Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

15.5.2012

Mielen tyyneys ja mokat - Joogaa ja NLPtäPyöräilin aamulla Lady Lineen Hot Jooga -tunnillePitkästä aikaa kehonhuoltoa ja oli mukava tunti ja kiva vetäjä! Kuin sattumalta oli Hesarissa tänään juttua joogasta ja siitä miten ei saa verrata itseä muihinEgo on jätettävä pukukoppiinParhaisiin tuloksiin pääsee silloin kun ei vedä hampaat irvessä vaan kuuntelee kehoaan ja nauttii joogasta omien rajojen puitteissaNäin myös minä tein ja olen aikoja sitten lopettanut vertaamasta itseäni muihinTunti loppui jo kasin jälkeen joten siinä ehti hyvin käydä suihkussa ja laittautua ja fillaroida duuniin baarillePyöräily on niin siistiä! Näkee kauniit maisemat ja ihmisiä aivan eri tavalla!  


Iltapäivällä töiden jälkeen suunnistin Lauttasaareen NLP-Opistolle kuuntelemaan Sami Minkkisen luentoaKyseessä oli "NLP tutustumisilta"Tällä nimikkeellä saa yleensä ärsyttävää pakkomyyntituputusta jonne meinaa nukahtaa ja kesken ei meinaa kehtaa poistuaTiesin kuitenkin että luvassa on hyvää settiä ja paikalle meneminen oli todellakin sen arvoistaSami on hyvä ja hauska esiintyjäJa mielenkiintoinenItselle jäi takataskuun tästä paljon hyviä juttujaPositiivisuus on nimenomaan kaiken a ja oSitä itsekin aina peräänkuulutanKyllä omastakin elämästä olisi saanut totaalista h..vettiä jos oikein olisi alkanut rypeä asioiden kanssa.


Illan aikana käytiin läpi perusperiaatteita miten aivot toimivatNLP on vähän kuin aivojen käyttöopasSen avulla opitaan ymmärtämään miten itse ajattelee ja miten muut ajattelevatViimeisten vuosien aikana olen itse noudattanut positiivista ajattelua ja lopettanut turhat itsesyytöksetOlen aina kärsinyt kiltin tytön syndroomasta ja ollut itselleni äärimmäisen ankara. Aina on pitänyt olla paras kaikessa ja paras keskiarvo mulla on koulussa ollut 9,7Jos ihminen puhuu itselleen noin 65 000 sanaa päivässä (ja enemmänkin) ei voi elämä olla helppoa jos suurin osa niistä on negatiivista sanomaa. Turhaa on toistella itselle miten typerä on ja miettiä mitä muut ajattelevatSiitä ei ole mitään hyötyä! Et voi kuitenkaan koskaan miellyttää kaikkia. Mummi oli aina huolissaan että mitä ihmisetkin nyt ajattelee. Mäkin olen joskus ollut. Tottakai olen vieläkin joskusmutta en pilaa sillä elämääni. Pahin mahdollinen tilanne on se että toistelet itsellesi kuinka surkea olet. Ja vielä jos joku muu toistaa sinulle sitä vielä ääneen säännöllisestiniin ei voi olla kovin hyvä olla. Se on kateutta se ja huonon itsetunnon pönkittämistä.


Illan aikana myös tehtiin parille henkilölle muutama käytännön harjoitus jossa keskityttiin esimstressin tai pelon poistamiseenItse en voinut kättä nostaa ylös kun kysyttiin että kenellä on pelkoja tai ketä stressaaMä olen ollut superstressaaja ja varmaan valittaja ja nalkuttajakin joskus mutta kun elämä on saanut eri mittasuhteet niin ennen niin suuret ja stressaavat jutut tuntuvat nykyään niin pieniltä että en vähästä stressaaVoisi sanoa että musta on tullut ihan "äijämäinen" (mulla on jotenkin sellainen mielikuva että miehet ei koskaan stressaa mistään!?)Ja yksi suurin stressin aiheuttaja mulla on se että on tekemättömiä töitäOlen opetellut olemaan stressaamatta niistä silloin kun niille ei voi tehdä mitään ja yrittänyt aina saada kaiken tehtyä niin ei stressi pääse yllättämään


Viimeisen vuoden kokemusten mukana myös suurimmat pelkoni ovat hävinneet jotenkin itsestäänOlen alkanut tehdä asioita joita olen aina jännittänyt ja pelännytSitten olen huomannut että ne ovatkin parhaita juttuja ja elämä on tullut paljon rikkaammaksi kun on alkanut elää ilman että jännittää tai pelkää jotain. Lasken bumerangista jos huvittaa tai kiipeän vuorelle tai juoksen yksin metsään lenkille enkä mieti tuleeko karhu ja syö minut. Ja esiintymiskammoa olen aina potenut! Inhoan myös katsoa itseäni videolta! Ja nykyään kyllä esiinnyn ja olen alkanut tehdä myös videoklippejä tänne blogiinkin! Etenkin yksin matkustaminen on niin hienoa! Haluaisin taas lähteä yksin viikoksi johonkin! 


