Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

17.5.2011

Raakasuklaan valmistus, superhyvää superfoodia

1. Sulatin kookosöljyn vesihauteessa.
Keitin vettä ja öljy suli muutamassa minuutissa.

2. Lisäsin agave-siirapin ja sulan kookosöljyn tyhjään astiaan lämpimässä vesihauteessa ja sekoitin (otin kipon vesihauteesta pois kun aloin sekoittaa). Sitten kuiva-aineet...

4. ...ja sekoitin kunnes seos oli tasaista ja juoksevaa

5. Lopuksi lisäsin Goji-marjat

6. Kaadoin seoksen muotteihin. Pakkauksessa tuli läpinäkyviä kuppeja mukana, mutta halusin käyttää näitä omia. Muotit ostettu Istanbulista markkinoilta ja tarjoiluastia Anneli Sainio

7. Ja sitten suklaa jääkaappiin ja lenkille. Valmista oli tunnissa!
Valmistus todellakin oli helppoa, nopeaa ja siistiä. Suklaat maistuivat tosi hyvälle! Ja valmistaessa tuoksu oli myös aivan ihana! Kun kookosöljy oli sulatettu, ja kaadoin sen kippoon, tuli ihana tuoksu siitä! Tykkäsin tosi paljon ja varmasti teen toistekin näitä. Äidilleni maistuivat nämä myös, mutta lapsi jätti omansa syömättä yhden haukun jälkeen. Puistatus, irvistys ja totesi, että "en tykkää noista valkosista". Mutta minä tykkäsin ja söin hänenkin suklaansa :)


Mitä eroa on raakasuklaalla ja tavallisella suklaalla?


Normaali suklaan valmistusvaiheessa raaka kaakao kuumennetaan korkeassa lämpötilassa (n. 130C), joka tuhoaa kaakaon terveydelliset ominaisuudet lähes täysin. Tavalliseen suklaaseen myös lisätään valkaistua sokeria, maitojauhetta sekä erilaisia lisä-aineita. Näinollen alkuperäisen raaka-aineen ominaisuudet muuttuvat täysin, emmekä voi puhua enää samasta ruoka-aineesta, saati sitten terveyshyödyistä, joita aluperäisessä muodossa nautittu raaka kaakao tarjoaa. 


Raaka kaakao on hyvä lähde kuiduille ja herkullisille makunautinnoille. Raaka kaakao sisältää korkeita pitoisuuksia esim magnesiumia, rautaa, kromia, sinkkiä, kuparia ja rikkiä. Se sisältää myös runsaasti aivojemme toimintaan vaikuttavaia ainesosia (mm. magnesium, tryptofaani, serotoniini, anandamidi). 


Pakkaus sisälsi:


Kylmäpuristettua kaakaovoita, neitsytkookosöljyä, agavesiirappia, lucuma-jauhetta, goji-marjoja, raaka kaakaojauhetta, maca-jauhetta, himalajan suolaa sekä muotit suklaan valmistukseen (ei kuvassa). Kuivat aineet olivat jo valmiina pussissa, joten ne vain lisättiin kerralla öljyn ja siirapin joukkoon. 


Miinusta tuli siitä, että en tiedä paljonko energiaa nauttimissani suklaissa oli (juttua kirjoittaessani suuhuni upposi kolme annosta) Ja plussaa tuli siitä, että suklaa oli niin hyvää ja terveellistä että en edes jaksa miettiä energiamäärää. 


Sports Lady warmly recommends!

7 kommenttia:

 1. Jos et ole jo, niin koita kaakao nibsejä eli kaakaopavun palasia. Itse käytän smoothiessa, koska vaikka tuoksu on huumaava, ei maku hivele suklaan tavoin :) Toimivat paremmin kuin kahvi virkistysmielessä, mutta ilman kofeiinin haittoja. Smoothiessa tuovat vain lisää rouskuvuutta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, pitää koittaa. Ja kyllä oli myös suklaalla todella piristävä vaikutus (varsinkin kun tuli maisteltua sitä aika reippaasti!)

  VastaaPoista
 3. Noi "valkoiset" saa pois kun antaa massan olla vesihauteessa vielä pidempään. Ne on kaakaovoin rakeita ja ne sulaa hitaammin kuin kookosöljy. Kun se kaakaovoi sulaa, niin se sekoittuu tosi ihanasti muihin aineksiin <3

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Okei, hyvä tietää ensi kerralla. Itse kyllä tykkäsin niistä :) Aika moni on ollut tähän mennessä sitä mieltä että Fazerin sininen on parempaa, mutta itse pidän tästä tuhat kertaa enemmän.

  VastaaPoista
 6. Hei, ollaan kans innostuttu raakasuklaasta sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Mieheni söi aina aikaisemmin varmaan 3-4 levyä fazerin sinistä viikossa ja kärsi hirveästä närästyksestä. Lopetti sen syönnin kokonaan ja närästyskin katosi.

  Superfoodeista vielä mainittakoon mehiläisten siitepöly joka on todella huippulatauksen ja piristyksen antaja päivään, otat teelusikallisen sitä vaikka jogurtin joukkoon niin sillä jaksaa monta tuntia ja olo on pirtsakka : )

  VastaaPoista
 7. @salipi: Mehiläisten siitepöly kuulostaa erittäin mielenkiintoiselle.

  VastaaPoista