Sports Lady®

Sports Lady®

18.5.2014

Mikä raakakakku? Raw Cake Cafe & ravintolapäivää kuvina



Ai miten kiva päivä oli eilen! Sää tuli kuin tilauksestaMenin hyvissä ajoin Uudenmaankadulleja alettiin Thian kanssa pystyttää kahvilaa liikkeeseenLeivoin ravintolapäivää varten raakakakkujasuklaakakkuja ja puolukkakakkuja. Jännitti jotenkin tosi paljon olenko osannut arvioida menekin yhtäänSitä ei mistään osannut arvata kun ekaa kertaa olin kakkuineni liikenteessä! CocoVi Bar'lla sentään pystyi aina hieman arvioimaan kysyntää! Kakkujen lisäksi tein raakasuklaata ja Thia toi luomukahviaMulle on monta kertaa ehdotettuettä pitäisin ravintolapäivänä kahvilaa ja nyt sitten vihdoin 



Miksi valita raakakakku? Terveysvaikutukset vs sokerileipomukset

Kovin monesta paikasta ei tänään saanut gluteenitonta herkkuaja tulikin paljon kiitosta ja positiivista palautetta. Ongelma yleensäkin on seettä miten puhdasta tai prosessoimatonta gluteeniton ruoka on. Näihin herkkuihin ainakin saattoi luottaa! 100% terveellistämaidotontagluteenitonta, lisäaineetonta ja sokeritonta ja luomua! Raakakakku on aina gluteeniton, sillä gluteeniviljojen sijaan kakuissa käytetään pääasiassa pähkinöitä tai sekoituksia pähkinöistä sekä kasviksista ja kuivahedelmistä! Maitotuotteita ei käytetä lainkaan, niitä ei tarvita. Jos verrataan raakakakkua vaikka juustokakkuun niin tuorejuusto, rahka ja kerma syntyvät kookospähkinästä, macadamiapähkinöistä tai cashewpähkinöistä ja vedestä kermaiseksi tehosekoittamalla, voin sijaan puolestaan käytetään kookosöljyä ja kaakaovoita. Raakakakkujen resepteistä ei löydy esimerkiksi vanilliinisokeria, keinotekoisia makeuttajia ja väriaineita, siannahasta valmistettua liivatetta tai säilykkeitä. Raaka-aineet ovat usein luomulaatuisia. Luomuhunaja on paras makeuttaja! Hiilareiden laatu raakakakuissa on luonnollisilla makeuttajilla huomattavasti parempi ja kokonaisuus terveellisempi. Marjat taas ovat loistava hiilarin lähde.


Uskon että mitä enemmän tietoa raakakakuista on saatavilla, sitä enemmän ihmiset innostuvat kokeilemaan niitä ja sitä nopeammin niitä tulee tarjolle kahviloihin. Tällä hetkellä on sääli ettei edes Helsingin kokoisessa paikassa ole kovin montaa kahvilaa josta näitä herkkuja saisi hankinttua! Totuus nimittäin on se, että sokerileipomusten ainesosat eivät tee hyvää elimistölle. Pitkälle jalostettu sokeriruoko edelleen valkaistuna on puhdasta myrkkyä elimistölle. Ja sokeria löytyy kilotolkulla monesta taloudesta. Sokeri aiheuttaa kehossa kohonneen tulehdustilan ja ylläpitää sitä, kuivattaa elimistöä, vähentää mineraalivarastoja ja on hyvin addiktoivaa.

Pala raakakakkua taas on täynnä vitamiineja, entsyymeitä ja ravinteita! Raakakakku on suussasulavan hyvää ja todella täyttä tavaraa kun kakusta ei haihdu nestettä niin kuin uuniversiossa ja siksi usein yksi pala riittää tyydyttämään makeannälän. Päivän aikana tämän moni asiakas totesikin ääneen!
 


Näissä kakuissa on käytetty pohjassa mantelia/rusinaa sekä saksanpähkinää/taateliaTäytteissä on marjojabanaaniakookosöljyäpähkinöitä sekä raakakaakaojauhettahunajaaavocadoa ja ripaus vaniljaa ja kaneliaOhje puolukkakakkuun löytyy täältäTai siis sama kakku mansikkaversiona. Käytä mansikoiden sijaan puolukoita! Puolukka ja mustaherukka sopivat mielestäni vieläkin paremmin raakakakkuun! Niin ja muista että blenderillä kakun teko ei onnistutarvitset talouskoneen (ellet sitten omista Vitamixiä)!


SOFiNAH'n kaunis Thia
Huippua miten paljon porukkaa tuli paikalle! Osa tuli blogin perusteellaKiitos kaikille ja ihana nähdä teitä siellä toisella puolen aina livenä! Osa bongasi gluteenittomat ja terveelliset herkut Ihana Helsingin sivujen kauttaJa sitten oli tottakai liikkeen vakkariasiakkaita myös herkkukahvilan asiakkaina. Ja mun asiakkaita ja kavereita! Kiitos kun tulitte <3



Heti puolilta päivin tuli ekat asiakkaat ja sen jälkeen ovi kävi sen verran tasaisesti koko päivänettä kaikki kakut ja suklaat meniOli niin ihana nähdä teitä kaikkiaja kiva kun tuttuja kävi paljon moikkaamassa mua täällä! Kerrankin olen yhdessä paikassa paikallanienkä viuhdo ympäri kaupunkia kuulien kanssa. Parasta päivässä oli nähdä niin paljon tuttuja ihania ihmisiä! Tuli niin hyvä mieli! 

lasit Le Specs / SOFiNAH
kakku maistui myös nuoremmalle väelle
Mini Muu niminen koirulikin saatiin asiakkaaksi
project AJ117 mekko sai SOFiNAH'sta uuden kodin  
Suuri kiitos kaikille kävijöilleseuraavana ravintolapäivänä otan toivottavasti uusiksi ja laajennan ehkä valikoimaa! Oli huippua nähdä Teitä kaikkia ja osan kanssa nähdään Kaivarissa kuulatunneillaTervetuloa ja muistakaa laittaa viesti jos tarvitsette kuulaa lainaksi! Lupasin myös kävijöille tänäänettä laitan tuon suklaakakunkin ohjeen blogiin! Se tulee lähiaikoina ja kirjoittelen myös enemmän raakakakkujen valmistuksesta!

P.SPäivän tarjouksena oli tutustumistunti Kaivariin -50%. Kupongilla pääsee kaksi henkeä ja ne ovat voimassa koko kesänKäy hakemassa omasi SOFiNAH'sta! Ravintovalmennuksen ja ruokavalion lunastat myös itsellesi puoleen hintaan flyerilla (tämä tarjous voimassa toukokuun ajan). Niitäkin löydät Uudenmaankadulta! 

2 kommenttia:

  1. Saa raakakakkuja jo ihan kivasti useammastakin paikasta.. kahviloista tulee ainakin mieleen Hymy, Kuuma, Boom Room, Johan & Nyström... lisäksi Silvopleesta ja Ruohonjuuresta... Vegetaarista Kauppahallista...Elämäni on aika rajoittunutta keskustaan, etten tiedä, miten muualla kaupunkia.

    VastaaPoista
  2. Se on totta! Onneksi! Tuo Hymy ja Kuuma on mulle uusia paikkoja! Thanks!

    Kaipaisin niitä myös "tavallisiin" kahviloihin. Että olisi mahdollisimman monesta paikasta saatavilla!

    VastaaPoista