Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

23.7.2013

Etna bellissima


Baarissa Etnalla
suomineidon varustus


Kraateri 2000 metrissä

Oli mulla toppatakki kuitenkin
Varasin Etnalle reissunKatsomaan auringonlaskuaBussi lähti asemalta neljän jälkeen iltapäivälläMatka tulivuorelle kesti pari tuntia ja opas innokkaasti puhui koko matkan ranskaksi ja englanniksiSuurin osa oli ranskalaisiaja sitten muutama britti ja hollantilainen. Ja sitten yksi suomineito! Mulla oli varvastossut jalassaTiedostin lähtiessä että lenkkarit olisi jees ja tiedostin myös senettä vuorella voi olla kylmäNiin kuin aina onkin kun mennään kilometrien korkeuteenVaihtoehtona olisi ollut lyhyt mekko (jalat jäätyy sääristä) ja lenkkarittai pitkä mekko ja sandaalit (varpaat jäätyy)Valitsin jälkimmäisen

Sitten bussilla opas kysyi minulta ”Eikö sinulla ole muita kenkiä mukana?”Sanoin ettei oleHän pudisteli päätään ja sanoiettä yritetään keksiä jotainBussikuski piti myös minua hullunaOpas sanoi että kävelemme laavassaNoilla kengillä siitä ei tule mitään. Ensimäinen ajatus oliettä onko se niin kuumaa että varpaa palaa hehe! Sitä paitsi on vielä niin kylmäetten selviä? Sanoin että Come onolen SuomestaKestän kyllä kylmää! He olivat eri mieltäSiinä vaiheessa alkoi huolestuttaaOkeiVuorella on kylmäSiellä on laavaaJoudumme kävelemään paljon. Mutta en varmasti istu bussissavaan menen silti!

Koko lähes kahden tunnin bussimatkan ajan opas selosti kahdella kielellä ympäristöstä ja vuorestaSuurin osa matkustajista oli ranskalaisiaSitten oli muutama britti ja hollantilainenJa sitten taas Suomi-tyttöPerillä Etnalla otin baarista yhden espresson ja italiaksi taas puhuen keräsin pisteet kotiinSamalla ystävällinen opas halusi auttaa ja kysyi minulle kenkiä baarin tytöiltäYilmääräisiä ei ollut. Signora bella jäi ilman kenkiäBussikuski olisi antanut minulle omat kenkänsäSanoin että ei tarvitsePärjään kylläOlen SuomestaTauon jälkeen menimme katsomaan kraateriajoka oli sylkenyt laavaa niin että vuori oli siirtynyt kilometriä alemmas ja vaihtanut jopa paikkaaYstävällinen vanhaherra engelsmanni auttoi minua kädestä pitäen alas laskeuduttaessa. Ei paha! Onnistui sandaaleissa!
 
Observatorio
Saimme perusteellisen selostuksen siitä miten tulivuori purkautuu ja mitä tapahtuuSeuraavaksi bussiin ja ajoime observatoriolleTäällä ujon oloinen herra otti meidät vastaan ja kävelimme torniinMutta kun hän pääsi irtioli hahmo kuin Mr Bean ja mikä tahansa asiaansa vihkiytynyt ihminen. Varsinainen esiintyjä! Saimme niin mielettömän selostuksen observatorion toiminnastaettä suurin osa jo haukotteli lopussa. Mua hymyilytti! Ihana kun ihminen on innostunut alastaan! Tykkäsin niin paljon! Lisäkysymyksistä oppaamme vain yltyi ja saatiin kuulla aina vain lisää ja lisää aiheestaAivan mieletön persoona!

Tämän jälkeen alkoi kävely katsomaan auringonlaskuaEnsimmäisenä tuli opas ja minä porhalsin hänen perässään sandaaleissa ja mekossaUpeat maisemat!  Ja lopulta upea auringonlaskuSen jälkeen tuli kiire koska vuorella kun tulee pimeä niin sieltä ei löydä pois. Opas hoputti kaikkia olemaan ripeitä! Laava jolla kävelimme on mustaa ja kun yö on musta niin suuntavaisto meneeSieltä ei ole selvitty pois jos sinne on pimeällä jääty!
Poistullessa oli pimeää jo

Lopulta kaikki olivat bussissa turvallisesti ja matka jatkui kohti ravintolaa vuorellamissä meille oli varattu vielä illallinenIstuin pöydässä ranskalaisten ja parin scotin kanssaOli mukava jutellaJa puheenaiheena oli myös tietysti tyttöjoka sandaaleissaan käveli vuorelle ensimmäisenä. Kaikkien epäilyksistä huolimatta! Eikä siellä edes ollut kylmä! Suomen kesä. Mä jo hetken pelkäsinettä kahlataan hangessa!?

Hotellille saavuttiin puolen yön maissa ja menimme ystävällisen vanhanherran kanssa Lontoosta yömyssylle hotellin baariin kuuntelemaan pianomusiikkia. Hänjoka auttoi minua laskutumaan. Istuimme myös bussissa vierekkäin ja olimme samasta hotellistakin vielä! Siinä sitten parennettiin maailmaa aina puoli kolmeen asti yölläMiten mahtavaa keskustella viisaan ihmisen kanssaTällä reissulla olen paljon tutustunut ihmisiinja päässyt sellaisille tasoille keskustelussa että en voi olla kuin kiitollinen. Minulla on ollut ilo keskustella moneen älykkään ihmisen kanssa! Olen oppinut niin maasta kuin kaikesta muustakin. Parhaita matkamuistoja ovat ihmiset ja maisemat!

Tänään olen hengannut altaalla ja kävin syömässä lempiravintolassa vanhaherra engelsmannin kanssa. Kiva saada ruokailuseuraa! 


Ja uuh ihana kaunis SisiliaToivottavasti palaan tänne pian! 

Grazie Mille <3

3 kommenttia:

 1. Kiva lukea reissuselostusta, varmasti todella upea matka!

  Voin kuvitella paikallisten ilmeet, kun olet porhaltanut menemään varvastossuissa :D Mutta suomalaiset pärjää aina ;)

  Olet ilmeisesti useastikin reissannut yksin? Kuinka olet ottanut sen ensi askeleen eli uskaltanut lähteä reissulle ekaa kertaa yksin? Teetkö jotain turvasuunnitelmia reissun varalle?

  VastaaPoista
 2. Ne olikin ihan ihmeissään :-) 2010 olin ekan kerran yksin reissussa, Egyptissä. Halusin mennä koska pelkäsin matkustaa yksin. Mitä enemmän menee mukavuusalueen ulkopuolelle, sitä parempaa elämä on :)

  Ei mulla ole koskaan mitään varasuunnitelmaa. Jos käy huonosti niin se on tarkoitettu. Ylipäätään matkustaminen on yksin turvallista kun ei juo liikaa ja on ystävällinen ihmisille :)

  VastaaPoista
 3. Hanna, taas luot mulle lisää Sisilia ikävää :) Etna on niin hieno. Koit kyllä todella upean etnan ilta/yöaikaan, silloin se onkin kauneimmillaan.
  Signora bella sandaaleissaan, voin vaan kuvitella sisiliaanojen ilmeet ja kommentit. Mutta me suomalaiset pärjätään, ei palella varpaita (eikä huimaa päätä).

  Olet niin oikeassa tuossa, että yksin matkustaminen on turvallista kun ei juo liikaa ja on ystävällinen ihmisille. Ja yksin matkustaessa todellakin tutustuu yllättäviin ihmisiin ja kokee huikeita keskusteluja,

  Ihana matka sulla on ollut. Ja ihana on ollut lulea siitä (Vähän myöhässä kylläkin, Pori Jazzien takia en ehtinyt ihan päivittäin mukaan.)

  VastaaPoista