Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

25.1.2011

Fitnessbag workout at home

Fitnessbag treeni

Vaikka itse olen edelleen kipeänä, se ei estä teitä, rakkaat lukijani treenaamasta. Treenin olen tehnyt jo aikaisemmin ja kuvatkin otettu silloin. Kipeänä ei siis kotona nyt huhkita täällä säkin kanssa. Jos joku teistä tekee tämän kotona, olisi mahtavaa saada palautetta miten sujui ja miltä treeni tuntui! 


Tässä tämä Sports Ladyn tehokas kokovartalon treeni, joka tehdään kiertoharjoitteluna. Kierroksia voit tehdä oman kunnon mukaan 4-6 ja jokaista liikettä tehdään aina minuutti. Liikkeitä on 5 kpl, joten 4 kierroksen treeni vie aikaa vain 20min jos teet ilman palautuksia. 


Kovakuntoisimmat siis vetävät kaikki kierrokset ja liikkeet putkeen ilman taukoja. Kierrosten välillä voi myös pitää minuutin palautuksen. Sports Lady tekisi kaiken tietysti putkeen! Apuna jälleen treenissä Gymboss on taas loistoväline.

Gymboss -ajasimeni
Fitnessbag on mainio harjoitteluväline kotona. Sitä myydään eri painoisena. Budget Sport myy säkkiä ainakin 5kg, 10kg ja 15kg painoisena. Minulle on tullut kysymyksiä kuinka tämä eroaa kahvakuulasta. Ensinnäkin tällä välineellä ei kotona saa niin pahaa vahinkoa aikaiseksi kuin kahvakuulalla, jos se putoaa olohuoneen lattialle. Säkkiä voi käyttää myös lyömiseen, potkimiseen sekä apuna vatsalihasliikkeissä pilates-rullan tapaan. Säkkiä voi nostaa, kantaa ja heitellä. 

10kg:n fitnessbagini
Liike 1 - pystypunnerrus hypyillä

Alkuasennossa seiso jalat hartianlevyisessä haara-asennossa, keskivartalo hyvin tuettuna, säkki ala-asennossa. 
Liike 1 alkuasento
Nosta säkki ylös suorille käsille, jalat hieman koukussa. Hyppää 2 hyppyä eteenpäin, laske säkki maahan, nosta ylös suorille käsille ja hyppää takaisinpäin 2 hyppyä. Laske taas säkki alas ja nosta ylös. Toista näitä minuutin ajan.

Liike 1 säkki suorilla käsillä ylhäällä hyppyjen ajan
Liike 2 - Askelkyykky eteen ja taakse

Tee askelkyykky eteen oikealla jalalla ja nosta samalla säkki ylös suorille käsille. Nouse takaisin lähtöasentoon ja laske säkki alas. Nyt askel taakse samalla jalalla ja nosta taas säkki ylös. Ja takaisin alkuasentoon. Toista tätä minuutti. Seuraavalla kierroksella tehdään toinen puoli. Eli koko ajan oikea jalka eteen ja taakse.

Liike 2 askelkyykky eteen ja taakse
Liike 3 - Kulmasoutu


Seiso hartianlevyisessä haara-asennossa polvet hieman koukussa ja keskivartalo tuettuna. Nojaa vähän eteenpäin. Vedä kyynärpäät taakse vartalon viereltä siten, että säkki tulee vatsasi kohdalle. Laske hallitusti alas takaisin lähtöasentoon. Toista liikettä minuutti.

Liike 3 kulmasoudun alkuasento

Liike 3 kulmasoutu. Kyynärpäät vedetään taakse ja säkki kohti vatsaa.

Liike 4 - Vatsarutistus punnerruksella

Asetu selinmakuulle jalat kohti kattoa. Säkki on rinnan päällä. Nyt nosta säkki ylös kohti jalkoja ja laskeudu takaisin alas alkuasentoon. Tee liikettä minuutin ajan. 

Liike 4 vatsarutistus pystypunnerruksella. Liike yläasenossa.
Täältä ylävartalo laskeutuu takaisin lattiaan ja säkki rinnan päälle. 

Liike 5 - Lantionnosto

Asetu selinmakuulle jalat noin 90n asteen kulmassa siten, että jalkapohjasi ovat säkin päällä. Nosta lantiota ylös ja laske takaisin alas lattiaan. Tee liikettä minuutti.

Liike 5 lantionnosto. Liike yläasennossa kuvassa.

5 kommenttia:

 1. Tuntuiko 10kg säkki hyvältä painolta? Treeniliikkeesi näyttivät ainakin kivoilta. Tekisi mieleni kokeilla, mutta se tietäisi säkin hankintaa. Hätäpäissään sen voisi korvata toki sillä kuulalla.

  VastaaPoista
 2. Vähän riippuu millä painoilla olet tehnyt. Esim kahvakuulaa käytän 12kg painoista ja sen kanssa hiki valuu 20min aikasarjaa tehdessä jonkin verran. Jossain liikkeissä voisin ottaa jopa 16 kg kuulan.

  Kyllä tuo 10kg säkki aika painava on varsinkin noissa pystypunnerrusliikkeissä kun niitä tässä tehdään vielä minuutti ja kyykätään samaan aikaan. Kulmasoudussa se taas on kevyt...

  Kokeile vähän kaupassa miltä ne tuntuvat. Viiden kilon säkki toisaalta on tosi kevyt. Tee vähän lyheyempiä sarjoja esim 30sek jos päädyt 10kg säkkiin jos se tuntuu tosi painavalle aluksi.

  Hauskaa puuhaa tämä kyllä on :) Hyviä treenejä!

  VastaaPoista
 3. WAU, Luin ihan liekeissä tämän postauksen! Aivan pakko hankkia heti tuollainen bagi!

  VastaaPoista
 4. Se on niin siisti kyllä. Mukana tulee myös ohjeita liikkeisiin!

  VastaaPoista
 5. Onpa yllättävän monipuolisen oloinen treeniväline.

  VastaaPoista