Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

1.11.2012

Luonnollista pirteyttä ja terveyttä


Mä oon laiska keittämään teetä ja aamulla laitoin jugurtin joukkoon Keikon vihreä tee -jauhettaSiinä on kofeiinin piristävän vaikutuksen lisäksi L-theaniiniaEräitä vihreitä teelaatuja esimerkiksi Japanissa kasvatetaan varjossa viimeiset viikot ennen sadonkorjuuta. Tämä vaikuttaa kasvin ainesosien tasapainoon muun muassa niin, että kofeiini ja theaniini pitoisuudet nousevat. Muun muassa Keiko-tuotteet ovat tällä tavalla valmistettuja. Vihreän teen lehdet sisältävät vapaita aminohappoja ja niiden johdannaisia, joiden määrästä jopa puolet voi olla L-theaniinia.

Mitä on L-theaniini?

L-theaniini on glutamiinihappojohdannainen. Glutamiinihappo puolestaan on eräs aivojen hermoston välittäjäaine. Maha-suolikanavassa imeydyttyään teaniini kulkeutuu aivoihin, missä sillä on lukuisia fysiologisia vaikutuksia. Se muun muassa lisää dopamiinipitoisuutta. Dopamiini on aivojen välittäjäaine, jolla on vaikutusta ihmisen tunnetilaan. Teaniini lisää myös aivojen GABA-pitoisuutta, mikä aikaansaa hyvän olon.

Vihreän teen hyödyt

  1. virkistää hermostoa
  2. ehkäisee uupumusta ja tulehdustilojen syntyä
  3. alentaa verenpainetta ja "huonoa" kolesterolia
Vihreällä teellä on antibakteriaalisia ja antioksidatiivisia vaikutuksia erilaisten sairauksien ennalta ehkäisemiseenJapanissa niiden paikkakuntien väestö joka käyttää vihreää teetä päivittäin runsaasti esimerkiksi ruokajuomana sairastuu harvoin kroonisiin tauteihin.

Sitten jugurtin joukkoon sujahti myös tuota merilevärouhetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti