Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

25.9.2013

Herkkuperse (kerran kuukaudessa)?


Milloin teille iskee pahin makeanhimo? 


Mulle pahimmat hetket ovat silloin kun 


A) väsyttää paljon 
Jos on ollut paljon fyysistä rasitustaMuuton ja remontin aikaan huomasinettä olisin voinut syödä paahtoleipää joka päiväJa karkkiaSiiderikin maistui hyvältävaikka en sitä ikinä osta. Ja ja ja


B) toinen akileen kantapää on menkat 
Pari päivää ennen niiden alkamista jääkaapin ja pakastimen ovi pitäisi lukitaKaikki vierasvarakeksit ja jätskit ja muut pitäisi tuhotaKaikki rasvaa ja hiilaria sisältävä "höttöruoka" pitäisi laittaa lukkojen taakse. Kyllä meillä ainakin. Miten siellä?

Ennen kuukautisia perusenergian kulutuksemme on suurimmillaanTekee mieli tankataOsaksi tämä on myös ehkä opittua? Niin ne väittävätMutta totuus on myös tuo peruskulutuksen lisääntyminenMä kyllä itse tiedostan (luulen ainakin tiedostavani) tämän ihan ei opituksi tavaksija tunnistan itsessäni selkeän himon tiettyihin ruoka-aineisiinSanotaanettä kun on menkat niin "sallii itselleen hemmottelua kun on huono olo". Mulle tosin sitä hemmottelua on enemmän kunnon treeni!

Himo on määritelty voimakkaaksi haluksi tai kaipaukseksi saada jotain tiettyä ruoka-ainettaNälän taas sanotaan olevan sellainen tunneettä voisi syödä mitä tahansaItsessäni tunnistan himon pari päivää ennen kuukautisia nimenomaan kaikkeen "vaaleaan höttöön" ja sokeriinPatonkipaahtoleipäciapatta (pastakin menee)karkit ja mikä tahansa paljon sokeria sisältävä herkkuSama juttu väsymysolotilassakin. Just name it!

Tämäkin on asia josta ei usein puhuta ääneenKukaan ei myönnä tyhjentävänsä (teoriassa ainakin jos ei käytännössä?) jääkaapin sisältöäEilen söin päivällä normaalistiMelko proteiinipitoisestikasviksia ja hedelmiä hiilarin lähteenäIllalla olisin voinut syödä kaikenmissä vähänkin on sokeria tai vaaleita jauhojaSiis ihan oikeasti mulle ei edes raskaana ollessa tullut mitään sellaisia himojaettä olisin "syönyt laastitkin seinästä". Silloin söin marjojakasviksia ruisleipääja niistä mun jälkikasvukin tykkää (joku yhteys kenties?)! Mutta nykyään kerran kuukaudessaVoi apua! Tänään sanoin asiasta ääneen kaverilleja tiedostin sen myös ääneen itselleniSain vastakaikua asiaanvaikka en olisi voinut kuvitella koskaan toisen olevan näin "heikko"

Päätin korjata asian jälleen mahdollisimman terveellisellä tavallaOlen tänään syönyt enemmän hedelmiä kuin normipäivinäTehtiin myös pastaa ruuaksi ja söin sitä kunnon annoksenJa nautin myös muutaman karkin kun meillä oli leffailta. Oikeestaan aika montamutta hyvällä omatunnolla. Onko se synti?

8 kommenttia:

 1. Muistaakseni Muumimamma sanoo, että kaikki mikä maistuu hyvälle, on hyväksi vatsalle ;) eli sallittakoot herkut silloin tällöin :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä!!
  Voin samaistua täysin väsymysherkutteluun kuin myös ennen kuukautisia tulevaan herkkuhimoon.
  Ja nämä molemmat ilmenee mulle ehdottomasti makean himolla, suklaa on nro. 1 hehe!
  Onneksi tummasuklaa on lähellä sydäntäni ja herkutteluun riittää mulle banaani, johon on sivelty maapähkinävoita ja hunajaa mmmh.

  Mutta pahin on näissä himoissa työpaikan pullaherkut yms. johon myös saatan kajota (..tai siis kajoan) vaikka normaalisti ne eivät mulle maistukkaan. Nää työpailla herkuttelut eniten ärsyttää itteäni, koska se on pelkkää "tunne"syömistä ja yleensä saa vain mahan kipeäksi.

  VastaaPoista
 3. Tunnistan tilanteen:) Olen vetänyt suklaata kaksin käsin pari päivää ja ihmettelin et miksi tekee sitä koko ajan mieli...sitten tajusin. On se aika kuukaudesta. Älytöntä. Voin helposti myös olla ilman sokeria, keväälläkin vedin 3 kk pätkän ilman mitään sokeria ilman mitään ongelmia. Liitän myös tuon väsymyksen makeanhimoon.

  VastaaPoista
 4. Mullakin oli tuo "vaiva" silloin kun vielä oli menkat, että etenkin hiilarihimo iski, murot, keksit ym.

  Nykyään herkkuja tekee mieli joka päivä. Sallinkin jokapäiväisen pienen (joskus ei niin pienen...) herkun itselleni. Jos jotain itseltäni kiellän, tiedän että siihen tulee aivan kauhea himo!

  Jos olen ollut pyörällä töissä (yht. 35 km) kotiin tultua voisin syödä hevosen :) Mutta tietää sen johtuvan siitä, että on paljon kuntoillu.

  VastaaPoista
 5. Tunnistan saman myös! Meillä tosin ei onneksi juuri koskaan ole mitään vierasvaraa, ja yritän satsata enemmän luomu/raaka/superfoodherkkuihin noina päivinä. Steviasta ja raakakaakaojauheesta saa äkkiä keksittyä vaikka mitä mössöjä kun oikein pahasti himottaa eikä muutakaan (onneksi) keittiöstä löydy.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista ja kiva kuulla että teillä muilla on ihan sama juttu :) Väsymys ja menkat on kyllä pahin hetki kun tekee mieli hiilareita! Pakko yrittää jotenkin löysätä sopiviasti ja "antaa periksi terveellisesti"!

  VastaaPoista
 7. mulle maistuu karkit aina iltavuroissa... saa olla tosi tiukkana ja keksiä kaikkea muuta ettei himo iske. Joskus on toki "pakko" antaa myöden, silloin herkuttelen salmiakilla.
  Sartsa

  VastaaPoista
 8. Niinpä. Silloin kun ei oo mitään tekemistä tekee helposti mieli myös makeaa. Välillä pitääkin syödä karkkia! Mutta siitä pitää sitten nauttia!

  VastaaPoista