Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

24.12.2010

Hyvää ja ähkytöntä joulua

Hesarissa oli maanantaina loistava juttu jouluruuista. Siinä oli lueteltu mitä jouluruokia voit syödä 200kcal:n edestä. Esim puoli kiloa rosollia on 200 kcal ja saman energiamäärän saat neljästä konvehdista tai yhdestä joulutortusta tai 3 vihreästä kuulasta. Oikeaa ruokaa voit taas 200 kalorin edestä syödä esim: 108g graavia lohta, 167g porkkana- lanttu- tai perunalaatikkoa tai 4 isoa omenaa. Joulu on valintoja täynnä. Silloin kun syöt arkena järkevästi, voit jouluna herkutella ansaitusti, hyvällä omalla tunnolla. Mässytys tosin ei saa jäädä päälle, niin kuin helposti käy.


Oma peruskulutukseni on vain 1200 kcal. Jos vain löhöäisin koko aaton, saisin syödä seuraavaa jotta ylimääräistä läskiä ei tule:

Aamupala: kaurapuuroa, raejuustoa, marjoja, soijalesitiinä ja marjakeittoa sekä kahvia maidolla - 350 kcal

Lounas: riisipuuroa 222g, luumurusinakeittoa 2,8 dl - 400 kcal

Välipala: omena - 50 kcal

Illalliseen jää enää 400 kcal, joka voisi olla esim. 108g graavilohta ja 167g perunalaatikkoa. Ei siis mitään...

Ja that's it... Miettikääpä paljonko sitä oikeasti tulee itseensä ahdettua. Jos teen tunnin kävelylenkin, voin syödä vielä 300 kcal lisää. Jolloin päivällisellä voisi lisäksi olla 75g kalkkunaa, 50g karpalohyytelöä ja 80g lanttulaatikkoa... Ja tässä ei siis ole viinejä tai glögejä.

Tämä oli kuvitteellinen esimerkki. En aio syödä jouluaattona näin, mutta yritän kuitenkin valita pöydästä ne terveelliset vaihtoehdot. Ja vaikka on joulu, se ei tarkoita sitä että pitäisi vain olla ja löhötä. Ei, siihen en edes pystyisi. Joulupyhien liikunta on ulkoilua, rattikelkkailua lapsen kanssa ja kylpylässä pulikointia. Ja ehkä vielä testaan tässäkin kaupungissa jonkin kuntosalin jos oikein innostun. Nyt jouluna keskityn nauttimaan rakkaiden ihmisten seurasta ja kerään taas voimia tulevia treenejä varten.

Oikein ihanaa joulua kaikille!

Yours,
Sports Lady

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti