Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

15.2.2013

Perjantaipohdintaa ja ajatuksia ruokavaliosta

Pitkästä aikaa greippiä ja kun poistaa myös välikuoret se on niin hyvää 
Mulla alkaa ikäänkuin torstaina jo viikonloppuPerjantaisin ja lauantaisin ei ole tunteja ja torstai-iltana kropassa tuntuu mennyt viikkoTänään nukuttiin pikkumiehen kanssa vähän pidempään kun aamulla ei ollut tapaamisiaPäiväkotiin mentiin vasta yhdeltätoistaNykyinen rytmi on aivan erilainen kuin ennen ja usein saatan hakea pikkuisen päiväkodista jo tosi aikaisin tai vastaavasti taas viedä hänet sinne myöhäänTulee enemmän aikaa olla yhdessäTyöpäivä loppui neljältä personal training asiakkaan saliohjaukseenKaupassakäynnin ja ruuanlaiton jälkeen on ihana vaan olla kotona rauhassa.

Viime aikoina on tullut annettua neuvoja toisille kuinka pitää ruokavalio monipuolisena niin että ei kyllästyMun mielestä on tosi tärkeää että painoa pudottaessa ei ole mitään sellaista mikä "tökkii" jo alussaSiitä varma seuraus on se että se ruoka-aine tökkii vuosienkin päästä vielä. Ja ruokavalio jää noudattamattaYksipuolinen ruokavalio (aina ja joka päivä samoja juttuja samalla tavalla valmistettuna) ei ole koskaan hyvä juttu

Optimaalisen ruokavalion etsintä saattaa viedä aikaa ja itse olen koko ajan pääsemässä sinne suuntaan enemmän ja enemmänTarkoitus on lähiaikoina vähän muuttaa omaa syömistäniTällä hetkellä olen jättänyt pois sellaiset ruoka-aineet ja ruuat missä on gluteeniaMaitotuotteet ovat edelleen mukana mutta luulen että (yritän) jättää nekin poisTästä sitten myöhemmin enemmän ja miksi näin joudun tekemään. En tee sitä sen vuoksi että "se on ajan henki" tai että se olisi "ainoa oikea tapa syödä". Siihen on olemassa ihan oikea syykin. Rakastan maitorahkaa ja raejuustoa mutta jos niiden poisjättäminen auttaa niin se on sen arvoistaPointti aina elämäntapamuutoksissa ja sen parhaan ruokavalion löytämisessä on se että tekee muutoksia vähitellenMonille ei sovi se että tempaistaan yhtäkkiä toisesta äärilaidasta toiseenMeillä on aikaa kuitenkin koko loppuelämä. Mutta se siitä ruokapohdinnasta.

Tämä päivä on ollut varsinainen hyvänmielenpäiväAamu alkoi niin huipulla tavalla taas kaikessa rauhassa pikkumiehen kanssaMakailtiin vain sängyllä ja höpöteltiin ennen kuin noustiin ylösMiten tärkeää koko päivän sujumisen kannalta on se miten sen aloittaaJos aamusta alkaen on negatiivinen fiilis ja kaikki on "huonosti" niin todennäköisesti kaikki menee huonostiSilloin pitää vain päästä pois negatiivisuuden kehästä ja kääntää päivä positiiviseksiNo mulla ei sitä ongelmaa ollut tänäänVetovoiman laki näytti toimivan koko päivän ja varmasti oma hymyilevä olemukseni toi hymyn muidenkin huulille kun tuli vaihdettua monta hymyä bussin kanssamatkustajienkin kanssaHuippua! En tiedä säteileekö musta jotenkin se hyvä olo kun ventovieraat vielä moikkaavatkin ja juttelevat vastaantullessaan? Sitä on tapahtunut tällä viikolla joka päivä!? Kun olotila on hyvä niin on enemmän itsekin läsnä hetkissä ja saa takaisin monia hyviä asioita joista taas tulee parempi ja parempi mieli.


Sellaiset pohdinnat ja ajatukset tämän viikon loppuun!
Ihanaa viikonloppua teille ja nauttikaa! 
XoSL

2 kommenttia:

  1. Mä jouduin jättämään maidon pois kun aikuisena sain maitoallergian. Tätä ennen on jo ollut vuosia vehnä- ja ruisallergia. Maidon jättäminen oli aluksi henkisesti todella vaikeaa. Mutta käytännössä itse asiassa helpompaa. En käytä soijaa, koska en pidä sen mausta, mutta hyvin olen pärjännyt. Muille ihmisille ruokavalioni on suurempi ongelma kuin itselleni :) Syön paljon, paljon vihanneksia, hedelmiä, juureksia, pähkinöitä, siemeniä, lihaa, kalaa, kananmunia, quinoaa, linssejä ja joskus täysjyväkauraa. Voin hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä sillä on niin iso merkitys kuinka syö! Kiva kuulla toistenkin kokemuksia tästä etenkin kun se on itsellä edessä :)

    VastaaPoista