Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

26.2.2011

Mahtavat killeritreenit Elitessä - Jotain ihan muuta

Perjantaille minulle oli sovittu treenit Eliteen. En tiedä mitä olin ajatellut treenien olevan, mutta jotain muuta ne joka tapauksessa olivat kun mitä olin ajatellut. Jani otti täydellisesti minulta luulot pois ja piti loistavan treenin! Perfect!
Lämmittelin ensin 10min ja sitten alkoi tykitys. Tein 3 kierrosta, jossa jokaisessa oli muutama liike. Joka kierrokselle lisättiin aina yksi liike joka kerta lisää. Liikkeiden välissä ei ollut palautuksia, kierrosten välillä oli pakko pitää pienet palautukset :)


KIERROS 1


Liike 1: Jani pitää tyynyjä ja minä vedän takasuora, etusuora, potkut molemmilla jaloilla. Näitä 20 kertaa. Hyvin menee ja täysillä lähtee lyönnit ja potkut. Voimaa ja asennetta riittää ja lyönnit ja potkut lähtee. Olen varsinainen killeri! 


Liike 2: TRX naruilla kyykyt. Käsillä kiinni narujen kahvoista, laskeutuminen niin syvälle kyykkyyn kun pääsee, sieltä ylös ja potku toisella jalalla ylös niin korkealle kuin pääsee. Näitä 20 kertaa. Helppoa on...


Liike 3: 500m soutu laitteessa niin lujaa kuin pääsee. Tässäkin riittää vielä asennetta ja vedän täysillä. Aika taitaa olla jotain 2min ja 30 sek (ennätykseni on 2:19, mikä on hyvä huomioon ottaen sen että inhoan soutamista enkä koskaan sitä ole tehnyt... mukavuusalueen ulkopuolella mennään)


Liike 4: 20 punnerrusta suorin jaloin polvet irti maasta. 


KIERROS 2


1. Samat lyönnit ja potkut kun ekalla kierroksella. Lisätään yksi sivukoukku takakädelle. 20 kertaa tämä setti. Nyt meinaan alkaa hyytyä, sisäinen killerini on kadonnut johonkin... Onneksi salilla treenaava kanssatreenari ja Jani molemmat kannustavat. Yritän vetää niin täysillä kuin pystyn. Meinaa hyytyä, pojat tsemppaa ihan mahtavasti ja selviän loppuun asti. Pyörrytää...siirryn suoraan TRX naruille ja keskityn seuraavaan ja yritän koota itseni.
2. TRX:llä samat kyykyt ja potkut kuin ekallakin kierroksella. Hyvin menee...mielikuvaharjoittelusta on apua, kuvittelin että teen näitä ainakin 30.


3. Seinäistunta 1 min (istutaan seinää vasten jalat 90 asteen kulmassa). Tämä liike on nyt lisätty toiselle kierrokselle. Minuutti tuntuu aika pitkältä ajalta kun alla on kaikkea muuta :)


4. Soutua täysillä 500m. Saan paremman ajan kun ekalla kierroksella kun pojat tsemppaa! Onneksi söin kevyesti ennen treeniä...


5. 20 punnerrusta. Punnerrukset menee hyvin, niitä on tullut tehtyä. Joku helppokin osuus onneksi :)


KIERROS 3


1. Takasuora, etusuora, koukku, koukku, polvipotkut molemmilla jaloilla. Nyt on siis lisätty toinen koukku ja potkut muutettu polvipotkuiksi. 20 kertaa nämä. Argh... ei meinaa jaksaa, pojat tsemppaa ja selviydyn kunnialla :) ? 20 kertaa joka setti. Hoipertelen TRX naruille. Vika kierros, huippaa... jaksaa jaksaa.


2. TRX kyykyt potkuilla, sama. 20 kertaa. Nämä on vikat potkut, jaksan ok. Mahtavaa tsemppausta ja tukea satelee. 


3. Seinäistunta 1 min. Nyt saa huilia istuen ;) Tekisi mieli maata minuutti, mutta istun kuuliaisesti seinää vasten ja tuijotan omasta sykemittarista sekunteja...


4. 500m soutua täysillä. Tsemppaajat ovat taas tarpeen. Meinaa hyytyä. Jostain kuuluu: "Mun mutsikin vetää nopeemmin".. Ja taas saan vauhtia :) Mietin pitääkö roskis tuoda kohta soutulaitteen viereen...


5. 20 punnerrusta. Nämä menee helposti. Viimeiset teen kyllä jo irvistäen. 


6. Nyt hyytyy hymy viimeistään. Vikalle kierrokselle on lisätty taas yksi liike: Penkin yli hypyt minuutissa niin monta kun pääsee. Käsillä kiinni penkin toisesta laidasta ja hypyt sivuttain sen molemmille puolin ilman välihyppyjä. Penkki voisi olla matalampi...? Lyhyet jalkani kuitenkin hyppivät penkin yli. Tätä en ikinä olisi koittanut yksin enkä uskonut pystyväni tähän. Pystyinpäs. Jee.


Sitten loppujäähdyttelyt ja sykemittarin tsekkaus lopussa samalla kun venyttelen:


Kesto 1:04 
470 kcal 
keskisyke 147
huippusyke 184


Ihan loistavat treenit tänään. Kiitos Janille! Tällaista mahtavaa treenausta ja huippukoutsausta saa siis Elitessä. Aina ei ole pakko salilla vääntää punttia. Käykää kokeilemassa! Huippua!

4 kommenttia:

 1. Tämä ei liity postaukseen.. Mutta mitä mieltä olet Pro-Plex proteiinipatukan ravintoarvoista?

  Pro-Plex, Toffee
  35g

  Energiaa 121 kcal
  Proteiinia 11 g
  Hiilihydraattia 9,5 g joista sokereita 4,2g
  Rasvaa 3,9 g joista tyydyttyneitä 2,4 g
  Ravintokuitu 5,3g

  http://www.musclemarket.fi/catalog/product_info.php?manufacturers_id=13&products_id=75

  Kuinka monta patukkaa saa syödä viikossa, jos kuitenkit kalorit pysyy 1500 paikkeilla?

  VastaaPoista
 2. Tottakai oikea ruoka on aina parempi vaihtoehto, mutta kyllä päivässä yhden voi mielestäni syödä. Itse syön välipalaksi (tai treenin jälkeen jos palautusjuomaa ei ole mukana) jonkun patukan joka päivä :) Kunhan katsoo että sen sisältämä energiamäärä ei ole plussaa kaikkeen muuhun, vaan osa päivän energiatarpeesta.

  VastaaPoista
 3. Tuontyyppiset treenit ovat tosi hauskoja ja mielenkiintoisia. Olen käynyt salilla pienen ikuisuuden, ja 3x8-12 toistoa -tyyppiset treeniohjelmat eivät jaksa pitkään innostaa. Crossfitillä ja kiertoharjoittelulla olen löytänyt uuden palon treeneihin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä, nämä ovat hyvää vaihtelua! Saliohjelmaakin kannattaa muuttaa tasaisin väliajoin. Myös takaisin voimasta ja maksimivoimasta voi mennä peruskestävyyteen, jolloin harjoittelukin on taas nousujohteista ja mielekkyys säilyy. Ja sitten tehdä kiertoharjoittelua välillä myös.

  VastaaPoista