Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

10.11.2010

Fressi vs Kumpulan liikuntakeskus vs Motivus Center

Kartoitan erilaisia kuntosaleja Helsingissä ja teen hieman vertailua. Ajatuksena on saada hyvä kuva kaupungin tarjonnasta myös omia asiakkaitani silmällä pitäen.
Kuntosalikäynti@Liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi Simonkatu
Annankadun ja Simonkadun kulmaan on hiljattain avattu uusi sali Fressi. Tämän salin testasin siis tänään. Astuin ovesta sisään ja hetken katselin ympärilleni etsien kuntokeskuksen respaa. Vastaanottotiski onkin saman tiskin yhteydessä katutasossa toimivan Coronita -bistron kanssa. Bistrosta saa ruokaa ja drinksuja. Hauska idea vaikka jäädä treenin jälkeen ottamaan siihen palauttava ruoka tai miksei joku aikuisten drinksukin jos sille päälle sattuu J ? Katutasossa heillä on myös pieni vaateputiikki –osasto. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja minulle näytettiin mistä mikäkin löytyy. Keskus on aivan tuliterä, joten kaikki on ihanan uutta. Pukuhuoneissa plussaa tulee riittävän suurista pukukopeista. Näihin mahtuu Sports Ladynkin laukut! Omaa lukkoa ei tarvitse olla, kortin lukkoa varten saa tiskiltä. Testasin myös Fressissä vain kuntosalin.
Sali olikin tosi kiva! Lämmittelylaitteissa oli kosketusnäytöt joihin oli mahdollista kytkeä oma iPod tai katsoa telkkaria tai kuunnella radiota. Voit siis katsoa mitä kanavaa tahansa ja omilla kuulokkeilla. Tykkään! Steppailin cross trainerilla 10min alkulämmittelyn ja olisin varmaan viihtynyt kauemminkin kun neloselta tuli melkoisen viihdyttävä ohjelma jota samaan aikaan katselin. Salilla päiväsaikaan oli tosi hiljaista, väkeä tähän aikaan siellä oli minun lisäkseni 2 mieshenkilöä. Juoksumattoja oli 10 kpl, cross trainereita 7, fillareita saman verran ja muutama soutulaitekin oli.
Salin varustevalikoima oli hyvä. Tällä kertaa vuorossa oli rinta/olkapää/ojentaja –treeni. Laitteet olivat Matrix -merkkisiä ja niissä näkyi montako toistoa olet tehnyt ja paljonko aikaa niihin kului. Laite näyttää myös sekunneissa sarjojen tauot. Hieno systeemi! Vapaita painoja oli hyvä valikoima, niillä teen mieluiten treenini. Kahvakuulia löytyi 1 kpl jokaista: 8kg, 12kg, 16kg, 24 kg.
Fressissä on myös jumppia ja spinningiä. Plussaa tulee myös hierontapalveluista sekä lapsiparkista joka on avoinna tiistaisin ja torstaisin iltapäivällä. Siinä heillä on 10 lapsen raja, mutta tällä hetkellä lapsia on parkissa kuulemma ollut kolmesta kuuteen. Keskukseen pääsee kertamaksulla 15eur (saa mennä salin lisäksi myös jumppiin, maksu on päiväpassi). Mahdollista on myös ostaa kk-kortti ja sitten on erilaisia sopimuspohjaisia kortteja. Kymmenen kerran kortteja ei ole.
Suihkuja oli riittävästi. Erikoisuutena tavallisen saunan sijaan oli infrapunasauna. Jos asuisin keskustassa tai työpaikka olisi lähellä, kävisin varmasti tällä salilla! Kiva paikka!


Kuntosalikäynti@Kumpulan liikuntakeskus
Kumpulan salin testasin eilen aamulla klo 10.30. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja tänne oli mukava tulla. Kumpulan liikuntakeskukseen pääsee myös kertamaksulla ja opiskelijoille on vielä edullisemmat hinnat. Heillä on kuntosalin lisäksi hyvä valikoima ryhmäliikuntatunteja (joita en tosin testannut). Lukkarista löytyy bodypumppia, venyttelyä, afroa, salsaa, joogaa, pilatesta, zumbaa ja vaikka mitä. Näkyi olevan myös kursseja aikuisbalettiin, jazz-tanssiin, joogaan ja pilatekseen ja sulkapalloiluun. Pukutiloja oli naisille kaksi, toisessa oli sauna ja toisessa vain suihkut. Omat lukot tarvitaan tännekin, mutta vastaanotosta löytyy vuokralukkoja jos omaa ei ole.
Itse kuntosali oli mielestäni erittäin hyvä, kaikki tarvittava löytyi, myös kahvakuulia. Lämmittelylaitteita löytyi jokaista viisi kappaletta: juoksumattoja, soutulaitteita, cross trainereita ja paria erilaista fillaria. Laite-, paino- ja tankovalikoimat olivat hyvät. Ainoa miinus oli leuanvetotanko, jonne 160cm pitkä ihminen ei ylety... Salilla aamupäivällä oli paljon väkeä ja iltapäivällä kuuden aikaan ollessani tosi paljon porukkaa. Keski-ikä treenajien keskuudessa on nuori, paljon opiskelijoita. Ja ehkä miehiä keskimäärin naisia enemmän. Telkkareita ei salilla ole, mutta itse en niitä sinne kaipaakaan. Oikein mukava paikka, tätä suosittelen mielelläni!

Kuntosalikäynti@Motivus Center
Kampin keskuksessa sijaitsevan Motivus Centerin testipäivä oli viime viikolla. Salikäyntini suoritin arkiaamuna klo 10.00 joten treenata sai rauhassa ja ruuhkaa ei ollut. Motivus Center on sekä miehille ja naisille tarkoitettu kuntosali ja täällä käy kaikenikäistä treenaajaa, myös seniori –osastoa. Hienoa!
Pukuhuoneet ja niiden varustus: Kengät on jätettävä eteisen lokerikkoon heti respan eteen, pukuhuoneeseen ei saa mennä kengillä. Tässä kuntokeskuksessa pukuhuoneet ovat jo vähän kulahtaneet, samoin saunatilat. Oma lukko on oltava mukana. Vastaanotto vuokraa ja myy lukkoja jos omaa ei ole. Suihkuja on riittävästi, joten ruuhkassakaan ei kauaa joudu omaa vuoroaan odottamaan. Yleisilme on kuitenkin siisti. Peilejä on ihan riittävästi, jotta kaikki halukkaat pääsevät niiden eteen itseään ehostamaan. Hiustenkuivaajat löytyy.
Tässä kuntosalissa on lääniä. Salilta löytyy monta juoksumattoa, useita kuntopyöriä, crosstrainereita, soutulaitteita. Lämmittelylaitteita on riittävästi ja ne ovat hyvät. Telkkareita on lämmittelylaitteiden edessä. Kuntosalilaitteet ovat vanhahkoja, mutta toimivat hyvin. Täällä sai kuitenkin tehtyä erittäin hyvin selkä/hauis –treenin, kaikki kaipaamani välineet löytyvät. Vapaiden painojen ja tankojen valikoima on hyvä. Laitteita on paljon, toisia on jopa useampaa tarjolla.
Sali on keskustassa hyvien kulkuyhteyksien varrella, kampin keskuksesta pääsee suoraan kuntokeskukseen, ulkokautta ei tarvitse mennä jos liikut esim.metrolla.  Lapsiparkkia ei Motivuksessa ole. Tänne pääsee kertamaksulla ja  Cityshopparilla on Motivuksille hyviä tarjouksia!

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva Hanna lukea sun blogia. Olen itsekin ollut varmaan jo pian parikymmentä vuotta ihan urheiluhullu: juoksua (mm. muutama maraton), jumppaa, spinniä, golfia, pilatesta ym. mitä nyt mieleen tulee, ratsastus on kyllä jäänyt).

  Nyt työ vie vähän enemmän aikaa (engl.kiel. opetus) ja koira tietty vaatii myös oman aikansa, joten olen vähän himmaillut urheilurintamalla. Ehkä se tekee välillä hyvääkin :)

  Hienoa, että olet uskaltanut vaihtaa alaa ja olet tehnyt harrastuksestasi ammatin. Tsemiä sporttailuun!
  Jatka vaan kirjoittamista. Mä ainakin mielelläni luen :)

  t. Annika

  VastaaPoista
 2. Moi Annika!

  Kiva kuulla. Olen tosi innoissani alan vaihdosta. Tuntuu tosi hyvältä! Mulla on kova koirakuume, mutta pitää odottaa sopivaa hetkeä että aikaa löytyy sillekin riittävästi!

  /Hanna

  VastaaPoista