Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

9.2.2011

Ranskattaret eivät liho

Lomalukemisena minulla oli "Ranskattaret eivät liho" -kirja. Sen tilasin ennen lomaa myös pokkarit.fi osoitteesta, ja kirja olikin jo postiluukussa seuraavana päivänä. 
Viihdyttävä kirja joka samalla pureutuu painonhallinnan saloihin. Ranskalainen yritysjohtaja Mireille Guiliano paljastaa elämäntapakirjassaan ranskatarten hoikkuuden salaisuuden. Vaihto-oppilasvuotensa jälkeen jenkeissä kirjoittaja oli lihonut 10kg ja kirja kertoi kuinka ylipainosta pääsee kätevästi eroon ranskalaiseen tyyliin. Kaikki alkaa purjokeitosta (1kg purjoa ja vettä tehdään keitoksi), jota syödään pari päivää. Sitten ruokavaliosta vähitellen aletaan jättämään pois "häiriötekijät". Nämä saadaan selville pitämällä ruokapäiväkirjaa. Kirjan opeilla voit elää hienostuneesti kuin ranskatar. Ja kaikki perustuu nimenomaan kohtuullisuuteen kaikessa. Kirjassa oli paljon myös kivoja reseptejä, joita aion kokeilla varmasti kotona. 


Idea on sama, mitä noudatan itsekin. Asiakas pitää ruokapäiväkirjaa, jonka analysoituani pystyn antamaan ohjeet mitkä ovat ne "häiriötekijät" jotka hidastavat painonpudotusta. Kirja on siis samoilla linjoilla kanssani, vähitellen ruokavalio puhdistetaan terveelliseksi, pienillä muutoksilla. Ja sen jälkeen kohtuus kaikessa. Shampanjaa voi nauttia joskus, suklaata myös. 


Nyt on ihana taas palata arkeen. Myönnän, että lomalla tuli todella herkuteltua... Liikaakin ehkä... Unohdin kokonaan kirjan opit, en pysynyt kohtuudessa nyt. Mutta loma on loma. Rinnebaareissa ihmiset söivät hampurilaisia, ranskalaisia, täytettyjä leipiä, kaakaota, rommikaakaota, sipsejä, karkkia, olutta, siideriä, viiniä... Missään en nähnyt myynnissä protskupatukoita ja salaattejakaan ei kaikista rinneravintoloista ikävä kyllä saanut. Lihavat ihmiset ahtoivat itseensä noita epäterveellisiä "häiriötekijöitä". Ehkä he seuraavana vuonna ostavat kokoa isomman toppa-asun? Suurin osa Levinkin rinteissä olevista ihmisistä oli valitettavasti liikapainoisia... Talvivaatteet peittävät läskin mukavasti. Mutta mitä he kesällä pukevat ylleen? Onneksi omat farkut mahtuivat vielä jalkaan ;) Taidan nyt kyllä olla sen purjokeiton tarpeessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti