Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

6.11.2012

Tupakointi - coolia?


Nyt tekee mieli kirjoittaa aiheesta tupakointi ja sen vaaratTähän on tullut kiinnitettyä huomiota viime aikoina monestakin syystämutta yksi syy on lapseni joka kovaan ääneen paheksuu tupakoitsijoita ja tupakan pahaa hajuaItse jouduin tänään bussissa istumaan henkilön vieressä (oli lopulta pakko vaihtaa paikkaa)joka haisi aivan järkyttävästi tupakalle ja hänen hengityksensäkin haisiJa telkkarista satuin ohi mennen katsomaan ohjelmaa missä raskaana olevat naiset polttivat..

Mä olen polttanut joskus nuorempana enkä voi uskoa enää että olen niin tehnyt! Mua kauhistuttaa katsoa niitä pienten lasten vanhempiajotka tupakka suussa työntävät lastenvaunujatai hirvittää niiden kauniiden nuorten ihmisten puolesta jotka bussipysäkillä seisovat tupakka suussaTupakointi ei ole yhtään coolia! Voi kun nämä ihmiset tietäisivät miltä näyttää ja tuntuu silloin kun pahimmat mahdolliset haitat tästä on saavutettuHaju- ja makuaistin heikentymisen tietävät kaikki. Tupakointi aiheuttaa myös heikentynyttä hämäränäköäTiedämme myös että tupakoinnista voi saada keuhkosyövänMiksi kukaan haluaisi sellaista? Ihmiset eivät välitä? "Kaikki ei saa keuhkosyöpää"on yleinen vastausAikamoista venäläistä rulettiaEikö oma terveys ole tarpeeksi tärkeä? Itse lopetin kuullessani että odotan vauvaaSiinä lensivät röökit ja sytkärit roskiin ja sittemmin en ole polttanutSilloin kun mä lopetin ei ollut mitään sen suurempia hienouksia (ainakaan en muista että olisi ollut)Raskaana ollessa en uskaltanut tietenkään käyttääkään mitään josta olisi ollut apuaLopetin täysin tahdon voimalla ja mulla kyllä oli niin huono olokinettä sekin auttoi varmasti tässäAina tahdon voima ei riitäMonet myös pelkäävät että paino nouseeMinulla se ei noussut yhtäänJa kumpi on lopulta olennaisempaa? Että elät hetken ylimääräisten kilojen kanssa kuin että lähdet pois liian aikaisin?

Miksi kannattaa lopettaa

 • saat kauniin ihon ja valkoisemmat hampaat
 • olet coolimpi kun et polta
 • hiukset ja kynnet tulevat terveemmiksi 
 • hapenottokyky paranee
 • säästät paljon rahaa
 • elät pidempään ja voit nauttia lapsistasi ja lapsenlapsistasi pidempään
Hienoa jos jaksoit lukea loppuun asti! Tarkoitus ei ole paasatamutta jos vain voisin niin pelastaisin kaikki maailman ihmiset tupakan haitoilta! Jotkut mun tututkin polttavat ja he ovat siitä huolimatta rakkaita ystäviäToivoisin kuitenkin että voisin saada ehkä jonkun heistäkin lopettamaan <3

6 kommenttia:

 1. Niin toivon että tästä olisi apua jollekin <3

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava teksti, kiitos! :) Ite en oo koskaan maistanut tupakkaa, juuri sen takia koska pelkään, että jään koukkuun, eikä tupakoinnista löydy ainakaan mitään hyötyä!
  Iteltäni löytyy kaveri joka on polttanut vakituisesti muutamia vuosia, ja toivon niin kovasti että se pystyis lopettamaan!! :)

  VastaaPoista
 3. hyh, minäkään en polta enkä ole koskaan edes maistanut. en voi ymmärtää esimerkiksi meidänkin naapurin naista. tulee lasten kanssa kävelyltä kotiportaille ja pistää tupakaksi. siinä kaks taaperoa odottelee ja katsoo kun äiti tupakoi, sitten vasta pääsee sisälle. tosi hyvä esimerkki lapselle, huh huh...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiva kuulla :) Hyvä että et ole polttanut eikä kannatakaan! Pahalta se aluksi maistuukin ja niin huonoa tapaa ei kannata edes aloittaa!

  VastaaPoista
 5. @Katja
  Just tollanen on kauheeta! Sitäpaitsi pienet lapset kärsii haittavaikutuksia polttavasta aikuisesta vaikkei lasten edessä polttaisikaan! Altistaa pikkuisia sairauksille kun hiukkaset kulkeutuvat sisäilmaan hengityksen kautta!

  VastaaPoista