Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

23.9.2014

Green energy - miksi vihersmoothie?

Hyvää tiistaiaamua! Miten moni vaihtaa tänään auton tai metron polkupyörään? Mä laitan kahvakuulan reppuun ja pyöräilen aamutuntia pitämään ja asiakkailleNyt siellä ei onneksi sadakaan! Tiistai mulla on 12 tunnin työpäiväenkä varmaan iltaa asti ole pyörällä liikenteessätuon sen kotiin Oulunkylän tunnin jälkeen iltapäivälläMutta siihen asti kertyykin hyvin pyöräilykilometrejaLakossa on se hyvä puoliettä tulee myös mietittyä omaa liikkumistaAivan hyvin voisin ottaa fillarin alle useammin kun vielä asutaan niin lähellä keskustaa! Ehkä tiistaisin en sitä normaalisti tekisikun on monta tuntia ja pitkä päivämutta muina päivinä kyllä!

Viikon smoothievinkki tulee tässä. Viherjuoma on hyvä välipala tai mainio aloitus päivälle. Lue vielä eteenpäin lisää juoman hyvistä ominaisuuksista!

Miksi vihersmoothie?


Itse huomaan kun kehoni suorastaan huutaa vihersmoothieta! Jos on viikonloppuna tullut vaikka herkuteltua niin huomaan sen kehossa heti! Useimpien ihmisten kehot ovat ylihappoisia nykyravinnon takia. Monet syövät enimmäkseen happamoittavaa ruokaa; mm. viljaa, sokereita, juustoa, lihaa ja kahvia sekä maitotuotteita ja kivennäisvesiä. Meidän tulisi nauttia emäspitoista ruokaa 7 kertaa enemmän kuin happamoittavaa, jotta pysyisimme terveenä. Myös ruoansulatuksemme ja vatsahappojemme tuotanto saattaa olla heikkoa ja ravintoaineilla on suuria vaikeuksia imeytyä. Sen lisäksi, että vihersmoothie on herkullinen ja siinä on huikea ravintoarvo, niin sen ravinteet oikeasti imeytyvät! Vihreät lehdet on hyvä pistää blenderiin, jotta niiden soluseinämät rikkoituisivat ja näin tarvittavat ravinteet pystytään vapauttamaan toisin kuin, esim. salaatinlehteä pureskeltaessa. Ei siis ole juurikaan hyötyä syödä salaattia, jos se ei imeydy. Vihersmoothien muodossa nautituilla vihreillä on huomattavasti suurempi todennäköisyys imeytyä.

Vihersmoothien hyödyt

       edistää ravinteiden imeytymistä (kalsium, rauta ja B-vitamiini)
       lisää energiaa
       parantaa astmaa ja allergioita
       parantaa ihon kuntoa ja ehkäisee ikääntymistä
       vähentää mielihaluja huonompiin ruokiin
       ehkäisee masennusta
       tasaa verensokeria
       parantaa ruoansulatusta
       ehkäisee loisia ja infektioita


Smoothiessa tänään

Pala kurkkua
Tammenlehtisalaattia
Lehtikaalia
Reippaasti Himalajan ruususuolaa
1/2 sitruunan mehu
1/4 avocado
Vettä


Kannattaa myös muistaa seettä vaikka miten syöt oikeinvoi negatiivinen mieli aina kumota ruuan terveysvaikutukset! Liian hysteeriseksi ei kannata ravinnon ja kaiken suhteen ruvetamutta on hyvä muistaa mikä vaikutus lopulta mielellä on terveyteemme! Lakostakin saa käännettyä asian positiiviseen suuntaan jos haluaatai sitten voi valittaa miten ärsyttävää on pyöräillä sateessa töihin tai miten ärsyttävää on istua autossa ja lähteä aikaisin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti