Viikko on mennyt aika vähillä ruuilla. Smootheja, keittoja, protskupatukoita ja sitten tottakai lämmintäkin ateriaa (kerran päivässä). Eilen tuli syötyä vähän reippaammin ja aamiaiseksi ihan ruisleipää ja munakasta ja sitten illalla käytiin Pörssin tyttöjen kanssa Belgessä ja simpukat maistui pitkästä aikaa niin hyville! Mums! Tänään taas kevyt linja jatkuu!
Mun äidille tekemäni Dajm -kakun reseptiä on myös kysytty ja se tulee tässä! Resepti on kirjasta Unelmakakut (Ulla Svensk) Tosi hyvä kirja jonka ostin joskus kun lapsi oli pieni ja kotona ollessa tuli leivottua ihan hulluna erilaisia kakkuja! Kirjan reseptit on varmaan kaikki tullut kokeiltua ja muutama useampaa kertaan! Leipominen on ihanaa!
Mantelisuklaakakku
Pohja
200g tummia keksejä (olen käyttänyt dominoita)
100g margariinia
Täyte
4 dl kermaa
1 dl sokeria
200g vaniljarahkaa
100g valkosuklaata
100g Dajm suklaata
6 liivatelehtiä
Koristelu
Kermavaahtoa
Mantelisuklaata
- Jauha keksit murusiksi esim yleiskoneella (itse laitan keksit muovipussiin ja kaulimella kaulin ne murusiksi)
- Sulata margariini ja sekoita keksinmurujen kanssa
- Pingota leivinpaperi irtovuoan pohjalle ja painele pohjaseos sen päälle
- Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen
- Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla
- Lisää vaniljarahka
- Sulata valkosuklaa ja pilko dajm-suklaa veitsellä murusiksi
- Lisää suklaat käännellen kerma-rahkaseokseen
- Purista liivatteista kylmä vesi pois ja sulata ne 1/2 dl'ssa kiehuvaa vettä
- Kun liivateseos on jäähtynyt hieman niin kaada se ohuena juoksevana nauhana täytteeseen
- Anna hyytyä jääkaapissa yön yli
- Laita kakku seuraavana päivänä tarjoiluastialle ja leikkaa se 12 osaan leivospaloiksi
- Koristele leivospalat kermapursotuksilla ja murustetulla mantelisuklaalla ja taittele mantelisuklaapaloja kermapursotuksiin
- Muutama sokerihelmi kruunaa kakun
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti