Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

27.9.2014

10 syytä nauttia smoothie


Tällä viikolla on tullut tehtyä harvinaisen paljon smoothejaEtenkin vihersmootheja! Moni on ollut kipeänä ja itse en ole varsinaisesti kipeäksi tullutmutta jollain tavalla ehkä syysflunssa on vaivannutTulen "tartunnan saatuani" aina tosi väsyneeksi ja lihakset saattavat jomottaa pari päivääTuollaista oloa on ollut loppuviikosta havaittavissamutta tänään jo parempaan päinNukkuminen on auttanut siihen vaivaan! Mutta nyt lähtee auton nokka kohti Lohjaa ja KisakalliotaViimeinen Method Putkisto Pilates ohjaajakoulutuspäivä ennen lokakuun lopun näyttöjäJa koulutuspäivän jälkeen on kunnianhimoinen tavoite vetää yksi omista treeneistä vielä läpiViikolla ei niitä ole tullut tehtyä töiden ja väsymyksen vuoksiSitten mäkin siirryn viikonlopun viettoon! Mutta tän viikon smoothieinnostukseni siivittämänä kokosin teille kymmenen hyvää syytämiksi tehdä smootheja!


10 syytä nauttia smootheja

1) Saat sisällytettyä smoothieen osan päivittäisestä kasvisten ja marjojen saantisuosituksesta. Niitä olisi hyvä nauttia puoli kiloa päivässä. Itsellä menee marjoja noin 200g ja kasviksia ainakin se 500g! Osan nautin smoothiessa!

2) Sopii kiireiselle! Nopeaa ja helppoa. Salaatin tekemisen sijaan voit nauttia kasvikset nopeasti juomana. Aikaa pilkkomiseen ei mene ja smoothien "syöt" myös nopeammin kuin salaatin! Smoothien voit ottaa kotoa myös mukaan evääksi!

3) Saat apua painonhallintaan. Voit vaikkapa korvata yhden aterian smoothiella. Sen sijaan että nautit pussiateriankorvikkeen, voit nauttia ravitsevan smoothien. Se on parempi vaihtoehto aina!

4) Vihreät lehdet imeytyvät elimistöösi paremmin, kun blenderi on jo jauhanut ne puolestasi.

5) Terveellistä ja herkullista. Kyllä, terveellinen voi myös olla herkullista! Reseptejä smoothieiden löydät nykyään vaikka kuinka paljon!

6) Puhdistat elimistöäsi. Smoothieen on helppo lisätä vaikka puhdistavaa lehtikaalia tai erilaisia viherjauheita.

7) Parannat kehonkoostumustasi ja annat lihaksille rakennusainetta lisäämällä proteiinia smoothien joukkoon.

8) Kaunistut. Terveellisistä ainesosista saat elinvoimaiset hiukset, kynnet ja ihon.

9) Parannat vastustuskykyäsi! Terveellinen ruoka ehkäisee sairauksia!

10) Tulet onnellisemmaksi! Smoothiet maistuvat niin aikuisille kuin lapsille. Smoothien terveelliset ainesosat saavat sinut voimaan paremmin!
Green energy Smoothie 

1/2 ltk babypinaattia
Lehtikaalia, 1 iso lehti revittynä
1/4 avocado1/2 puskaa korianteria
1/2 sitruunan mehu
N. 10cm pala kurkkua 
Himalajan ruususuolaa
Vettä oman maun mukaan

Käytä luomulaatuisia raaka-aineita, saat maukkaamman juoman! 
Ja jos täysin vihreä juoma ei uppoaniin lisää mielismoothiesi joukkoon jotain vihreää!

4 kommenttia:

 1. Mä oon kanssa hullaantunut nykyään smoothiehin. En ole kyllä ikinä vielä maistanut vihersmoothieta, nyt on kyllä pakko kokeilla sillä resepti vaikutti tosi hyvältä. Ainut huono puoli smoothieissa on vaan se kun koko talo herää siihen, kun aamulla alan blenderöimään smoothieta :-D
  Multa löytyy kanssa mun blogista yksi smoothie resepti (elokuulta) jos haluat käydä kurkkaamassa. Ja mukavaa viikonloppua ja onnea koulutukseen! :)
  www.do-what-you-really-love.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Joo aamuisin se on kyllä smoothien haittapuoli :) Meillä tosin nukutaan niin sikeästi ettei Vitamixin äänikään herätä :-D

  VastaaPoista
 3. Mitä mieltä olet laihduttaessa smoothiessa mantelimaito/kookosmaito?muut ainekset marjat ja hera.

  VastaaPoista
 4. Laittaisin vettä näiden sijaan. Ensinnäkin kaikki ylimääräinen energia joka manteli- ja kookosmaidosta tulee on turhaa. Vedellä saa ihan yhtä hyvän smoothien :) Etenkin kookosmaidossa on tosi paljon energiaa! Mantelimaito vielä saattaisi mennä, jos käyttää sitä makeuttamatonta versiota. Itse teen smoothien aina veteen. Sekin taitaa olla ihan tottumuskysymys. Niin smoothie kuin salaatti saattavat pahimmillaan sisältää aivan valtavasti energiaa, riippuu raaka-aineista! Ihanaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista