Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

16.11.2010

Töölö Gym vs SATS Eliel vs SATS Pitäjänmäki

Töölö Gym Pohjoinen Hesperiankatu
Kuntosalikäynti@Töölö Gym
Töölö Gymillä en ole koskaan käynyt salilla. Vuosia vuosia sitten kävin siellä ahkerasti jumpassa, mutta nyt menen salille. Pääsen tutustumiskäynnille tännekin ja minulle kerrotaan mistä mitäkin löytyy, mutta ei tuputeta. Asiallinen ja ystävällinen palvelu. Ensivaikutelma on heti hyvä. Pukuhuoneet ovat aivan perällä. Siellä on muutamia kaappeja, jotka toimivat 50 centin kolikoilla (kolikkoa ei saa takaisin) ja käytävillä on säilytyslokeroita joihin käy 20 centin kolikko.  Pukutilat ovat reilun kokoiset. Suihkuja on riittävästi ja sauna löytyy. Arkisin naisten puolella ma-to se laitetaan päälle vasta klo 15.00.
Kuntosali on todella iso. Laitteita on kolmessa eri huoneessa. Sen lisäksi löytyy jumppasali ja pieni spinningsali sekä pari solariumia. Lämmittelylaitteita on suurimmassa salissa sekä sitä kiertävällä parvella josta näkee saliin alas. Steppailen 10 minuuttia cross trainerilla ja katselen ympärilleni. Nopean laskutoimituksen jälkeen näen siellä yli 20 fillaria, n. 10 cross traineria ja n. 10 juoksumattoa ja viitisen soutulaitetta.
Ylätalja ja alatalja löytyvät perimmäisestä huoneesta. Yletyn täällä myös leuanvetotankoon J Kulmasoutua teen suuressa huoneessa käsipainoilla. Hauiksen saan tehtyä myös tässä huoneessa: tangolla, taljassa ja vielä käsipainoilla. Sitten menen ylimmälle tasanteelle mistä löytyy selkäpenkki ja teen selän rullauksia. Täällä on myös jumppapallo jolla teen vatsoja. Vatsalaitekin löytyy tästä huoneesta ja teen myös sillä. Ja lopuksi ne venyttelyt, joihin on myös täällä tilaa.
Väkeä salilla puolilta päivin on ihan mukavasti, kaiken ikäistä ja miehiä ja naisia. Tunnelma Töölö Gymillä on mukava. Ihmiset juttelevat toisilleen ja täällä on mukava fiilis. Seinällä on kutsu salin pikkujouluihin jonne on ilmoittautunut paljon ihmisiä. Juuri tätä itse arvostan salilla: tunnelmaa. Täältä puuttuu myös turha hienostelu ja muutkin kuin Sports Lady irvistelevät ja puhisevat treenatessaan. Täällä saa treeniin hyvän tatsin. Laitteita täällä on todella paljon, on uudempaa ja vanhempaa ja valikoima on ihan mahtavan hyvä. Kahvakuulia löytyy myös paljon.
Töölö Gymille pääsee kertamaksulla (10 eur), tänne saa 10-kortteja ja kuukausikortteja on myös tarjolla. Myös yhdistelmäkortteja salia ja ryhmäliikuntatunteja varten myydään. Jäsenyysmaksua ei ole. Sports Lady hankkii kyllä tänne kortin vielä!
Loistavan treenin jälkeen käyn lounaalla viereisessä Ravintola Umeshu’ssa (Pohjoinen Hesperiankatu 15) ja nautin ihanaa sushia ja vihreää teetä.

Kuntosalikäynti@SATS Eliel
Viime viikon torstaina testausvuorossa oli Rautatieasemalla sijaitseva SATS Eliel, joka on jo muutama vuotta sitten avattu keskus. Asiakaspalvelu on ystävällistä täälläkin.
Pukutilat ovat siistit, kaapit samanlaisia kuin useimmissa kuntokeskuksissa: L:n mallisia, tavarani (jotka olen minimoinut) mahtuvat juuri kaappiin. Kuntokeskus on suorakaiteen muotoinen. Respan ovista kävellään aulan läpi seuraavaan huoneeseen, mistä löytyy lämmittelylaitteet: 5 juoksumattoa, lähes 10 cross traineria ja fillareita sekä soutulaitteita. Telkkarit ovat huoneen etuosassa ja yksi kanava on melko kovalla äänenvoimakkuudella. Lämmittelen 10 minuuttia ja kävelen seuraavaan huoneeseen. Kaipaan jo Fressin cross trainereita joista voi katsoa haluamiaan ohjelmia... Seuraavassa huoneessa on kuntosalilaitteita sekä jumppasali, jonka pitkän sivun seinä on pelkkää ikkunaa. Salista näkee jumppaajat, joten sellaiset jumpparit jotka eivät mielellään ole tarkastelevien silmien alla eivät täällä viihdy ehkä jumppaamassa?
Seuraavassa huoneessa on lisää salijuttuja: penkit, vapaat painot, kahvakuulia... Teen jalkatreenin aloittamalla askelkyykyllä. Seuraavana vuorossa on jalkaprässi ja sitten maastavetoa. Etureidet laitteessa ei onnistu, olen siihen liian pieni... Laitteet eivät ole mitään uusia enää... Pohkeet teen tänään istuen. Lopuksi otan 12 kilon kahvakuulan jolla teen intervalliharjoituksen. Vaikka SATSin kuntosali on iso, jotain puuttuu... Laitevalikoima Kumpulan liikuntakeskuksessa on parempi kuin täällä. Salilla tähän aikaan päivästä, klo 11:00, on lisäkseni 1 nainen ja 2 miestä sekä 1 asiakas SATSin oman Personal Trainerin kanssa. Hiljaista täälläkin keskellä päivää. Suihkut SATSissa ovat siistit ja niitä on riittävästi, sauna löytyy myös. En innostunut... Something is missing...
Kuntosalikäynti@SATS Pitäjänmäki
Pitäjänmäen SATS on melko uusi kuntokeskus. Perjantaina 12.11 meillä on täällä koulutusta ja teemme sykeohjattua harjoitusta. Salilla olen täällä koulutuksessa treenannut ja harjoitellut useaan otteeseen joten laitteet ovat tulleet hyvinkin tutuiksi. Sali on iso, lämmittelylaitteita on paljon. Laitteita ja painoja erinomainen valikoima, samoin kahvakuulia. Kaikki on uutta, joten treenaaminen täällä on miellyttävää. Väkeä täällä on mielestäni aina sopivasti, ruuhkaa en ole nähnyt pahemmin. Ja porukka on kaiken ikäistä. Mini SATS löytyy lapsille, joten treenihullut vanhemmat voivat tänne jättää jälkikasvunsa hoitoon urheilun ajaksi.
Pitäjänmäen SATSista löytyy hyvä valikoima erilaisia jumppia ja spinningiä, joita en ole tosin testannut. Palvelu täälläkin on miellyttävää. Heillä on paljon kivoja Niken treenivaatteita myynnissä. Pukutilat ovat kivasti sisustettu ja suihkuja tarpeeksi. Sauna löytyy myös. Kaappeja on myös riittävästi. Parkkitilaa on mukavasti ja halliinkin on mahdollista ajaa. Elixian pihalle ei autoa kannata viedä, siellä yksityiset parkkipirkot muistavat sakkolapulla (Elixian asiakkaiden pitää respasta pyytää pysäköintilappu kun menevät sinne treenaamaan.) Kaiken kaikkiaan kiva sali, tänne voisin ostaa kortin! Kaikki on niin uutta täällä, mutta mitään ihmeellisen uutta tai mulistavaa ei ole tänne keksitty. Sports Lady tykkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti