joukkoon. Vaikka on todettu, että hunaja ei menetä terveysvaikutuksiaan vaikka teen joukossa niin itse kuitenkin koen sen terveellisempänä nauttia suoraan purkista tai kylmissä juomissa.
  • nauti tuoretta kurkumaa (itse ostan luomulaatuisen kurkuman Ruohonjuuresta irtomyynnistä ja Lidlistä sitä löytyy myös valmiiksi pakattuna). Kurkuma vähentää hiljaista tulehdusta ja toimii flunssalääkkeenä sillä siinä on ainesosia jotka vahvistavat puollustusjärjestelmäämme. 
  • käytä tuoretta inkivääriä (tämän ostan myös luomuna ja laitan kuorineen mehustimeen). Inkivääriä nautin päivittäin ja kipeänä ollessa sitä menee puolet enemmän. Inkiväärin sanotaan vähentävän infektioiden määrää. 
  • nauti omenaviinietikkaa (siinä oleva happo tappaa mikrobeja ja bakteereita ja silläkin on antiseptinen vaikutus!) Kun yhdistät omenaviinietikan hunajaan, siitä tulee vähän helpommin nautittavaa :)
Tämän aamujuoman reseptin olen jakanut täällä aikaisemminkin, mutta laitan sen nyt uudestaan. Kipeänä ollessa teen aamuisin mehun, ja tämän drinksun päivällä (ja kipeänä laitan siihen hunajaa, inkivääriä ja kurkumaa kaksinkertaisen määrän). Kurkumalla, hunajalla, inkiväärillä ja omenaviinietikalla on myös paljon muita hyviä vaikutuksia. Tässä postauksessa olen kuitenkin lähestynyt asiaa flunssan kannalta. 

Fire Shot

1 luomu sitruunan mehu
1/2 luomu appelsiinin mehu
(purista ensin mehu näistä ja lisää ne blenderiin)
laita joukkoon:
inkivääriä reilun kokoinen pala
1-2 tuoretta luomu kurkumaa
1 rkl omenaviinietikkaa
1-2 tl luomu hunajaa
1/2 dl kylmää vettä

Pyöritä blenderissä ainekset 20 sek ajan ja nauti juoma heti.

Be Well
Hanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti