Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

15.12.2010

Kuinka päästä kuntoon?

1: Hanki oma PT. Ammattilaisen neuvoilla pääset varmasti haluttuun lopputulokseen.

2: Syö oikein. Oikea ravinto kulkee käsikädessä harjoittelun kanssa. Oikeanlainen ruokavalio takaa sen, että saa harjoittelusta kaiken mahdollisen hyödyn irti. Oikeanlainen ruoka on tärkeää palautumisen ja harjoittelun jaksamisen kannalta.
3: Lepää ja palaudu. Palautuminen on tärkeää kehittymisen kannalta. Levon jälkeen jaksaa treenata paremmin ja lihas kasvaa levossa. Myös henkisen puolen kannalta lepo on tärkeää ja näin voidaan välttää myös mahdollinen loppuunpalaminen.
4: Treenikavereiden ja läheisten tuki. Muistettava on myös, että jos treenikamulla on raskaampi päivä, pitää noudattaa omaa ohjelmaa eikä revitellä kaverin kanssa.
5: Kuuntele itseäsi. Vaikka treeniohjelma sanoisi muuta, niin kuuntele omaa kehoasi. Jos tunnet olosi väsyneeksi, stressaantuneeksi tai sairaaksi, jätä treeni väliin tai tee kevyemmin. Jos jokin paikka ei ole kunnossa, älä rasita sitä vaan kuuntele itseäsi. Urheiluvammat kehittyvät hitaasti ja tällaisista vaivoista kestää pitkään päästä eroon. Niistä tulee helposti kroonisia vammoja.
6: Vaihtelu ja monipuolisuus harjoittelussa. Älä jämähdä vain yhteen lajiin. Vaikka treenaisit juoksua, on hyvä kuntoa ylläpitää myös muiden lajien avulla. Tämä myös minimoi rasitusvammariskiä.  
7: Voimaharjoittelu. Juoksuakin treenatessa lihaskuntoharjoittelusta on apua ja se auttaa välttämään mahdollisia rasitusvammoja.
8: Intervalliharjoittelu. Intervalliharjoittelu on ollut jo vuosia monien harjoitusohjelmien perusta. Se parantaa hapenottokykyä, ja toimii sekä aerobisella että anaerobisella tasolla. Intervalliharjoittelu myös vähentää loukkaantumisriskiä ja harjoittelun intensiteettiä on helppo vähitellen kasvattaa.
Itselläni viime viikko oli kevyt harjoitusviikko. Tämä on keskiraskas. Maanantaina jaksoin hyvin tanssia 2,5 tuntia vaikka takana oli rankka kisareissu Puolaan ja paljon matkustamista ja odottelua, valvomisesta puhumattakaan. Myös eilinen salitreeni rinta/olkapää/ojentaja -treenini kulki loistavasti. Nyt aamulla minulla on tapaaminen ja saliohjaus asiakkaan kanssa. Sen perään teen salilla oman treenini: selän ja hauikset sekä intervalliharjoituksen.

Seuraava viikko on ohjelmassani raskas treeniviikko. Tanssit jäävät nyt tämän viikon jälkeen tauolle ja hyvää vaihtelua onkin mennä jumppaan. Tarkoituksena on vetää pari kunnon VK (vauhtikestävyys) treeniä ihan MK:n (maksimikestävyys) rajoille. Combatissa ja zumbassa se onnistuu hyvin. Olen tosi huono tekemään rankkoja treenejä jos joku ei piiskaa. Urheilun pitäisi myös olla kivaa, joten combat ja zumba menettelevät. Muuten en jumpissa tykkää käydä....Tai oikeastaaan kyse on siitä että en ehdi kaiken tanssin ja salin ja muun vuoksi.

Viimeksi combatissa sykkeet huitelivat maksimissa ja sykemittarinikin jo ilmoitti että "palautunut 36 tunnin kuluttua". Suunnon sykemittarini on ihanan kannustava. Edellisen raskaan viikon jälkeen se ilmoitti minulle: "kuntotaso erinomainen saavutettu". Salilla väännetään myös enemmän irvistellen ensi viikolla. Jouluaattona toki lepään ja palaudun ja joulupäivä saattaa mennä kävelylenkin puolelle, mutta tapanina kyllä jo mennään kovaa. 


2 kommenttia:

  1. Mistä suosittelet kannattaisi lähtea hakemaan omaa personal traineria? Okei mun omalla salilla on kyllä, mutta en sieltä kuitenkaan haluaisi.. :)

    VastaaPoista
  2. Personal Trainingia tarjoaa moni yksityinenkin taho. Tottakai riippuu tarpeestasikin ja mistä kaupungista haet. Kun miettii oman PT:n hankkimista, tärkeää on hänen koulutustaustansa.

    Ja itseäni toki voin suositella. Tällä hetkellä minulla on muutamia asiakkaita ja PT-puolen asiakkaat teen vielä harjoitusmielessä hieman edullisemmin, kunnes saan maaliskuussa lisenssin. Tottakai riippuu tarpeestasi. Voit laittaa meiliä tuonne sportslady.h@gmail.com, jos kiinnostuit. Voidaan vaihtaa lisää ajatuksia siellä.

    VastaaPoista