Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

30.11.2010

Dieettaamisen ikuinen ongelma

Olen "kaikki tai ei mitään" -tyyppi. Keväällä päätin laittaa itseni kuntoon ja siitä ei sitten lipsuttu, ei sitten yhtään vaikka oli kesä ja lämmin sellainen. Siiderit vaihtui Pepsi Maxiin ja herkut vaihtui eväisiin. Firman bileissä olin autolla ja jätin herkut syömättä kun muut mässäsivät vieressä. Rautainen itsekuri. Okei, Pori Jazzeilla vähän lipsuin ansaitusti ja oli ihan superhauskaa! Homma jatkui taas jazzailujen jälkeen, sain itseäni heti niskasta kiinni.


Pori Jazz mässypäivä
Mutta summa summarum, 14 viikon aikana sain painoa muutaman kilon alas ja ulkomuoto alkoi näyttää paljon kiinteämmältä ja vähän lihaksiakin alkoi sieltä kaiken alta paljastua. Kävin salilla 3 kertaa viikossa ja monta kertaa viikossa aamulenkillä. Noudatin tiettyä ruokavaliota pilkun tarkasti. Siinä oli oikeasti tosi kova työ, mutta samalla nautin siitä. Nyt huomaan, että talven tullen olen kadottamassa itsessäni tuon rautaisen itsekurin syömisten osalta. Enkö enää muista montako sataa kilometriä sitä viime kesänä tuli käveltyä että ylimääräiset läskit sulivat pois? Ja yhdellä lenkillä ei montaa grammaa läskiä sula... Nyt maistuisi suklaa ja punaviini viikonloppuisin, ja leipä ja pulla ja vaikka mitkä ihanat herkut... Onko se tämä kylmyys joka tekee tuon olotilan? Aamulenkille tekisi mieli mennä, mutta kun pakkasta on 20 astetta, se ei oikein tunnu kivalta.

Kyllä olisi kiva asua Kaliforniassa, siellä pääsisi aamulenkille ja vaikka ulos salille treenaamaan Muscle Beach Venice -salille Kalifornian punttikarhujen kanssa. Suomessa on niin ankean kylmää ja pimeää. Aurinkoisen aamulenkin sijaan uhmasin aamulla pakkasta ja menin hot joogailemaan, joka on taas jäänyt liian vähiin. Kehittääkseni oikeasti notkeuttani, minun pitäisi 3 kertaa viikossa mennä joogaan tai venyttelytunnille. Tällä viikolla pyhästi lupaan mennä myös torstaina sinne! Ja ehkä loppuviikostakin menen vielä sen kolmannen kerran jos lentoemojen lakon takia en Pariisiin pääse.

5 kommenttia:

 1. Heippa!
  Oli ihana lukea tämä syömis postaus, koska minulta löytyy aivan samoja ongelmia. Mikä hauskinta, olin juuri tulossa kysymään sinulta millaista ruokavaliota noudatat. Sitten satuin huomaamaan tämän juuri aiheeseen liittymän postauksen:).Itse olen tämän viikon aikana repsahtanut suklaaseen (levy, irtokarkit ja patukat) ja sipsiin kermaviilin kera. Itse kanssa ihmettelen mistä moinen "himo" johtuu. Kesällä lenkkeilin jokapäiväisesti 10-17 km lenkkejä ja paino putosi aika roimasti. Nyt olen käynyt ainoastaan kävelenkeillä ja matka on vähentynyt 5-10 km, kylmän sään vuoksi. Haluaisin saada takaisin herkuttomuuden:D ja päästä kunnon lenkille, mutta nyt ajatus tuntuu aivan mahdottomalta. Kuntosalille haluaisin todella paljon mennä. Voisin korvata ulkona juoksemisen juoksumattoon, crostreineriin ja kuntopyörään. Tietysti muistaen vahvistaa vatsalihaksia/selkälihaksia. Ainoa ongelma on , että olen opiskelija ja tuntuu, että koskaan ei ole hyvä hetki hommata salikorttia:/! Joo toivottavasti oli kiva kuulla,että muiltakin löytyy samoja ongelmia, ja et ole yksin:D. Luulen kovasti että tällä kylmällä ja hyvin pimeällä säällä on masentava vaikutus, ja sitä kautta tyydytämme sitä kaikilla herkuilla, jotta edes sisäinen olo tulisi virkeämmäksi.Olisi kiva jos asia menisikin näin, mutta ainakun retkahtaa, niin retkahdan oikein kunnolla ja lopussa seisoo huono mieli j paha olo.

  Niin tahtoisin siis vielä kuulla tai jos viitsit kertoa; millainen on sinun ruokavalio ja mistä/millaisista ruuista päiväsi koostuu. Olisi kiva nähdä viikon ajalta olevaa ruokapäiväkirjaa:).

  Kiitos jo etukäteen!!

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Kiitos loistavasta palautteestasi. Nyt kylmien ilmojen tullen on kyllä askarruttanut mistä löytyisi "lääke" juuri tähän herkkujen himoon. Laitan ruokavalioni tänne blogiin nähtäville ja voisin myös laittaa ruokani tältä viikolta ruokapäiväkirjan omaisesti. Siitä saisin itsekin tsemppiä kun julkisesti raportoin mitä suusta menee alas!

  Kyllä odotan myös kesää että pääsee ulos lenkille! Niitä korvaamaan talvella voisi ottaa jotain mukavia ryhmäliikuntatunteja, jos ei pidä hiihtämisestä. Ja opiskelijoille on ainakin Helsingissä Kumpulan ja Meilahden liikuntakeskuksissa edullisemmat hinnat, jos ajattelee salilla käyntiä tai jumppia. Ja niihin pääsee kertamaksullakin. Kumpulassa on vaikka mitä kivaa ryhmäliikuntaa lukkarissa. En ole testannut tunteja, mutta tosi laaja valikoima heillä kyllä on.

  Tsemppiä syömisiin, itsekurin pitäminen talvella on tosi vaikeaa mutta pitää vaan vähän potkia itseään niin kyllä sitä tästäkin talvesta taas selviää!

  /Sports Lady

  VastaaPoista
 3. Kiitos erittäin paljon kommentistasi, ruokapäiväkirjasta ja kaikesta:). Toisen ihmisen kannustus saa hyvälle mielelle ja auttaa jaksamaan! P.S kiitos kumpulan ja meilahden liikuntavinkeistä, pitääkin heti ottaa niistä enemmän selvää.

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Tupsahdin blogiisi yhden tutun blogin kautta ja niinkuin moni muu, olen nyt päättänyt kerrankin onnistua omassa kiinteytymisessä ja rasvanpoltossa. Tarvin apua eritoten ruokavaliossa, sillä, myönnän, rakastan hiilareita. Kasvissyöjänä (lähes vegaanina) tuntuu jotenkin vaikealta syödä riittävästi proteiinia, ja kiireisinä päivinä ateriat korvaantuvat liian usein ruislevällä. Yksi lause kiinnitti blogissasi huomioni..tai ajatus. Eli vain treenipäivinä syödään leipää tai pastaa ym. Loistava juttu, josta varmasti olisi apua myös minulle.

  Kävin keväällä Tanita kehonkoostumusmittauksessa, jossa tulokseni olivat karkeasti paino 71.8kg, rasvaprosentti 28.8, BMI jotain vajaa 28. Eli ylipainoa on. Kuitenkin lihasmassaa löytyi 49kg. Siinähän se onkin. Ryhmäliikuntaohjaajana ja koko elämän liikkuneena lihasta löytyy ja se kehittyy helposti. Samalla, onnistun myös keräännyttämään ihonalaista rasvaa itselleni, arvatenkin hiilariaddiktion takia. Nyt muutamassa vuodessa olen paisunut koosta 36/38 kokoon 40/42 ja ahdistus on valtava. Kesällä olisi tulossa häät ja hävettää muutenkin heilua läskieni kanssa asiakkaiden edessä.

  Tuntuu, että tarvisin ihmisen, joka lykkäisi käteen seuraavan vaikka 6 viikon ruokalistat eteen ja soittelisi perään, että olethan ollut kiltti tyttö ja onhan kahvakuulatreenit hoidettu.

  Kiitos, että olet. Aion koluta blogisi läpi!

  Ystävällisesti,

  Helena

  VastaaPoista
 5. Moi Helena! Ja tervetuloa lukemaan Sports Ladya! Tsemppiä tosi paljon projektiisi. Kesään on hyvin aikaa vielä, joten sinulla on mukavasti aikaa päästä muutama koko pienemmäksi.

  Ja jos tarvitset joskus henk.koht. ohjausta noissa ravintojutuissa niin voin suositella itseäni yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona ravinto -koutsiksi tai PT:ksi.

  VastaaPoista