Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

11.5.2012

Mitä pitkäaikainen magnesiumin puute voi aiheuttaa ja kuinka vahvistaa immuunijärjestelmää ruoansulatuksen kautta?

Uusimmat hankinnat
Magnesiumsitraatti


Magnesium -valmiste on ollut käytössä jo pitkään mutta nyt kokeilin ensimmäistä kertaa magnesiumsitraattiaUrheilen paljon ja työni on fyysistäNäin ollen magnesiumin tarve on lisääntynytMagnesiumin imeytymisen kannalta olennaista on suolamuodon liukoisuus - orgaaniset magnesiumsuolat kuten magnesiumsitraatti liukenevat hyvin mahalaukussa riippumatta mahan pH-arvostaImeytyäkseen ohutsuolessa magnesiumin täytyy olla liuenneena.


Lihaskrampit ovat tyypillinen oire magnesiumin puutoksestaMagnesiumin puutteesta seuraa helposti myös hypokalemiaa ja hypokalsemiaa eli kaliumin ja kalsiumin puutostaPitkäaikainen magnesiumin puutos saattaa nostaa verenpainettaheikentää luustoa sekä aiheuttaa lihasheikkouttavapinaadepressiotapyskoosia ja sekavuutta.


Urheilijoilla magnesiumin tarve suurenee sillä hien mukana erittyy magnesiumia. Liikunnan aiheuttama katekoliamiinien (dopamiini noradrenaliini adrenaliini) suurempi pitoisuus lisää sen eritystä ja suurempi lihaskudoksen ja punasolujen massa tarvitsee enemmän magnesiumiaMyös runsas alkoholin käyttö aiheuttaa magensiumin puutosta.


Pähkinät ja mantelit ovat erinomaisia magnesiumin lähteitä! Manteleista magnesium imeytyy yhtä tehokkaasti kuin orgaanisesta magnesiumsetaatistaMagnesiumia on runsaasti täysjyvävalmisteissa pavuissa ja vihreissä vihanneksissaHedelmät ovat myös hyviä magnesiumin lähteitä vaikka magnesiumpitoisuus on selvästi täysjyvävalmisteita ja papuja pienempiLiha ja maitotuotteet ovat kohtalaisia lähteitä.


Probiootit ja ruuansulatus


Parhaimmillaan ruuansulatuskanavamme vastaa 80 prosenttisesti koko immuunijärjestelmämme toiminnastaRuuansulatusvaivat ovat tosi yleisiä etenkin jos sinulla on kiirettä ja stressiäRuuansulatuksemme voi kuluttaa jopa 60-80 % kaikesta tuottamastamme energiasta.


Kun varmistamme riittävät entsyymit ruuansulatuksen apuna niin vähennämme merkittävästi itse ruuansulatusprosessiin kuluvaa energiaaTällöin energiaa säästyy esim immuunijärjestelmälle ja hermoston hengitys- ja verenkiertoelimistön tai lihasten toiminnalleKun hyvien suolistobakteerien (eli probioottien) määrä on varmistettu ruoansulatuskanavassamme niin pienimmätkin ruokapartikkelit pilkkoutuvat ja imeytyvätSamalla vahvistamme infektiosuojaamme ja lisäämme vasta-aineiden tuotantoa.


Mitä jos tasapaino häiriintyy? Suolistobakteerien epätasapainotila voi aiheuttaa ripulia ja hiivaa tai jopa masennusta ja hermostollisia ongelmiaProbioottikantaa voit vahvistaa syömällä paljon kasviksia tai suoraan probiootteja sisältäviä ruokiakuten hapankaalia ja muita hapatettuja pastoroimattomia tuotteita tai juoda hapatettuja juomiaLaadukkaan probioottivalmisteen jatkuva käyttö vahvistaa oman kehon probioottikantaaVoit myös käyttää näitä kuuriluontoisesti ja syödä esim muutaman kuukauden välein probioottejaErityisesti antibiottikuurin jälkeen olisi aina hyvä syödä probiootteja! 


Ja sitten oli vielä tuo monivitamiini -valmisteKaikilla meillä olisi hyvä olla jokin monivitamiini käytössä! Kissankynnestä löydät juttua täältäSe toimii hyvin vastustuskyvyn lisääjänä! Muita käyttämiä valmisteita minulla on mm. sinkki ja D- ja C-vitamiinit sekä kalaöljy ja Udo's oil kapselit. Myös B6-vitamiinisuihketta käytän ja tosi montaa eri superfoodia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti