Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

11.2.2011

Teräksinen juomapullo vs muovinen

Miksi valita teräksinen juomapullo muovisen sijaan?


Ravinto-ohjaaja koulutuksessa taannoin eksyimme sivuraiteille keskustelussa ja jotenkin aloimme puhua juomapullojen laadusta. Tuleva Personal Trainer kollegani, Piia, on Lifessä töissä. Hän on hörppinyt vettä lähijaksoilla aina tyylikkäästä teräksisestä pullosta. Olin jo aiemmin kiinnittänyt huomion hänen hienoon juomapulloonsa. 


Teräksinen juomapullo ei sisällä elimistölle haitallisia BPA-yhdisteitä (Bisfenoli-A). Lähes kaikissa muoveissa olevat BPA-yhdisteet aiheuttavat syöpää. Bisfenoli-A on todettu Wikipedian mukaan karsinogeeniksi eli syöpää aiheuttavaksi aineeksi, mutta silti sitä käytetään monissa kuluttajatuotteissa ja sille altistuminen on laajaa. Bisfenoli A:n on todettu vaikuttavan hormonitoimintaan, immuunijärjestelmään ja aiheuttavan erektiohäiriöitä. Eli mitä todennäköisimmin suurin osa marketeissä myytävistä muovisista juomapuolloista sisältää myrkyllisiä BPA-yhdisteitä. 


Ja kertakäyttöisissä muovipulloissahan lukee palautuspullo. Ne on tarkoitettu palautettaviksi kauppaan, ei uudelleen käytettäviksi. Niitä ei ole suunniteltu siihen tarkoitukseen, että hanasta laitetaan sinne lisää vettä ja sitten vesi lilluu muovipullossa käsilaukussa päivän. 


Mitä etuja teräksisellä pullolla on?


- Luontoystävällinen, uudelleenkäytettävä, kierrätettävä
- Teräksestä ei liukene haitallisia aineita tai myrkkyjä ja se on helppo pitää puhtaana
- Teräs on kestävä materiaali, ei hajoa ja kestää kolhuja
- Voit laittaa pulloon lähes mitä vaan ilman pelkoa, että pullosta liukenee jotain. Esim mehua, limpparia, soppaa, alkoholia ja tietenkin vettä


Tyylikäs, kestävä ja terveellinen valinta. 


Esimerkiksi SIGG-pullot ovat turvallisia. Monissa testeissä on huomattu, että useat kiinalaisvalmisteiset alumiiniset "jäljitelmäpullot" saattavat monien polykarbonaattista (muovin kierrätysnumero 7) valmistettujen pullojen tapaan vuotaa BPA:ta juoman sekaan. Sigg-pulloissa on naarmuuntumattomaksi kuumentamalla käsitelty erikoispinta, joka tekee sen turvalliseksi vaihtoehdoksi jopa happopitoisille hedelmä- ja marjajuomille jne. Huokaisen helpotuksesta, myös lapseni treenipullo on SIGG-merkkinen. Hänen lempparipullonsa, jonka mieheni toi Sveitsistä tuliaisiksi hänelle!
Omaan pullooni saa kätevästi myös smoothien mukaan, sillä suuaukko siinä on sen verran suuri. Myös termosmukeja on myynnissä, jonne voi tehdä eväs smoothien mukaan. 


Life lähti myös ystävällisesti sponsoroimaan Sports Ladya hienolla palkinnolla, ja voinkin arpoa teidän lukijoiden kesken nyt yhden SIGG juomapullon! Arvonnasta pian lisää! Kiitos Life'lle ja Piialle! 3 kommenttia:

 1. Itsellä käytössä Klean Kanteen metallipullo. Se on ihana. Korkkiksi valitsin sellaisen sporttikorkin. Ostin samalla myös pienemmät koot sukulaislapsille lahjaksi semmoisella "lapsikorkilla" ja normaalilla. Näitä pulloja saa ihan ihanissa väreissä.
  Vesi maistuu tällaisessa pullossa ihanan raikkaalta ja viileältä.

  VastaaPoista
 2. Sigg:n huono puoli on se, että isompi pullo ei mahdu spinning-pyörän juomapullotelineeseen.

  Itse käytän Camelbakin pulloa, jonka etu on se, että sitä ei tarvitse kallistaa juodakseen (siinä on pilli pohjaan asti). Ja sen huono puoli on sitten se, että jokin ainakin minun kappaleessani falskaa ja jos unohdan vettä pulloon, kastelen kamat jumppakassissa.

  VastaaPoista
 3. MS: kuulostaa loistavalle, pitää käydä googlailemassa :)

  Minna: loistava huomio. Itse kun en spinningissä käy (pullo aina kuntosalin tai tanssisalin lattialla...), en ole edes ajatellut asiaa. Tässä siis loisto vinkki niille jotka käyvät spinningissä.

  VastaaPoista