Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

8.2.2013

Rest Day- Miksi lepo on tärkeää ja mitä lepo on?


Tänään on lepopäiväTöitä on toki päivällämutta ei ohjauksiaViikonloppuna aion liikkua kevyesti ja työntekoa yritän välttääYrittäjänä (ja etenkin vielä työn parissa joka on myös harrastus) vapaa-aika usein hämärtyy ja vaikka ehkä levätäänkinniin ei muisteta jättää aikaa vapaa-ajallePitää tehdä jotain muitakin asioita kuin vain levätäjotta lepo olisi lepoaMinun tapauksessani lepo ja vapaa-aika tarkoittaa jotain muuta kuin urheiluabloggaamista tai koneella istumista tai ylipäätään kassien ja tavaroiden roudaamista jonnekinViikonlopun ohjelmaan kuuluu ystävien tapaamista ulkona syömistä ja taidenäyttelyissä käymistäPaljon sosialisointia ja kavereita! Lapsi on isällään ja minulla on nyt omaa aikaa!


Miksi lepo on niin tärkeää?

Lepo on tärkeä osa kokonaisuutta. Levossa elimistö uudistuu, kuona-aineet poistuvat ja energiaa varastoituu. Unen aikana erittyy kasvuhormonia. Nukkuminen on tärkeää myös aivojen palautumiselle. Nämä asiat kun muistaa niin alkaa motivaatiota tulla sille lepäämisellekin!

Lepo ei siis ole pelkästään unta, vaan myös arjen rutiineista irroittautumista, vapaa-aikaa. Vapaa-aikaa voi olla ystävien tapaaminen, lukeminen tai muut harrastukset, jolloin keho ja myös mieli lepäävät. Malttakaa levätä! Jaksaa treenatakin paremmin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti