Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

23.9.2013

Itsekurin voima vs itsensä rakastamisen voima


Eikö jokainen meistä haluaisi olla hyväkroppainen ja hyvännäköinen? Ainakin joskus? Sellainen jonka perään päät kääntyvät ja ketä rakastettaisiin ja ihailtaisiinArvostettaisiinJa muutaman kerran vuodessa ehkä päätämme terästäytyäAloitamme dieetin ja ostamme terveellisiä ruokia ja lisäravinteitaInspiroidumme blogeista ja lehdistäMutta ei se arvostus tai rakastaminen riipu siitä miltä näyttää tai mitä onJokaista meistä varmasti rakastetaan ja arvostetaan riippumatta siitä montako kiloa vaaka näyttää.

Itse olen sitä mieltäettä onnistunut painonpudotus lähtee itsensä hyväksymisestä ja itsensä rakastamisestaKovimmankaan itsekurin voima ei ole niin suurtamitä voi olla itsensä rakastamisen voimaSiinä vaiheessa kun hyväksyt oman vartalosi ja rakastat sitä sellaisena kuin se onalkaa oikea tie hyvään oloon (ja onnistuneeseen painonpudotukseen)Silloin kun tuntee olonsa hyväksi ja turvalliseksiei tarvitse niin helposti lohduttautua rasvalla tai sokerillaOmaa kehoa pitää arvostaa ja sille pitää antaa sitä kaikkein parhaintaSilloin kun oppii hyväksymään itsensäniin on myös helpompi kohdella itseään armollisemmin.

Painonpudotus on hidastamutta lopulta kaikki käy kuitenkin hyvinkin nopeasti kun katsotaan sitten ajassa taaksepäinUlkoinen muutos on huomattava jo vaikka puolen vuoden kuluttuaJa koska painonpudotus tai elämänmuutos on aikaa vievä prosessikorostuu itsensä rakastamisen tärkeys sillä "pelkkä rautainen itsekuri" ei riitä tällä matkallaLiikunnasta ja terveellisesti syömisestä pitäisi omaksua elämäntapaHerkuttelukin kuuluu elämäänmutta silloin siitä pitää nauttiaSe ei tee ihmisestä parempaa tai huonompaaettä on hänellä sitten pari kiloa ylimääräistä tai eiKyllä mä itse herkuttelen joskusSyön pizzaa ja otan ravintolassa jälkiruuanVaikka pääosin mun elämä on terveellisesti elämistäniin osaan myös relataElääKyllä elämään kuuluu silloin tällöin ne herkuttelun ja nautinnon hetketSe pitää silloin vain tehdä hyvällä omatunnolla!

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!


2 kommenttia:

  1. So true! Mikähän siinäkin on, että vanhempana sitä hyväksyy itsensä paljon paremmin kuin esim. 2-kymppisenä? Itsekriittisyys pehmenee vuosien saatossa ja osaa olla vähän armollisempi itselleen.

    PS: Mistä muuten löydät noita ihania ajatuslause-kuvia? :)

    VastaaPoista
  2. Se on totta. Nyt kun katsoo taaksepäin siihen kun oli parikymppinen, niin lähinnä naurattaa se ettei ollut tyytyväinen peilikuvaansa. Nyt on tyytyväinen vaikka vuodet ovat vartaloa muuttaneet. Kaikki on niin suhteellista ja nykyään ei ole edes aikaa miettiä itseä niin paljoa.

    Mä otan niitä googlesta. Kirjoitan aina hakukenttään sen hakusanan mihin kulloinkin kuvaa tarvitsen, ja sitten etsin sopivimman aiheeseen liittyen. Tykkään noista ajatuslausekuvista, ne jotenkin tiivistää tekstin.

    VastaaPoista