Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

27.2.2011

Koulutusputkeni Trainer4You'lla - kuinka valmistua Personal Trainer'n ammattiin

Noran toiveesta kerron nyt omasta koulutusputkestani Trainer4You'lla. Päätin siis kouluttautua uudelle uralle. Aikaisemmin olen opiskellut markkinointia ja viestintää. Työhistoriani on ennen tätä ollut pari vuotta eräässä IT-alan yrityksessä markkinointihommissa ja sitten sen jälkeen rahoitusalalla lähes 10 vuotta. 


Vierumäellä suoritettavaa tutkintoa harkitsin ensin, mutta koska olin samaan aikaan päivätöissä ja minulla on pieni lapsi, näin tämän vaihtoehdon hieman mahdottomaksi itselleni. Siellä olisi ollut lähiopetusta to-la kerran kuussa ja vapaata en olisi töistä voinut ottaa niin paljon. Vuosilomani olisikin palanut mukavasti siihen... Olin jo luopunut toivosta, kunnes sitten löysin Trainer4You'n tarjoamat koulutukset. 


Minulla ei ole aikaisempaa liikunnallista koulutustaustaa, joten Personal Trainer -koulutukseen päästäkseni oli ensin käytävä Hyvinvointivalmentaja ja Kuntosalivalmentaja -koulutukset. 


Hyvinvointivalmentaja -koulutuksessa perehdyimme seuraaviin asioihin, jotka myös tentimme: ihmiskehon rakenne ja toiminta, perusteet fyysiselle harjoittelulle, palautuminen, sykeohjattu harjoittelu, kestävyysharjoittelu, voima ja lihaskuntoharjoittelu, liikkuvuus, motivaatio ja myös pintaraapaisua ravitsemuksesta kuului tähän. Teorian lisäksi oli käytännössä tehtäviä harjoituksia. 
Seuraava etappi oli Kuntosalivalmentaja -koulutus. Tässä koulutuksessa syvennyttiin kuntosaliharjoittelupuoleen, nimensä mukaisesti. Lihaskuntoharjoittelun tavoitteet, lihaskestävyyden kehittäminen, kiinteyttävä kuntosaliharjoittelu, lihasmassan kehittäminen, voiman hankinta, yleinen lihaskuntoharjoittelu, tehokeinot... Käytännön harjoittelua oli salin puolella paljon. Kävimme myös läpi kuntosaliharjoittelun eri menetelmiä, voiman eri muotoja, rakensimme ohjelmia, harjoittelimme salilla ohjaamista, pureuduimme anatomiaan, liikkuvuusharjoitteluun, erityisryhmien ohjaamiseen, kunto- ja terveysliikkujan ravitsemukseen.. 


Myös tämän osan tentimme sekä teoriassa että käytännössä. Käytännön näyttökokeessa  meidät tentattiin salilla ohjaamaan asiakkaalle jokin harjoitus ja perusteluja kyseltiin samalla koko ajan... Ja teoriakokeessa piti tietää myös kaikesta. 


Sitten näiden jälkeen aloitin Personal Trainer koulutuksen, jossa pureuduttiin kaikkeen sitten tosi paljon syvemmälle. Tässä koulutuksessa on 6 lähijaksoa (120h opiskelua + harjoitusasiakkuus 120h). Lainaan koulutuksen sisältöä koskevan tekstin Trainer4You'n sivuilta:


Toiminnallinen anatomia, personal training ammattina

Sykeohjattu harjoittelu, kuntotestaus

Harjoitusohjelman laatiminen, harjoittelun ohjelmointi

Liikkujan ravitsemusvalmennus, lajitekniikkakoulu

Psyykkinen valmennus ja motivoiva asiakas-ohjaajasuhde

Lisenssikoe, kuntouttava harjoitteluEri viikonloppuina meillä on ollut iloa nauttia Suomen huippuammattilaisten opetuksesta ja olen ollut tosi tyytyväinen koulutukseen. Sanotaan, että koulutuksessa vaaditaan paljon paljon enemmän kuin mitä osasin ikinä aavistaa. Kyllä lukea ja päntätä saa ihan varmasti! Kuka tahansa ei nimittäin läpäise tarkkaa seulaa päätösjaksolla lisenssikokeessa. 


Näiden lisäksi olen käynyt myös Trainer4You'n Kahvakuulaohjaaja -kurssin (ihan huippu!) sekä Ravinto-ohjaaja koulutuksen. Ravintopuolta on tarkoitus lähteä syventämään vielä enemmän, myös psyykkinen valmennus kiinnostaa kovasti!


Kyllä voin Nora, mielelläni suositella Trainer4You'ta kun mietit missä kouluttautua Personal Trainer'n ammattiin. Ja kaikille muille toki myös. Se on Suomessa yksi niistä luotettavista kouluttajista, joista valmistuu teräksen kovia ammattilaisia alalle! Trainer4You -lisenssi kertoo ammattimaisuudesta ja vaatimustaso on korkea! 
Sen lisäksi, että koulutusputki on ollut aivan huippu, olen saanut ilon ja kunnian tutustua niin mahtaviin tyyppeihin koulutuksessa. Meidän ryhmä on aivan superloistava. Niin ihania ja taitavia ihmisiä! Täältä olen oikesti saanut ihania ystäviä! Maaliskuussa on oma lisenssikokeeni ja Personal Trainer koulutus loppuu siihen. Olen aivan haikeana jo nyt valmiiksi, sillä mahtavat koulutusviikonloppumme ovat olleet ihan parhaita. Itkulta ei varmasti tulla säästymään viimeisenä lähijaksona. Jo viime lähijaksolta ajelin kotiin kyynel silmäkulmassa, tuli jo valmiiksi ikävä kaikkia loistotyyppejä! Mutta onneksi koulutuksia tulee lisää ja ihmiset eivät katoa mihinkään. Pidämme jatkuvasti yhteyttä myös lähijaksojen ulkopuolella, joten tapaan heitä ihan varmasti tulevaisuudessakin! 

3 kommenttia:

  1. On ollut ilo tutustua myös sinuun! :) En muuten olisi ikinä uskonut että tällä kurssilla rakentuu elämänmittaisia ystävyyksiä, mutta nyt tuntuu siltä <3

    VastaaPoista
  2. Koulutus on varmasti hyvä. On kuitenkin varmasti hyvä olla alla pitkä ja monipuolinen urheilu/kuntoilutausta(en tarkoita että välttämättä kirjoittaja el olisi). Ite en ainakaan ottas PT:ksi ketään, joka on Trainer4You kurssit käyny...mutta ei omaa vahvaa kuntoilu/urheilu taustaa.

    VastaaPoista
  3. Heippa! Kyllä kannattaa katsoa eri vaihtoehdot tarkkaan ja nykyään on myös monia muita päteviä tahoja! Varmasti pitää paikkansa mitä sanot! Nykyään saattaisin olla asioista ihan eri mieltä kuin tätä kirjoittaessani, mutta koska blogi on elänyt minun mukanani, niin en ole lähtenyt tätäkään tekstiä editoimaan vaikka nykyään olen jotain muuta mieltä asioista! Yleensä hyväksi valmentajaksi oppii käytännön kautta!

    VastaaPoista