Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

9.5.2014

Suolistoa hellivä mansikka-minttu smoothie

Viikon smoothievinkki tulee tässäKeep it simple toimii ainaNiin tässäkinOon tällä viikolla melkein joka ilta tehnyt iltapalaksi mansikkasmoothien. Mulla näköjään on jotain tiettyjä kausia miten ihastun johonkin tiettyyn marjaan tai ruoka-aineeseen ylipäätäänPerusrunkona mulla on smoothiessa ollut tällä viikolla pakastemansikoita ja Solgarin Whey to Go Suklaa protskuaYlipäätään smoothien perusrunko mulla on marjatsiihen protskua ja jotain kuitua ja sitten hyviä rasvoja.


Kuidut ja suoliston hyvinvointi

Eilen taisi mennä joukkoon chia-siemeniä ja tänään laitoin tätä Biolatten ravintolisää. Tähän oon ihastunut tosi paljon
Auttaa todella hyvin suoliston hyvän kunnon ylläpitoonTarvitaan siihen tosin muutakin kuin kuituja ja maitohappobakteereitaAiemmin oon kirjoittanut suoliston hyvinvoinnista täälläEnnen pääsiäistä kävin puhdistuttamassa suoliston Colonic hoidossaHyvässä kunnossahan se kyllä olimutta pelkkä ruokavalio ei aina riitä sen puhdistamiseenOlen kyllä pitkään noudattanut ruokavaliotajoka tukee myös suoliston hyvinvointia ja viimeisestä antibiottikuuristakin taitaa olla vuosia.


Suolistovaivat, iho-ongelmat, kiputilat, allergiat ja väsymys ovat yleisiä oireita eikä usein ajatella miten paljon ravinnolla on merkitystä. Heikko vastustuskyky voi johtaa tulehduskierteeseen, jota hoidetaan antibioottikuureilla. Tuloksena on suolisto, jonka bakteerikanta on mennyt pahemman kerran sekaisin. Myös siitepölyallergiaan saa helpotusta oikeanlaisella ruokavaliolla! Ja huonosta ihosta kärsivän kannattaa keskittyä siihenkuinka tilannetta voi parantaa sisäisin keinoin eikä ulkoisin. Ja se kaikkien kammoama selluliitti.Siihen vaikutat myös syömällä mahdollisimman puhdasta ruokaaNykyään mitä nuoremmilla ihmisillä on paljon selluliittia ja se johtuu juuri prosessoitujen ruokien nauttimisesta ja ylipäätään epäterveellisestä ravitsemuksesta (vaikka syömisten ajatellaan olevan terveellistä kun syödään paljon kevyttuotteita ja laihdutus- tai "terveys" valmisteita)Light limut ja puddingit ja kaikki Nutraamiseen liittyvä kannattaa heivata poisMonella fitness ihmiselläkin on huono iho ja selluliittia ja tähän auttaa juurikin se ruokavalion putsaus. Mitä pidempi ainesosaluettelo tuotteessa sitä pahempi.

Kuiduton, prosessoitu ruoka, huonot rasvat, stressi ja antibioottikuurit ovat yhdistelmä, joka saattaa suoliston kaaostilaan. Silloin ruoka ei sula kunnolla, ravintoaineet eivät imeydy ja suoliston bakteerikanta muuttuu huonolaatuiseksi. Terve suoliston bakteerikanta paitsi parantaa vastustuskykyä, myös auttaa ruuan sulamisessa ja haitallisten aineiden pilkkomisessa sekä tehtailee tiettyjä vitamiineja ja hivenaineita. Aktivia ei autaSe ei ole ratkaisu suoliston hyvinvointiinvaan puhdas ja prosessoimaton ruoka. Kaupat ovat täynnä mitä pöyristyttävämpiä Gefilus -juomia ja vatsaystävällisiä tuoremehujaSuosittelen välttämään kaikkea tällaista ja keskittymään puhtaaseen ruokaan.

Kannattaa valmistaa itse ruoka ja valita mahdollisimman usein luomua. Kasviksia kannattaa syödä paljon! Marjoja on hyvä syödä ainakin kaksi desiä päivässä. Näin voi saada ruuasta enemmän ravintoaineita vastustuskykyä vahvistamaan. Marjat on helppo laittaa smoothieen ja nyt kesän tullessa on ihana kun saa taas tuoreitakin! Mutta sitten tää ihanuus resepti vielä! Mansikka-minttu -smoothie

125g mansikoita
1 mitta suklaaprotskujauhetta (Solgar whey to go)
1 rkl Biolatten Havital ravintolisää 
1 rkl kookosöljyä
4 tuoretta minttua (voimakas)
vettä

Juttu nyt lähti vähän rönsyilemään enemmän tästä smoothie aiheesta tuonne suolisto-asioiden puolelle! Mutta jotenkin sitä vain toivoisi että voisi enemmän tuoda ihmisten tietoisuuteen terveellisen ja "terveellisen" syömisen eroja? Toivottavasti ei mennyt liian paasaamiseksi? 

Ihanaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Mitäs protskujauheita kantsis noihin smoothieihin ostaa, oon nyt käyttäny herbalifea, mutta törkeen kalliita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostan Ruohonjuuresta aina jotain luomuprotskua. Sitten käytössä on Solgar Whey to go. Se on ihan lemppari!

      Poista