Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

17.5.2014

Päivä 13 - kiusauksia ja lauantain herkullinen diettiaamiainen


Eilinen oli täynnä kiusauksiamutta ruokavaliossa pysytäänEi se dietillä olo helppoa olevaikka joku niin väittäisiTäytyy sanoaettä mieli ei ole tehnyt kertaakaan herkkuja ennen eilistä. Aika usein siinä parin viikon tietämillä mulla tuleekin se vaihe, kun alkaa "nälättää" ja tehdä jotain mieli kamalasti! Aamupäivällä kävin Ruohonjuuresta hakemassa pikku pussukanminkä Johanna oli jättänyt mulle! Ihanaa suklaata ja mun lemppari Bouncea sekä suklaaprotskuaBounce toki on dietillä sallittu ja menikin heti välipalaksi kookosvedellä huuhdeltunaRaakasuklaat sen sijaan saavat odottaa myöhempäänkun pidän Cheat Dayn! Mä oon varmaan siitä tyypillinen nainenettä napostelu on kivaa ja lapsen loput ruuatkin tulee joskus tyhjennettyä omaan kitaan. Onko tuttua kenellekään? Mutta nyt ei siis napostella!

Päivällä mä leivoin kakkuja ja tein raakasuklaata tän päivän ravintolapäivää vartenSe oli pahaTeki mieli niin ottaa valmista suklaata ja kaapia taikinakulhotMulperipussista olisi helposti mennyt kourallinen suuhun kun koristelin kakkuaMun makutottumukset on muuttuneet niin paljonettä nykyisin ei tee mieli pizzaa tai leivonnaisia tai suklaataMun herkut nykyään (voisin elää niillä) ovat raakasuklaa raakakakut ja mulperimarjatMulperipussi on vähän sama juttu kuin karkkipussi toiselleOtat yhden ja lopetat sitten kun pussi on tyhjä!

Illalla me käytiin kauan odotetulla jätskiautolla hakemassa pari pakettia jätskejäNiitä ei tehnyt mieliLapsen leffakarkitkaan (yleensä meidän yhteinen lempparipussi joka jaetaan) ei himottaneet niin paljon ja söin vieressä lehtikaalichipsejä. Mutta täytyy sanoaettä extrana meni suuhun puutarhamustikoita kupillinen kun katselin väsyneenä karkkien syöntiä! Selvisin kuitenkin hyvin eilisestä! Perjantaina alkoi viikko painaa päälleKaikki aamulenkit ja treenit ja työt Väsymykseen olisi ollut helppo mättää niitä karkkeja. Silloin sitä juuri tekeekin mieli eniten syödäTänään mulla on täysi lepopäivä treeneistä ja kroppa saa levätä! Aamulenkistä lepoa myös! 

Usein multa kysytään mitä tehdä kun alkaa tehdä jotain hyvää mieli. Ensinnäkinsilloin kun tekee mieli lipsua voi kysyä itseltään "Kuinka paljon tätä haluan?"Kyllä tässä hommassa itsekuria tarvitaanvaikka oikeanlainen ruokavalio toki helpottaa verensokerin optimaalisen tason ylläpitämistäjolloin herkkuja ei niin tee mieli. Normiperheessä ei voida tyhjentää kaappeja herkuista kun yksi laihduttaa. En mä voi meidän leffailtaa pilata kieltämällä lapseltakin karkit. Mutta periaatteessa ei kannata ostaa kotiin mitään mitä houkuttaa! Ei sitä raakasuklaata tai irtokarkkejaEi punaviinipulloa tai keksipakettia. Pepsi Maxia en koskaan suosittele makeanhimoon (light limuista tulee selluliittia ja ovat muutenkin täynnä myrkkyjä)mutta esimerkiksi clipperin lakritsitee on ihanan makeaa! Myös Ruohonjuuressa myytävät steviatipat (eri makuja) sopivat niin rahkan kuin smoothienkin joukkoon jos makeaa kaipaat. Banaaniletut ovat myös erinomainen pullan korvike iltapäiväkahvin kanssa. Ja sitten kun sitä edistystä tulee kun olet herkuista kieltäytynytniin tämä motivoi niin paljonettä sen takia taas ei tee mielikään! Eli tiukkana vaan!


Aamiaisena tänään gluteeniton kaurapuurojonne laitoin noin 15g Puhdistamon suklaaprotskua. Päälle rouhittuja manteleita sekä vattuja ja mustikoitaMukissa Clipperin luomu pikakahvia ja lasissa smoothie.


Nesteitä vähentävä vihersmoothie

2 sellerin vartta
3/4 kurkku
1/2 vihreä omena
vettä


puolet annoksesta tässä ja loput meni jääkaappiin
Tänään olen sitten SOFiNAH Shopissa Uudenmaankadulla kakkuineni! Tulkaahan moikkaamaan!

2 kommenttia:

  1. Kun teet asiakkaille ruokavalioita, mistä proteiinit koostuvat? Millaista määrää proteiinia/vrk suosit jos asiakas haluaa kasvattaa lihasta tai jos miinuskaloreilla ja haluaa säilyttää lihakset? Nämä esimerkkiateriasi ovat melko vähäproteiinisia..kasvaako lihas näillä? :)

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Proteiinit koostuvat suurimmaksi osaksi eläinkunnan tuotteista. Kasvispohjaisiakin proteiineja tulee joskus käytettyä, hyvin harvoin. Esim tähän puuroon en enempää laittanut protskua, kun ei voinut tietää miten jauhoista se on kun testasin. Yleensä yhdellä ateriallani proteiinia tulee lähteestä riippuen 20-25g. Riippuu tosiaan aina asiakkaan tavoitteista, mutta noin 2g per painokilo on hyvä määrä. Maitotuotteita en suosittele niin paljoa käytettäväksi kenellekään. Ja tosiaan tämä ateria ei ollut ruokavalion mukainen esimerkkiateria vaan puhtaasti uuden kokeilua :) Hyvä kun kysyit!

    VastaaPoista