Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

22.9.2014

Kymmenen käskyä toimivaan salaattiin lounaalla töissäHey! Miten teidän viikonloppu sujui? Kuten blogihiljaisuudesta voi päätellä on ollut tosi rentouttava viikonloppu. Ollaan oltu ja relattu.Ajattelin maanantain teemassa kirjoittaa postauksen kuinka kannattaa työviikko aloittaakun menee valitsemaan lounassalaattia. Maanantai on yleensä se päivä töissä, kuin syödään joko salaatti lounaaksi tai skipataan lounas. Ruuan välttäminen ei ole hyvä vaihtoehto. Kokosin teille muutamia vinkkejäkuinka valita terveellinen salaatti. Siinä voi pahimmassa tapauksessa olla todella paljon energiaa. Liikaa (huonoja) rasvoja, sokeria ja suolaa.


Kuinka valita salaatti oikein salaattipöydästä?

1) Vältä kaikkea uppopaistettua, ei "deep fryed chicken" vaihtoehtoa. Mieluummin grillattu kana. Ei mieluiten myöskään marinoitua kanaa. Ei myöskään paahdettua sipulia päälle!

2) Vuohenjuuston ja mozzarellan sijaan valitse ennemmin raejuusto. Myöskään kauhallinen Parmesan lastuja ei ole kovin kevyt täyte.

3) Marinoimattomat ja majoneesittomat katkaravut ovat vähäenergistä ja paljon proteiinia sisältävää täytettä salaattiin.

4) Vaikka aurinkokuivattu tomaatti on kasvis, se ei ole kevyimmästä päästä. Skippaa tämä ja valitse sen sijaan tavallista tomaattia.

5) Pyydä kastike erikseen. Mieluiten oliiviöljy sellainen ja annostele itse salaattiin sitä noin ruokalusikallinen. Jos laitat kastikettaet tarvitse enää lusikallista pähkinöitä ja siemeniä! Hyviä rasvoja on hyvä olla salaatissamutta myös niistä saa energiaa liikaa jos innostuu ottamaan kaikkea!

6) Lohi on rasvainen kala eikä päivittäin hyvä täyte painoaan tarkkailevalle. Syö lohta kerran viikossa. Sitä ei kokonaan tarvitse välttää.

7) Cesarsalaatti kannattaa unohtaa heti.. Se ei ole kevyttä.

8) Jätä myös krutongit ottamatta.

9) Älä ota leipää.

10) Unohda myös pasta/makaroni salaatit ja kaikki muut majoneesissa uivat turhakkeet.

Mikä on hyvä ja terveellinen/kevyt salaatti?

Kokoa salaattiin itse salaatin lisäksi tuoreita kasviksiaHyvä proteiinin lähde on marinoimaton broilerikatkaravut sekä kananmuna ja lohiNoin nyrkin kokoinen määrä protskua riittää! Hyviä rasvoja saat oliiviöljystäpähkinöistä ja avocadostaMuista kuitenkin määrä tässäkinei liikaa kaikkea (kananmunan keltuaisessa ja lohessakin on jo rasvaa riittämiineli et tarvitse niiden lisäksi enempää tätä osastoa)! Bon appetit ja ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ja pysykää suunnitelmassa!

2 kommenttia:

  1. Parmesan kuitenkin on hyvä K2-vitamiinin lähde, eli itse valitsisin sen kyllä salaattiin, kun en kuitenkaan nattoa syö (eikä varmaan moni muukaan suomalainen?).

    VastaaPoista
  2. Totta, mutta kauhallinen Parmesan lastuja sisältää melko paljon energiaa.

    K2-vitamiinia saa muualtakin, käytännössä eläinrasvasta. Sen parhaat lähteet ovat juusto, kananmuna, maksa ja voi – siis edellyttäen, että näitä tuottanut eläin on saanut nauttia sitä luonnollista ruokaansa, vihreää. Naudat, lampaat ja kanat muuttavat vihreän luonnonsalaattinsa K2:ksi, toisin kuten me ihmiset.

    VastaaPoista