Tanssi (ja hyvä koutsi) on ollut suuri apu mulle siinä itsensä hyväksymisessä ja omien mokien anteeksi antamisessa. Sen jälkeen kun olet tanssinut eturivissä "palvit" (verkkosukkahousut) jalassa mikroshortseissa ja korkkareissa.Esimies ja muita kollegoita on istunut katsomossa 3000 muun ihmisen kanssa (huomaat heidät vasta jo lavalla olessasi ja karkuun ei voi enää juosta)Sen jälkeen ei ole enää mitään menetettävää! Tai kun vedät eturivissä MM-kisoissa aivan omat soolot ja huomaat että hups tämä juttu tulikin vasta yhden kasin päästä (silti me voitettiin)Kaikki mokaa ja kukaan muu kuin sinä itse ei niitä enää kohta muista! Laittakaa itsenne peliin ja nauttikaa elämästä!

11 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta, todella inspiroivaa ja kannustavaa! :) Niin se vain on, että turhat pelot täytyisi unohtaa ja tehdä asioita pelosta huolimatta.

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjoitus Hanna <3
  Terkkuja
  Ride eli Riffe eli Riitta

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva postaus :)
  Inspiroiva. Kannustavakin.
  Niin se vain on, että tanssi antaa siivet, sille joka antaa tanssille mahdollisuuden <3

  T. 3kympin hurinoissa show-tanssin lumoihin itsensä löytänyt entinen poikatyttö

  VastaaPoista
 4. Loistopostaus!! Ihan totta kyllä, että usein just ne jutut mitä jännittää tai pelkää osoittautuu lopulta just niiks parhaiksi jutuiksi! Pois vaan omalta mukavuusalueelta ja sitä saa kokea vaikka mitä uutta ja ihmeellistä :)

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos teille, ihana kuulla! Aina sitä vähän miettii mitä sitä uskaltaa julkaista kun pohtii näitä juttuja...

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä postaus!

  Mullakin on haaveissa lähteä yksin matkalle. Myös olen esiintymiskammoinen, mistä olen onneksi pikkuhiljaa pääsemässä pois ihan vaan olemalla esillä.

  Välillä pitää tosiaan mennä pois omalta mukavuusalueeltaan!

  VastaaPoista
 7. Suosittelen Minni yksin matkustamista! Se on huippua ja tutustuu aina ihaniin ihmisiin! Niitä mulle on tarttunut matkan varrelta mukaan! Ihan parasta!

  VastaaPoista
 8. Itekin funtsaan tuommoista tutustumisiltaa ja mulla on yksi tuttu kouluttaja. Vielä ei ole natsannut aikatauluihin, mutta joskus vielä natsaa. Elämässä pitää liikkua rohkeasti eteenpäin, ei junnata paikoillaan :)

  VastaaPoista
 9. Ihan totta! Sinne vaan! Kyllä mun tekee mieli ainakin tehdä noita kursseja ja olisi kiva tehdä se perusjuttu koko hoito!

  VastaaPoista
 10. Loistavaa Hanna!!

  Positiivisuus on A ja O, ja sillä pääsee ikeasti pitkälle. Elämä harvoin kohtelee meitä silkkihansikkain, mutta miten ne kolhut tai haasteet otamme vastaan... määrittelee lopputuloksen.

  Tsemiä luennoille. Itsekin kävin haaveilemassa Samin sivuilla, josko osallistuisin koulutukseen, mutta nyt tuo oman yrityksen käynnistäminen vie kaikki voimat ja ( rahat..heh..heh) eli joskus myöhemmin sitten.

  Toivottavasti törmätään kesän aikana <3

  t.päivi

  VastaaPoista
 11. Moi Päivi!

  Sun pitää tulla moikkaamaan CocoVi Bar'lle mua kun olet täällä suunnassa! Ihanaa kesää ja tsemppiä yrityksen kanssa!

  VastaaPoista